Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 24270
Aprovació definitiva de l'OF reguladora de la taxa per la prestació del servei de recollida i custodia d'animals abandonats o vagabunds

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Expdt. 12210/19.

Acord del Ple de data 30/09/2021 de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia pel qual s'aprova definitivament la taxa per la prestació del servei de recollida i custòdia d'animals abandonats o vagabunds, i la seua ordenança fiscal reguladora.

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic queda automàticament elevat a definitiu l'acord plenari provisional de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia sobre imposició de la taxa per la prestació del servei de recollida i custodia d'animals abandonats o vagabunds,  així com l'Ordenança fiscal reguladora d'aquesta, el text íntegre de la qual es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març:

“ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE RECOLLIDA I CUSTÒDIA D'ANIMALS ABANDONATS O VAGABUNDS DEL MUNICIPI DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Article 1. Fonament i naturalesa

En ús de les facultats concedides per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19, en relació amb l'article 20 del RDL 2/2004, de 5 de març, regulador de les hisendes locals, s'estableix la taxa per prestació de serveis de recollida i custòdia d'animals abandonats o vagabunds recollits en el municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Article 2. Objecte

L'objecte d'aquesta ordenança fiscal és determinar la taxa per la prestació dels diferents serveis en la recollida i custòdia d'animals abandonats o vagabunds recollits en el municipi de Sant Josep de sa Talaia definits en aquesta ordenança.

Article 3. Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació de serveis de recollida i custòdia d'animals abandonats en el centre de protecció d'animals domèstics (CEPAD) i aquells altres serveis que es recullen en les tarifes d'aquesta Ordenança.

Article 4. Subjecte passiu i responsables

Són subjectes passius d'aquesta taxa les persones físiques o jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 30 i següents de la Llei general tributària que, com a titulars, propietaris o posseïdors d'animals, sol·licitin, provoquin o en interès de les quals redundi la prestació de serveis que integren el fet imposable.

Article 5. Animals vagabunds o abandonats

A efectes de l'aplicació d'aquesta ordenança, i d'acord amb la Llei 1/1992 de 8 d'abril, de protecció dels animals que viuen a l'entorn humà, es considerarà que un animal domèstic és vagabund si no porta identificació ni va acompanyat de cap persona, i es considerarà que un animal està abandonat si, malgrat anar proveït d'identificació, circula lliurement sense la companyia de cap persona.

Els animals assilvestrats són tots aquells animals domèstics que perden aquesta condició per desenvolupar el cicle vital (reproducció, alimentació, ús del territori...) sense control humà. Aquests animals tendran consideració d'animals vagabunds o abandonats.

Article 6. Quota tributària

La quantia de la taxa es determinarà per l'aplicació de les tarifes següents, quan siguin aplicables:

 

Concepte

Tarifa

Entrada de l'animal en el CEPAD (centre de protecció d'animals domèstics)

65,00 €

Estada de l'animal (primers 23 dies)

10,00 €/dia

Estada de l'animal (a partir dels 23 dies)

4,00€/dia

Implantació de xip

10,00 €

Esterilització

70,00 €

Renúncia

150,00 €

Expedició de llibreta sanitària

10,00 €

Adopció

40,00 €

Vacunacions

15,00 €

Aquestes tarifes s'aplicaran sens prejudici de les sancions que es puguin aplicar per incompliment de la normativa vigent de tinença d'animals.

Article 7. Obligacions de les persones propietàries o responsables dels animals

Per tal de poder retirar un animal s'hauran de complir dos requisits:

  1. Demostrar la propietat o tinença de l'animal o autorització per a la retirada.

  2. Ingressar l'import de la quota tributària corresponent.

No es podrà retornar al propietari o persona autoritzada cap animal recollit sense previ abonament de la totalitat de les tarifes corresponents.

Article 8. Renúncia

La renúncia a animal només es podrà fer en cas que la persona es trobi empadronada en el municipi de Sant Josep de sa Talaia. En qualsevol altre cas, la renúncia s'haurà de realitzar en el municipi de residència de la persona propietària.

En cas que l'animal no estigui esterilitzat, vacunat, no disposi de llibreta sanitària o de microxip, se li podran repercutir les tarifes corresponents a aquests conceptes, sempre que siguin d'aplicació.

Article 9. Adopció i curs de formació

Les persones que adoptin un animal només hauran d'abonar la tarifa d'adopció. Els cans i gats adoptats es lliuraran degudament vacunats, amb microxip i esterilitzats, a no ser que el servei veterinari no ho consideri oportú.

L'Ajuntament podrà exigir la realització d'un curs de formació gratuït a les persones que vulguin adoptar un animal, sempre que aquest curs estigui organitzat i oferit pel mateix Ajuntament de forma directa o indirecta.

Article 10. Exempcions i bonificacions

Animals que hagin estat lliurats de forma immediata (sempre que portin microxip) sense haver passat pel CEPAD.

Aquelles persones que puguin acreditar tenir ingressos inferiors al Salari Mínim Interprofessional, previ informe del departament municipal de serveis socials.

Les protectores registrades en el registre d'associacions municipals tindran un preu reduït del 50% solament aplicable al concepte d'entrada de l'animal en el CEPAD.

Article 11. Animals de raça potencialment perillosa

Els animals de raça potencialment perillosa només seran lliurats al propietari, responsable o persona que els vulgui adoptar quan es presenti la documentació necessària (llicència de tinença d'animals de raça potencialment perillosa i/o registre de l'animal).

Article 12. Declaració i ingrés

L'abonament de les taxes corresponents al servei de recollida i custòdia d'animals es podrà realitzar en règim de autoliquidació d'acord amb els diferents conceptes i quotes a través del web de l'Ajuntament.

Article 13. Infraccions i sancions

Les infraccions i sancions tributàries en relació amb la taxa regulada a la present Ordenança s'aplicaran d'acord amb el que disposa la Llei general tributària.”

Contra el present acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

 

Sant Josep de sa Talaia, document signat electrònicament al marge (18 de gener de 2022)

L'alcalde Angel Luis Guerrero Domínguez