Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TRANSICIÓ, TURISME I ESPORTS

Núm. 54803
Extracte de l’Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca de dia 2 de febrer de 2022 relatiu a l’aprovació de la convocatòria de subvencions dirigida a entitats sense ànim de lucre, consistent en un ajut econòmic per al desenvolupament de l’activitat esportiva a Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 608912 

De conformitat amb el previst als articles 20.8 i 23.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria de subvencions dirigida a entitats sense ànim de lucre, consistent en un ajut econòmic per al desenvolupament de l'activitat esportiva a Mallorca, aprovada mitjançant Acord del Consell Executiu de dia 2 de febrer de 2022.

El text complet de la convocatòria es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i a la seu electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net). 

Beneficiaris                                                

Poden ser beneficiàries d'aquestes subvencions les federacions esportives, els clubs esportius, les fundacions, les associacions de pares  i mares i qualsevol altra entitat sense ànim de lucre que compleixi els requisits següents:

a) Tenir capacitat jurídica d'actuar i estar legalment constituïts.

b) Complir els requisits previstos a l'article 8 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.

c) Complir la resta de requisits previstos en aquesta convocatòria i la normativa de subvencions aplicable.

d) Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'AEAT, la Seguretat Social i amb el consell de Mallorca i els seus organismes autònoms dependents. 

Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és fomentar la pràctica esportiva amb la intenció d'impulsar hàbits de vida saludable, apropant l'esport a la societat mallorquina, i donant suport econòmic a les entitats involucrades en la seva promoció.

Són despeses subvencionables les derivades d'activitats realitzades per:

  • A) Clubs esportius i altres entitats sense ànim de lucre que promocionin la pràctica esportiva regular de nins i nines en edat escolar dins de l'àmbit federat, a través del suport a les despeses corrents originades per la pràctica esportiva en el període comprès entre l'1/01/21 i el 31/12/21. Les factures han de ser de data compresa entre l'1/01/21 i el 31/12/21 i pagades en el mateix període. No obstant això, en el cas de factures emeses en la segona quinzena del mes de desembre del 2021 s'admetrà el pagament realitzat fins al 10/01/2022.

  • B) Clubs esportius i altres entitats sense ànim de lucre que promocionin la pràctica esportiva regular de nins i nines en edat escolar dins del programa Jocs Esportius Escolars del Consell de Mallorca, a través del suport a les despeses corrents originades per la pràctica esportiva en el període comprès entre l'1/10/2021 i el 31/12/21. Les factures han de ser de data compresa entre l'1/10/21 i el 31/12/21 i pagades en el mateix període. No obstant això, en el cas de factures emeses en la segona quinzena del mes de desembre del 2021 s'admetrà el pagament realitzat fins al 10/01/2022.

  • C) Clubs esportius, federacions i altres entitats sense ànim de lucre que facilitin la promoció de la pràctica esportiva puntual mitjançant la celebració d'esdeveniments esportius en els quals participin nins i nines en edat escolar,, a través del suport a les despeses derivades d'esdeveniments celebrats en el període comprès entre l'1/10/2021 i el 31/12/2021. Les factures han de ser de data compresa entre l'1/10/21 i el 31/12/21 i pagades en el mateix període. No obstant això, en el cas de factures emeses en la segona quinzena del mes de desembre del 2021 s'admetrà el pagament realitzat fins al 10/01/2022. 

 

Bases reguladores

L'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, aprovada per acord plenari de data 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21 de 18/02/17), modificada per acord plenari de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 4/08/18)  i el Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, per el qual s'aprova el text Refós de la Llei de Subvencions i supletòriament s'aplica La Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. 

Crèdit pressupostari

​​​​​​​Durant l'exercici pressupostari 2022, es destina la quantitat de 350.000,00 € a les subvencions objecte d'aquesta convocatòria, amb càrrec a l'aplicació pressupostària 30.34101.48901.

El procediment de concessió és mitjançant concurrència no competitiva i per rigorós ordre d'entrada, de manera que seran subvencionables totes les sol·licituds que compleixin els requisits establerts en la convocatòria, i, per tant, no és necessària la comparació entre les sol·licituds.

Se seguirà l'ordre d'entrada de les sol·licituds en el registre electrònic del Consell de Mallorca, sempre que l'expedient sigui correcte i s'aportin els documents preceptius, fins a esgotar el total del crèdit assignat a la convocatòria.

En aquest sentit, si es fa un requeriment a l'entitat sol·licitant, l'ordre d'entrada que figurarà en el registre serà el del moment en què es presenta la documentació correcta i completa.

Les sol·licituds es podran resoldre individualment, encara que no hagi finalitzat el termini de presentació de les mateixes, a mesura que aquestes entrin en el registre del Consell de Mallorca. Si s'esgota el crèdit destinat a la convocatòria abans de finalitzar el termini de presentació de sol·licituds, s'ha de suspendre la concessió de nous ajuts, mitjançant resolució que es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears. 

Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar la sol·licitud, tota la documentació i els annexos que l'acompanyen és de 20 dies hàbils, comptadors des de l'endemà al de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Si l'últim dia és inhàbil, s'entén prorrogat fins al primer dia hàbil següent.

El lloc per presentar la sol·licitud és la seu electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net).

La sol·licitud, així com els requeriments i l'aportació de documentació s'ha de fer per mitjans Electrònics (Només seran vàlides les aportacions de documentació que es facin a través de la seu electrònica, per tant, és necessari el certificat digital de l'entitat sol·licitadora o del representant legal per realitzar els tràmits). 

Justificació

Les entitats juntament amb la sol·licitud de la subvenció han de presentar la documentació justificativa establerta en el punt 14 d'aquesta convocatòria.

 

Palma, 3 de febrer de 2022

 El conseller executiu  de Transició, Turisme i Esports Andreu Serra Martínez