Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 103371
Extracte de la Resolució de director de la Fundació Mallorca Turisme per la qual s’aprova un Hackathon en el marc del Fòrum Internacional de Turisme Sostenible

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 612357

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions i a la pàgina web de la Fundació Mallorca Turisme.

(http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index)

Primer. Objecte

SDS Hackathon és un esdeveniment organitzat per la Fundació Mallorca Turisme en format presencial, en el marc del Fòrum Internacional de Turisme Sostenible que s'organitza a Mallorca.

L'objectiu del SDS Hackathon és crear solucions a problemàtiques lligades al sector turisme i sostenibilitat. Els reptes que es plantegen des de l'organització són:

* Aigua: solució de gestió i control de pèrdues.

* Alimentació: adaptació del camp i professions tradicionals al mercat actual, especialment turístic (hotels i restaurants).

* Mobilitat: tant illa-continent i inter-illes, com intern.

El SDS Hackathon és una oportunitat per a conèixer altres professionals, treballar junts en un projecte, aprofitant les noves eines i tecnologies digitals i amb una finalitat d'impacte mediambiental, econòmic i social.

La finalitat d'aquesta convocatòria és recaptar solucions als problemes de sostenibilitat de Mallorca com a Observatori de Turisme Sostenible.

Segon. Dotació pressupostària i quantia dels premis

La convocatòria dels premis té una dotació econòmica de 15.000 €. Hi ha tres premis, un per cada repte, de 5.000 € cada un, a repartir entre els cinc membres del grup.

El jurat podrà declarar nul el concurs davant la insuficiència del nivell esperat dels treballs presentats, i pot anular només el premi d'un repte, de dos o dels tres si li pareix necessari. El jurat pot mantenir en reserva les raons de la nul·litat o compartir-les amb el grup afectat.

Tercer. Requisits de participació

Persones físiques a partir de divuit anys, inclòs. Estudiants de qualsevol nivell i professionals amb interès i compromís amb la sostenibilitat, de qualsevol branca professional.

Quart. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017, modificada per Acord del Ple del Consell en sessió de dia 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 4 d'agost).

Cinquè. Inscripció de participació

Les inscripcions han de ser individuals a través del registre electrònic de la Fundació Mallorca Turisme:

https://fundaciomallorcaturisme.sedelectronica.es/info.0

Després, anar al catàleg de tràmits “Hackathon”, i emplenar el formulari previst per aquesta convocatòria.

Sisè. Termini d'inscripció

El termini d'inscripció en el concurs s'obrirà el 2 de març, a les 9.00 h, i es tancarà el 25 de març, a les 23.59 h, horari Espanya peninsular (CTE o UCT + 1).

Setè. Desenvolupament del concurs

Els participants han d'assistir al lloc on seran convocats per dur a terme la hackathon. Se'ls  donarà a triar als assistents el repte que volen afrontar i partint d'això l'organització formarà els grups. Els participants han de compatir en equips de 5 persones, havent-hi tres equips enfocats en cada repte. L'assignació de reptes es durà a terme per mitjà de la informació que faciliten els assistents al formulari d'inscripció, on hauran de qualificar segons el seu interès de l'1 al 3, sent 1 el repte de més interès i 3 el repte de menor interès del participant.

El desenvolupament del SDS Hackathon serà el 8 d'abril, de 9.00 h a 21.00 h. Els participants tindran com a objectiu crear, desenvolupar i documentar una solució als reptes abans mencionats.

A les 19.00 h s'exposaran els treballs de manera presencial per mitjà d'una ponència explicativa d'una duració de 5 minuts com a màxim i el lliurament dels treballs en qualsevol format obert, adjuntant el possible codi font existent, preferentment, en quaderns tipus Jupyter o Rmarkdown. L'esdeveniment acabarà a les 21.00 h.

Vuitè. Selecció dels guanyadors

Els tres equips guanyadors, un per cada repte proposat, seran elegits mitjançant la decisió d'un jurat format per membres del comitè d'experts de l'Observatori i persones referents en les matèries de la hackathon.

 

Palma. 25 de febrer de 2022

El director de la Fundació Mallorca Turisme

Miquel Pastor Jordá