Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'INCA

Núm. 41520
Ordenança reguladora dels preus públics per la prestació de serveis esportius municipals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Article 1r. Fonament legal.

De conformitat amb el que preveu l'article 127 en relació amb l'article 41 ambdós del R.D. Legislatiu 2/2004, de 5 de març, text refós de la llei reguladora de les hisendes locals, l'Ajuntament d'Inca continua exigint el preu públic per a la prestació de serveis esportius municipals que es regularan mitjançant la present ordenança.

Article 2on. Fet imposable.

El fet imposable del preu públic es genera amb la sol·licitud pel qual es sol·licita qualsevol dels serveis o activitats especificats a l'article 4.

Article 3r. Subjecte passiu

b. 1. Estan obligats al pagament del preu públic, regulats en aquesta ordenança, els qui es beneficiïn per la prestació de serveis esportius municipals.

c. 2. També restaran obligats al pagament les persones físiques o jurídiques que sol·licitin per a elles o per a terceres persones qualsevol dels serveis, prestacions o activitats assenyalats a l'article 3er. d'aquesta ordenança.

Article 4r. Quota tributària.

Les quotes a pagar per la prestació de serveis esportius municipals es fixarà amb l'aplicació del següent quadre de tarifes:

TARIFES GENERALS

Inscripció

  10,26 €

Assegurança

5,64 €

A.- ACTIVITATS FÍSICOESPORTIVES D'HIVERN (d'octubre de l'any en curs a maig del següent)

INICIACIÓ ESPORTIVA I ACTIVITATS DIRIGIDES

Sessions/Setmana

Curs Complet

Quadrimestral

Mensual

1

50,92 €

28,29 €

7,86 €

2

101,83 €

56,58 €

15,72 €

3

152,76 €

84,87 €

23,57 €

4

203,68 €

113,15 €

31,44 €

5

254,60 €

141,44 €

39,30 €

 

CURSETS DE NATACIÓ

Sessions/Setmana

Curs Complet

Quadrimestral

Mensual

1

164,98 €

91,65 €

25,46 €

2

219,97 €

122,21 €

33,95 €

3

274,95 €

152,76 €

42,43 €

 

 

AIGUAGIM

Sessions/Setmana

Curs Complet

Quadrimestral

Mensual

2

219,97 €

122,21 €

33,95 €

3

261,49 €

145,27 €

40,36 €

 

NATACIÓ ESCOLAR I GRUPS

Preu Trimestral

26,53 €/persona

 

GENT GRAN

Sessions/Setmana

Curs Complet

Quadrimestral

Mensual

4

42,43 €

23,57 €

6,55 €

 

ALTRES TARIFES

Natació Particular

Preu per Sessió  amb monitor

12,74 €

Sessions Puntuals Dirigides

Preu per Sessió

6,36 €

B.- ACTIVITATS FÍSICOESPORTIVES D'ESTIU I DE VACANCES ESCOLARS

Curset de natació

5,64 €/cursetista

Estiu actiu

5,64 €/cursetista

Esportiueig

1,28 €/setmana/cursetista

 

CAMPUS ESPORTIUEIG, CAMPUS DE NADAL ESPORTIU I CAMPUS DE PASQUA ESPORTIVA

 

Preu per Dia

Preu per Setmana

Servei Matinera (7h a 9h)

3,08 €

10,26 €

Servei Guarda Horabaixa (16h a 17h)

3,08 €

10,26 €

Activitat Ordinària

7,43 €

37,13 €

Servei de Dinar al Menjador (14h a 16h)

7,19 € 

 

 

CURSET NATACIÓ ESTIU (JULIOL I AGOST)

Sessions/Setmana

Curset Complet

Mensual

2

53,04 €

29,47 €

 

ACTIVITATS DIRIGIDES (JUNY A SETEMBRE)

Sessions/Setmana

Curs Complet

Mensual

2

56,58 €

15,72 €

 

Article 5è. Bonificacions i exempcions.

1. Els casos derivats dels Serveis Socials Municipals, i amb informe tècnic previ, l'Ajuntament podrà atorgar l'exempció de tot pagament o la fixació d'unes quotes no previstes dins l'article anterior, quan les circumstàncies socioeconòmiques de la persona sol·licitant manifestin una situació no adequada a les normes o a l'ús que marquin en cada moment un nivell mínim de subsistència.

No obstant això, sempre que es produeixin modificacions de la situació socioeconòmica i familiar, el departament de Serveis Socials n'informarà al Departament d'Esports perquè dugui a terme la revisió de quotes corresponent.

2. Les famílies nombroses gaudiran d'una bonificació d'un 25% del preu públic en les tarifes descrites a l'article 4 quan els subjectes passius d'acord amb la normativa vigent tinguin la condició de família nombrosa de conformitat amb els requisits regulats en la Llei 40/2003, de protecció a les famílies nombroses, havent-se de presentar la següent documentació:

a) Títol oficial de família nombrosa emès pel CIM, vigent a l'1 de gener de l'exercici pel qual es demana la bonificació.

b) Certificat de convivència, de que tots els membres que figuren en el títol oficial de família nombrosa conviuen en el mateix domicili.

3. Les famílies monoparentals (constituïda per un sol progenitor amb el qual convisqui el fill consanguini o adoptat i que constitueixi el seu sustentador únic)  gaudiran d'una bonificació d'un 25% del preu públic en les tarifes descrites a l'article 4, havent-se d'acreditar mitjançant documentació que acrediti que es tracta d'una família monoparental i certificat de convivència.

4. Les víctimes d'un delicte de violència de gènere, així com els i les menors que estiguin sota la seva pàtria potestat o guarda i custòdia, gaudiran d'una bonificació d'un 25% del preu públic en les tarifes descrites a l'article 4. L'acreditació es farà mitjançant la presentació de la sentència ferma que acrediti que ha estat víctima d'un delicte de violència de gènere i el certificat de convivència.

5. Les persones discapacitades que tingui la consideració legal en grau igual o superior al 33% gaudiran d'una bonificació del 25% del preu públic de les tarifes descrites a l'article 4, havent d'acreditar la condició de la discapacitat mitjançant la presentació del certificat expedit per l'òrgan competent.

 6. Les persones de 65 anys o més, persones jubilades i els pensionistes, gaudiran d'una bonificació del 25% del preu públic de les tarifes descrites a l'article 4, havent d'acreditar la seva condició mitjançant la presentació de la documentació adient.

7. Els titulars de carnet jove, gaudiran d'una bonificació del 15% del preu públic de les tarifes descrites a l'article 4, havent d'acreditar-ho mitjançat la presentació del documentació que els acrediti que son titulars del carnet jove.

8. Únicament en l'activitat ordinària per les tarifes del programa d'Activitats físicoesportives de Vacances Escolars (Campus Esportiueig, de Nadal Esportiu i de Pasqua Esportiva), i en cas d'assistència d'un segon germà o germana la tarifa establerta, es reduirà en un 25% per aquest segon germà o germana, havent d'acreditar-ho mitjançant la presentació del Llibre de Família i certificat de convivència.

9. Els que únicament facin ús de les tarifes del programa d'Activitats físicoesportives d'Estiu i de Vacances Escolars estaran exempts del pagament de la quantitat de 10 € d'inscripció/matrícula.

10. Les bonificacions dels punts 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 no es podran simultaniejar i, per tant, s'aplicarà la que més beneficiï  a la unitat familiar.

11. Totes les bonificacions anteriorment esmentades s'han d'aprovar per acord de la Junta de Govern, havent de realitzar en tots els casos, la petició/sol·licitud d'exempció a l'Ajuntament d'Inca.

Fora dels supòsits reconeguts en aquest article, no es reconeixerà exempció, reducció o bonificació en el pagament d'aquest preu públic.

En relació a l'aplicació de les reduccions vigents en el sistema tributari municipal s'entén per unitat familiar el conjunt de  les persones que conviuen en un mateix immoble, estiguin o no incloses en el mateix  llibre de família, tot  amb referència  al primer dia natural de cada exercici.

Les referides dades s'acreditaran amb el certificat de convivència municipal. La referida acreditació no produirà efectes si s'observa que en l'històric de persones que conviuen en el domicili d'empadronament objecte de la reducció consta la baixa de qualsevol persona en el quart trimestre de l'exercici i l'alta de la mateixa persona a partir del segon dia natural de l'exercici.

Article 6è. Normes de gestió.

1. L'obligació de pagament de la inscripció del preu públic regulat en aquesta ordenança neix des que se sol·licita qualsevol dels serveis o activitats especificats a l'article 4.

2. El pagament de la inscripció i assegurança es farà efectiu anualment mitjançant la corresponent liquidació emesa pel Departament d'Esports de l'Ajuntament abans de formalitzar la corresponent matriculació i serà irreductible, i es realitzarà el pagament mitjançant les entitats bancàries col·laboradores.

3. La recaptació del preu públic es realitzarà, mitjançant domiciliació de rebuts, o mitjançant la corresponent liquidació emesa pel Departament d'Esports de l'Ajuntament, i es realitzarà el pagament mitjançant les entitats bancàries col·laboradores, o mitjançant targeta de crèdit.

En el supòsit de que es procedeixi a retornar els rebuts que hagin estat domiciliats, les despeses que es generin seran degudament assumides per l'usuari del servei, informant-se a l'usuari del deute pendent, el qual s'haurà de  liquidar abans de la finalització de la data d'emissió del rebut.

En el cas de que no es faci l'ingrés dins el termini establert s'aplicarà un recàrrec d'un 5%, iniciant-se el procediment de constrenyiment corresponent.

Una vegada transcorregut el termini d'un mes comptat a partir de la data d'emissió dels rebuts no abonats es procedirà en el mes següent a donar de baixa l'usuari del servei, i perdent els drets que li correspondrien sobre aquesta plaça, iniciant-se el procediment de constrenyiment corresponent. de les quantitats pendents.

4. L'assistència a les activitats esportives infantils, activitats físiques dirigides a la Gent Gran i activitats aquàtiques de nadons, infants i joves del programa d'hivern i d'estiu, durant el període d'octubre (any en curs) a gener (any següent) i de juny a setembre, a la quarta falta no justificada, es donarà de baixa el cursetista i perdrà la plaça. Si hi ha reserves en el curs amb la plaça vacant, el Servei Municipal d'Esports es posarà en contacte amb qui correspongui.

5. En cas de què la prestació del servei no es realitzi per causes imputables a l'Administració, els usuaris podran sol·licitar la devolució de l'import de la matrícula o quota pertinent.

Si per motius aliens a l'Ajuntament d'Inca, l'usuari inscrit es volgués donar de baixa, no tindrà dret a la devolució de la tarifa abonada, llevat de que la renúncia a la prestació del servei (baixa) hagi estat notificada cinc dies abans de l'inici de l'activitat.

Les devolucions es tramitaran de la forma habitual, prèvia sol·licitud de la persona interessada

Article 7è. Infraccions i sancions tributàries

Pel que respecta a les infraccions i sancions tributàries que, en relació al preu públic regulat en aquesta Ordenança, resultin procedents, s'aplicarà el que disposa la Llei General Tributària, el Reglament General de Recaptació, i l'ordenança general de gestió, recaptació, inspecció de tributs i altres ingressos de dret públic locals o norma que les derogui o substitueixi.

Disposició final. Vigència.

Aquesta Ordenança, una vegada aprovada, tindrà efectes des el 1 de maig de 2022 i continuarà fins que s'aprovi la seva derogació o la seva modificació.”

 

Inca, 26 de gener de 2022

El batle

Virgilio Moreno Sarrio