Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 53279
Resolució de consellera executiva per l’aprovació del conveni de col·laboració entre la Fundació Blanquerna i el Consell Insular d’Eivissa, per a la realització de pràctiques acadèmiques externes

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 21 de gener de 2022 a la resolució núm. 2022000123 la consellera executiva del Departament de Benestar Social i Recursos Humans va resoldre:

Primer- Aprovar el conveni de cooperació educativa entre la Fundació Blanquerna i el Consell Insular d'Eivissa, per a la realització de pràctiques acadèmiques externes, que obra a l'expedient administratiu amb CSV: 14160655364255360137.

Segon- Publicar el referit conveni de col·laboració al BOIB i al Portal de Transparència del Consell Insular d'Eivissa de conformitat amb la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Tercer- Donar compte de la signatura del referit conveni en el primer Consell Executiu que se celebri.

Conveni de cooperació educativa entre la Fundació Blanquerna i el Consell Insular d'Eivissa.

Reunits

D'una part, el Dr. Jordi Riera Romaní com a Degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna, en nom i representació de la FUNDACIÓ BLANQUERNA, fundació canònica constituïda en escriptura pública de data 12 d'abril de 1988, Notari de Barcelona Sr. D. Elias Campos Villegas, núm. 2224 del seu protocol i inscrita en el Registro de Entidades Religiosas del Ministerio de Justicia amb el núm. 000286, amb domicili a efectes del present conveni a Barcelona, carrer Cister, núm. 24-34 i C.I.F núm. R5800622B (en endavant la Facultat).

De l'altra, la Sra. Carolina Escandell Ferrer, en nom i representació, com a Consellera Executiva del Departament de Sanitat i Benestar Social del Consell Insular d' Eivissa (BOIB Ext. Núm. 95 de 11/7/2021 Sec.II , pàgina 32171, domiciliada a Eivissa, Avinguda d' Espanya, núm. 49 i CIF núm. S0733001B (en endavant el centre de pràctiques).

Les parts es reconeixen mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar el present conveni i

ACORDEN

El present CONVENI DE COOPERACIÓ EDUCATIVA PER A LA REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES dels estudiants de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna de la FUNDACIÓ BLANQUERNA, facultat integrada en la Universitat Ramon Llull, en L'ENTITAT COL·LABORADORA, en el marc de la legislació universitària vigent:

  • Llei orgànica 6/2001, d'universitats, de 21 de desembre, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d'abril.

  • Reial Decret 1393/2007, de 29 d'octubre, que estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, modificat pel Decret 861/2010, de 2 de juliol.

  • Reial Decret 592/2014, de 11 de juliol sobre programes de cooperació educativa.

  • Reial Decret 1493/2011, de 24 d'octubre, que regula els termes i les condicions d'inclusió en el Règim General de la Seguretat Social de les persones que participin en programes de formació.

  • Normativa interna de pràctiques acadèmiques externes de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna.

Aquest conveni es regirà per la normativa esmentada i per les següents

CLÀUSULES

I-PROJECTE FORMATIU.

Els estudiants de la Facultat desenvoluparan les seves pràctiques acadèmiques externes a l'entitat col·laboradora d'acord amb un projecte formatiu que fixarà tant els objectius educatius (en funció de les competències bàsiques, genèriques i/o especifiques que l'estudiant ha d'assolir) com les activitats a desenvolupar en la pràctica.

Aquest projecte formatiu es definirà en el document d'inscripció dels estudiants en el corresponent programa de pràctiques.

II- DOCUMENT D'INSCRIPCIÓ DELS ESTUDIANTS EN LES PRÀCTIQUES.

Els estudiants, amb caràcter previ a la realització de les seves pràctiques a l'entitat col·laboradora, hauran de signar un document d'inscripció en el corresponent programa de pràctiques que desenvolupi les estipulacions bàsiques del present conveni i que com a ANNEX formarà, a tots els efectes legals, part integrant del seu contingut. Aquest document d'inscripció es signarà per triplicat per l'estudiant, per un responsable de pràctiques de la Facultat i per un responsable de pràctiques de l'entitat col·laboradora.

En aquest document es definirà el projecte formatiu, es fixarà la tipologia de les pràctiques externes, curriculars o extracurriculars, el centre de treball concret de l'entitat col·laboradora en el qual l'estudiant realitzarà les seves pràctiques, la seva durada, el seu horari, d'acord amb les seves característiques i la disponibilitat de l'entitat col·laboradora, així com el règim de permisos de l'estudiant. En tot cas aquest horari ha de ser perfectament compatible amb l'activitat acadèmica, formativa i de representació i participació desenvolupada per l'estudiant en la Facultat.

També formarà part del contingut d'aquest document el compromís de l'estudiant de confidencialitat, en el marc de l'estricte compliment de la normativa en matèria de propietat intel·lectual, industrial i de protecció de dades de caràcter personal, així com la manifestació del seu consentiment exprés a la cessió de les seves dades personals per part de la Fundació Blanquerna a l'entitat col·laboradora, per tal de poder desenvolupar les pràctiques externes.

III- NATURALESA DE LES PRÀCTIQUES.

Atès el caràcter exclusivament formatiu de les pràctiques acadèmiques externes, tant curriculars com extracurriculars, de la seva realització no se'n deriva cap obligació pròpia d'una relació laboral de l'estudiant ni amb l'entitat col·laboradora ni amb la Fundació Blanquerna, a banda el dret de l'estudiant a obtenir, en acabar les pràctiques, un informe de l'entitat col·laboradora acreditatiu de l'activitat desenvolupada.

Qualsevol contingència d'accidents ha de tractar-se sota el règim de l'assegurança escolar corresponent i per una pòlissa de responsabilitat civil contractada per la Fundació Blanquerna.

IV- AJUT O BORSA D'ESTUDIS.

En cas que l'entitat col·laboradora aporti una quantitat econòmica o en espècie a l'estudiant, aquesta quantitat serà satisfeta per l'entitat directament a l'estudiant en concepte d'ajut o borsa d'estudis. En el document d'inscripció individual annex a aquest conveni es concretarà, eventualment, l' import i la forma de la seva satisfacció.

V- TUTELA DE LES PRÀCTIQUES.

Per a la realització d'aquestes pràctiques externes els estudiants tindran assignat un tutor de pràctiques de l'entitat col·laboradora i un tutor acadèmic que serà un professor de la Facultat.

El reconeixement per part de la Facultat de la tasca realitzada pels tutors de pràctiques de l'entitat col·laboradora es definirà d'acord amb la normativa interna de pràctiques acadèmiques externes de la Facultat.

El tutor de l'entitat col·laboradora vetllarà per la formació pràctica de l'estudiant durant la seva estada en pràctiques, tot realitzant el seu control i seguiment i posant en coneixement del tutor de pràctiques de la Facultat qualsevol incident que es produeixi. La resolució de possibles incidències que puguin sorgir en el desenvolupament de la pràctica seran competència del tutor acadèmic en coordinació amb el tutor de l'entitat col·laboradora.

El tutor de l'entitat col·laboradora realitzarà i lliurarà al tutor acadèmic de la Facultat un informe final amb la valoració de l'experiència de l'estudiant i si escau, d'acord amb la normativa interna de la Facultat, també l'informe intermedi.

És competència exclusiva de la Facultat avaluar, als efectes exclusivament acadèmics, les pràctiques dels estudiants. El tutor acadèmic emetrà el corresponent informe de valoració acadèmica de les pràctiques, un cop lliurats per part del tutor de l'entitat col·laboradora l'informe final de valoració i per part de l'estudiant la memòria final del desenvolupament de les pràctiques, d'acord amb allò que disposa la normativa aplicable.

VI- RESCISSIÓ ANTICIPADA DE LA PRÀCTICA.

Serà causa de rescissió anticipada de la pràctica l'incompliment greu per part de l'estudiant de les seves obligacions i la conducta impròpia en el centre de l'entitat on desenvolupa les seves pràctiques. Aquesta rescissió anticipada serà acordada per l'òrgan competent de la Facultat d'acord amb la normativa interna en matèria de pràctiques externes previ informes presentats pels tutors de pràctiques de l'entitat col·laboradora i de la Facultat i tindrà els efectes acadèmiques pertinents d'acord amb l'esmentada normativa interna.

VII- DURADA DEL CONVENI.

Aquest conveni tindrà una durada d'un any, a partir de la data de la seva signatura, i es pot prorrogar pel mateix període mitjançant la subscripció d'una addenda abans que acabi la seua vigència fins a un màxim de quatre anys.

VIII- RESOLUCIÓ DEL CONVENI.

Les causes de resolució del present conveni de cooperació educativa seran:

- El mutu acord de les parts

- La impossibilitat sobrevinguda legal o material de donar compliment a l'objecte d'aquest acord

- L'incompliment greu per qualsevol de les parts de les obligacions previstes a l'acord.

IX- PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS DELS ESTUDIANTS.

La Fundació Blanquerna cedirà a l'entitat col·laboradora les dades personals dels estudiants -previ consentiment exprés d'aquests- necessàries per desenvolupar les seves pràctiques. L'entitat col·laboradora es compromet a no fer ús d'aquestes dades per a una finalitat diferent, i a no comunicar-les a tercers sense el consentiment dels interessats. L'entitat col·laboradora es compromet a complir, respecte als estudiants que aculli, la normativa relativa al tractament de dades personals dimanant del Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril de Protecció de dades personals (RGPD).

X- QÜESTIONS LITIGIOSES.

Per a la solució de qualsevol qüestió litigiosa derivada d'aquest acord les parts es sotmeten a la jurisdicció dels Jutjats i Tribunals de Barcelona, amb renuncia a llurs propis furs si els tinguessin.

En prova de conformitat, les parts interessades signen aquest conveni en el lloc i en la data esmentats en el seu encapçalament.

  

Eivissa, 31 de gener de 2022

La cap de Secció de Serveis Socials

Ana Andreu Mas