Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DES CASTELL

Núm. 63931
Calendari Fiscal 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern Local en data 04/02/2022 adoptà el següent acord:

ASSUMPTE: CALENDARI FISCAL 2022

EXPEDIENT: E0637-2022-000004

Primer.- Aprovar el Calendari Fiscal de cobrament dels tributs municipals de venciment periòdic i notificació col·lectiva per a l'exercici 2022, segons el següent:

TRIBUTS I PERÍODES DE PAGAMENT:

Impost / taxes

Període Voluntari

Càrrec domiciliats

Impost Vehicles IVTM

Del 01/04/22 al 31/05/22

02/05/2022

IBI Naturalesa Urbana

Del 15/06/22 al 15/09/22

02/08/2022

IBI Naturalesa Rústica

Del 15/06/22 al 15/09/22

02/08/2022

IBI Característiques especials BICE

Del 15/06/22 al 15/09/22

02/08/2022

Taxa per entrada de vehicles

Del 15/06/22 al 15/09/22

02/08/2022

IAE Impost Activitats Econòmiques

Del 30/09/22 al 30/11/22

02/11/2022

TAXA Cementiri

Del 30/09/22 al 30/11/22

02/11/2022

Segon.- Establir els criteris de cobrament i les modalitats de pagament:

A) Terminis d'ingrés: els terminis d'ingrés en període voluntari seran els establerts en el calendari fiscal aprovat.

B) Modalitats de pagament:

  • Mitjançant la presentació del document cobrador en la oficina de recaptació de l'Ajuntament. Aquest document es podrà obtenir en la mateixa oficina o en la carpeta ciutadana.

Així mateix, si el contribuent així ho sol·licita mitjançant autorització signada davant el Servei de Recaptació de l'Ajuntament, es podrà rebre la carta de pagament per correu electrònic, atès que ja no es realitza el repartiment porta a porta dels tríptics. En aquest sentit, es recomana als contribuents, la signatura de l'esmentada autorització, per així rebre informació del Servei de Recaptació de l'Ajuntament des Castell mitjançant SMS o correu electrònic, amb la finalitat que puguin rebre les cartes de pagament dels tributs periòdics corresponents, així com obtenir per aquests mitjans la informació dels terminis de pagament o els avisos de notificacions.

  • En les Entitats col·laboradores amb la recaptació de l'Ajuntament: Caixabank, Banc Santander i Banca March.
  • A través de la carpeta ciutadana de l'Ajuntament des Castell (amb certificat electrònic o sense).
  • Domiciliació bancària:

Els rebuts domiciliats gaudeixen d'una bonificació: en el cas dels impostos sobre vehicles de tracció mecànica i d'activitats econòmiques la bonificació serà del 2% del total del rebut; i, en el cas de l'Impost sobre Béns Immobles (urbana, rústica i Bice) la bonificació serà del 3%.

En qualsevol cas, la bonificació queda condicionada a que el rebut sigui abonat en el moment de la seva presentació al cobrament i a que el subjecte passiu no tingui altres deutes pendents de pagament en període executiu.

Excepte quan concorrin circumstàncies de caràcter excepcional, alienes a la voluntat del subjecte passiu, la manca d'abonament del citat dèbit domiciliat en el moment de la seva presentació, donarà lloc a la pèrdua de la totalitat de la bonificació concedida.

 

La domiciliació del pagament de qualsevol tribut es pot realitzar personalment en l'Oficina de Recaptació, o bé mitjançant la seva remissió al Registre General de l'Ajuntament amb una antelació mínima de dos mesos abans de l'inici del període cobratori, en altre cas, la domiciliació sortirà efectes a partir del període següent.

C) Llocs, dies i hores d'ingrés:

  • En les oficines de les entitats bancàries col·laboradores amb la recaptació: els dies que siguin laborables per a aquestes i durant l'horari que les pròpies entitats estableixin.
  • A través de banca electrònica o en la xarxa de caixers de les entitats col·laboradores: qualsevol dia i hora.
  • En l'Oficina de recaptació de l'Ajuntament mitjançant Targeta bancària: durant els dies en què la mateixa roman oberta, en horari de 9 a 14h.

D'acord amb el que s'estableix en l'article 24.2.d) del Reglament General de Recaptació, aprovat per Reial decret 939/2005, de 29 de juliol, s'adverteix que transcorregut el termini d'ingrés en voluntària els deutes seran exigits pel procediment de constrenyiment i es reportaran els corresponents recàrrecs del període executiu, els interessos de demora i, en el seu cas, les costes que es produeixin.

Tercer.- Publicar el present acord en el Butlletí Oficial de la Comunitat de les Illes Balears, en la pàgina web municipal i en el Tauler d'anuncis de l'Ajuntament, tot advertint que cadascun dels períodes de cobrament anteriors, i juntament amb els edictes d'aprovació i exposició pública dels diferents padrons, es publicaran els corresponents anuncis de cobrança d'acord amb l'article 24 del RGR .

Quart.- L'Ajuntament podrà modificar els terminis de pagament d'aquest calendari fiscal mitjançant decret d'alcaldia.

Cinquè.- Informar que contra els actes d'aprovació dels padrons fiscals o matrícules i les liquidacions tributàries que els mateixos contenen, els interessats podran interposar recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'Alcaldia en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà al de finalització del període d'exposició pública d'aquests, tot això, de conformitat amb el que es disposa l'article 14 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Sisè.- Donar compte de l'aprovació d'aquest calendari fiscal al Ple de la Corporació en la primera sessió que se celebri.

 

Es Castell, en la data de la signatura electrònica (7 de febrer de 2022)

La batlessa Juana Escandellm Salom