Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAMPOS

Núm. 57985
Modificació ordenança fiscal reguladora de la taxa de parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions i indústries del carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Una vegada finalitzat el termini d'exposició pública sense que s'hagin presentat al·legacions, ha resultat aprovada definitivament l' ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA DE PARADES, BARRAQUES, CASETES DE VENDA, ESPECTACLES O ATRACCIONS I INDÚSTRIES DEL CARRER I AMBULANTS I RODATGE CINEMATOGRÀFIC. Es publica el text íntegre de la mateixa, per a la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del previst a l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local, que és el següent:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA DE PARADES, BARRAQUES, CASETES DE VENDA, ESPECTACLES O ATRACCIONS I INDÚSTRIES DEL CARRER I AMBULANTS I RODATGE CINEMATOGRÀFIC. (Ple 25/11/2021)

Article 1. Fonament i Naturalesa.

A l'empara del previst als articles 57 i 20.3 h de la Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 d'aquest text legal, aquest Ajuntament estableix la taxa per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions i indústries del carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic que es regirà per aquesta Ordenança fiscal.

Article 2. Fet imposable.

Constitueix el fet imposable de la taxa l'aprofitament especial del domini públic local que beneficia de manera particular els subjectes passius i que es produeix per la instal·lació de parades, barraques, casetes de venda, així com l'autorització d'espectacles o atraccions de fira, encara que estiguin en terreny particular, i indústries del carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic.

Article 3. Subjectes passius.

Son subjectes passius de les taxes les persones físiques o jurídiques, així com les entitats a què es refereix l'article 36 de la Llei General Tributària a favor de les quals s'atorguin les llicències per a gaudir dels aprofitaments que constitueixin el fet imposable d'aquesta taxa.

Article 4. Responsables.

1. Són responsables tributaris les persones físiques i jurídiques d'aquesta manera determinades a la legislació general tributària.

2. La derivació de responsabilitat requerirà que, prèvia audiència de l'interessat, es dicti acte administratiu, en els termes previstos a la Llei General Tributària.

Article 5. Beneficis fiscals.

1. L'Estat, les Comunitats Autònomes i les Entitats Locals no estaran obligats al pagament de la taxa quan sol·licitin llicència per a procedir als aprofitaments especials referits a l'article 1 d'aquesta Ordenança, necessaris per als serveis públics de comunicacions que explotin directament i per a altres usos que immediatament interessin a la seguretat ciutadana o a la defensa nacional.

2. No s'aplicaran bonificacions ni reduccions per a la determinació del deute.

Article 6. Quota tributària.

1. La quota a satisfer per aquesta taxa s'obté de l'aplicació de les tarifes contingudes als apartats següents: Tarifa primera. Aprofitaments generals.

Epígraf

1) Llicències per ocupació de llocs de mercat, per metre lineal o fracció i dia, els dies de mercat normal: 1 €.

 

2) Llicències per ocupació de llocs de domini públic, amb motius de fires o festes populars, per metre lineal o fracció i dia: 2€/metre/dia, amb una quota mínima de 10 €.

3) Instal·lacions que utilitzin terrenys destinats a espectacles, mitjançant entrada de pagament, per cada dia: 6 €.

4) Llicències per aparells automàtics que funcionin amb monedes i estiguin situats en domini públic (Aparells com màquines expenedores de begudes), per cada m2 o fracció i dia: 3 €.

5) Autorització de rodatge cinematogràfic en el terme municipal, entès com a filmació o sessió fotogràfica que realitzin productores professionals o persones amb ànim de lucre, en qualsevol mitjà, tan si va destinat a cinema com a televisió, com a rodatge d'espots publicitaris o qualsevol altre mitjà al que vagi destinat, per cada dia: 750 €.

6) Autorització d'instal·lació d'atraccions de fira, cotxets de xoc, o qualsevol altre, encara que estiguin en terreny particular, per cada metre lineal o fracció i dia: 5 €, amb una quota mínima de 15 €.

2. Quan per a l'autorització s'utilitzi procediment de licitació pública, l'import de la taxa vendrà determinat pel valor econòmic de la proposta sobre la que recaigui la concessió, autorització o adjudicació.

Article 7. Meritació.

1. La taxa es meritarà quan s'iniciï l'aprofitament especial, moment que, a aquests efectes s'entén que coincideix amb el de l'atorgament de la llicència, si fou sol·licitada, o en el moment de la visita del zelador municipal, si no s'hagués sol·licitat.

2. Sense perjudici del previst en el punt anterior, serà precís dipositar l'import de la taxa quan es presenti la sol·licitud d'autorització per a procedir a les instal·lacions de les quals derivin els aprofitaments especials regulats en aquesta Ordenança

3. Quan s'ha produït l'aprofitament especial sense sol·licitar llicència, la meritació de la taxa té lloc en el moment de l'inici d'aquest aprofitament.

Article 8. Període Impositiu.

1. Quan l'ocupació de les vies públiques mitjançant els elements referits a l'article 1, hagi de durar menys d'un any, el període impositiu coincidirà amb aquell determinat en la llicència municipal.

2. Quan la duració temporal de la instal·lació s'estengui a varis exercicis, l'acreditació de la taxa tindrà lloc l'1 de gener de cada any i el període impositiu comprendrà l'any natural, excepte en els supòsits d'inici o cessament en la utilització privativa o aprofitament especial.

3. Si no s'autoritzés la instal·lació sol·licitada, o per causes no imputables al subjecte passiu no es poden realitzar els aprofitaments especials, procedirà la devolució de la taxa satisfeta.

Article 9. Règim de declaració i d'ingrés.

1. La taxa s'exigirà en règim d'autoliquidació.

2. Quan es sol·liciti autorització per a gaudir dels aprofitaments especials es presentarà degudament complimentat l'imprès d'autoliquidació de la taxa. Alternativament, poden presentar-se en el Servei Municipal corresponent els elements de la declaració a l'objecte que el funcionari municipal competent presti l'assistència necessària per a determinar el deute.

Article 10. Infraccions.

Pel que respecta a les infraccions i sancions tributàries que, en relació a la taxa regulada en aquesta Ordenança, resultin procedents, s'aplicarà el que disposa la legislació general tributària.

Disposició final. Entrada en vigor.

D'acord amb el que disposa l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, aquesta Ordenança entrarà en vigor, un cop aprovada definitivament per la Corporació, a partir de la data en què es publiqui el seu text íntegre en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i sempre que hagi transcorregut el termini previst a l'article 113 de l' esmentada Llei.”

Campos, document signat electtrònicament (4 de febrer de 2022)

La batlessa Francisca Porquer Manresa