Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 61969
Extracte de la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes de participació ciutadana i d’acció voluntària per a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 608342

Extracte de la resolució de 3 de febrer de 2022 del  conseller executiu del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca relativa a la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes de participació ciutadana i d'acció voluntària per a l'any 2022.

De conformitat amb el que es preveu als articles 17.3 b i 20.8 a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text del qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions <http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/GE/es/convocatorias>.

1. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és subvencionar projectes en l'àmbit de la participació ciutadana i del voluntariat a Mallorca.

2. Beneficiàries

Poden participar en aquesta convocatòria de subvencions:

- Les entitats d'administració local de Mallorca de menys de 60.000 habitants.

- Les entitats de voluntariat que compleixin els requisits establerts en la Llei 11/2019, de 8 de març, de voluntariat de les Illes Balears Cada entitat pot presentar, com a màxim, fins a una sol·licitud per línia.

3. Actuacions i despeses subvencionables

L1.Projectes de participació d'entitats de l'administració local.

L2. Projectes per a la promoció i captació del voluntariat que es desenvolupin a la part forana de Mallorca i/o actuacions per a la formació del voluntariat, d'entitats de voluntariat.

Són despeses subvencionables les corresponents a la planificació, preparació, coordinació, difusió i execució dels projectes.

4. Període subvencionable

Es poden acollir a aquesta convocatòria de subvencions les entitats que tinguin per objecte desenvolupar els seus projectes entre l'1de setembre de 2021 i el 31 d'agost de 2022 (ambdós dies inclosos).

5. Finançament i imports màxims

Es destina la quantitat de 100.000,00€ a les subvencions objecte d'aquesta convocatòria, que es finançaran amb càrrec al pressupost de despeses del Consell de Mallorca per a l'any 2022 distribuïts de la forma següent:

a) Línia 1: Projectes de participació d'entitats d'administració local: setanta mil euros (70.000,00 €).

b) Línia 2: Projectes per a la promoció i captació del voluntariat que es desenvolupin a la part forana de Mallorca i/o actuacions per a la formació del voluntariat, d'entitats de voluntariat: trenta mil euros (30.000,00 €).

Les subvencions s'adjudicaran mitjançant el sistema de prorrateig del crèdit assignat a cadascuna de les línies de manera proporcional als punts obtinguts (sempre que la puntuació obtinguda sigui superior a 4). Així, l'import de la subvenció es calcularà de la manera següent:

 

Is = [(C x Ps) / Pt]

Is = import subvenció

C = crèdit pressupostari assignat en la convocatòria per a cadascuna de les línies

Ps = puntuació de la sol·licitud obtinguda en l'aplicació dels criteris de valoració

Pt = suma de les puntuacions obtingudes de totes les sol·licituds de cada línia

La partida pressupostària de cada una de les línies s'assignarà a les sol·licituds que hagin superat la puntuació mínima des de les que hagin obtingut més punts a les que menys fins a esgotar el crèdit, per la qual cosa pot succeir que hi hagi sol·licituds que, tot i haver obtingut la puntuació mínima, no puguin esser subvencionades.

La quantia de la subvenció pot ser fins a un màxim del 100% del pressupost previst per a l'activitat o projecte  i no pot superar les quanties següents:

- Per a la línia 1: 9.000 €

- Per a la línia 2: 6.000 €

En cap cas l'import resultant de l'adjudicació pot ser superior a la quantitat sol·licitada.

La quantia de la subvenció no pot ser igual o superior, aïlladament o en concurrència amb altres ajudes o subvencions, al cost de l'actuació subvencionada.

Si una vegada calculats els imports de les subvencions es produeix romanent en una línia i resulta insuficient el crèdit de l'altra, el romanent passarà a aquesta.

6. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds i tota la documentació és de 15 dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de publicar-se la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Si el darrer dia és inhàbil, el termini es prorroga fins al dia hàbil següent.

7. Règim jurídic

Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca, aprovada pel Ple del Consell el 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017) i, supletòriament, per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i per la resta de normativa que hi sigui aplicable.

 

Palma, 4 de febrer de 2022

La secretària tècnica de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local (Per delegació de resolució de 22 de juliol de 2019, BOIB núm. 103 de 27-07-2019) Rosa M. Cañameras Bernaldo