Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 9821
Acord del Consell de Govern de 10 de gener de 2022 de separació, de designació i de renovació d’un vocal en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 30 del Text refós de la Llei de ports de l'Estat i de la marina mercant, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2011, de 5 de setembre, estableix la composició del consell d'administració de les autoritats portuàries. Aquest precepte disposa que el consell d'administració ha d'estar integrat pel president i pel capità marítim, com a membre nat, com també per un nombre de vocals ―comprès entre deu i setze en el cas de les Illes Balears―, els quals han de ser designats per la comunitat autònoma atesos determinats criteris fixats en el precepte esmentat.

D'acord amb aquests criteris, l'Administració General de l'Estat està representada en el consell d'administració de les autoritats portuàries pel capità marítim i, a més, per tres vocals, un dels quals ha de ser advocat de l'Estat i un altre, un representant de l'ens públic Ports de l'Estat. Així mateix, la separació i la designació dels vocals del consell d'administració de les autoritats portuàries que representen l'Administració General de l'Estat han de ser acordades per l'òrgan competent de la comunitat autònoma, a proposta del president de l'organisme públic.

El nomenament d'aquests vocals té una durada de quatre anys, renovable, llevat que l'òrgan competent de la comunitat autònoma en disposi la separació acordada, a proposta de les organitzacions, els organismes o les entitats als quals representin.

D'acord amb aquests criteris i en virtut de la facultat que li atorga la norma esmentada, el Consell de Govern, en data 31 de maig de 2021 (BOIB núm. 71, d'1 de juliol de 2021), va designar la senyora María Cristina García Ruibal, advocada de l'Estat, com a vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears, en representació de l'Administració General de l'Estat. Atès que posteriorment la mateixa Administració ha proposat el canvi de representant, cal designar el nou vocal.

Per tot això, el Consell de Govern,a proposta de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, en la sessió de 10 de gener de 2022 adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Disposar la separació de la senyora María Cristina García Ruibal, advocada de l'Estat, com a vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears, en representació de l'Administració General de l'Estat.

Segon. Designar la senyora Juliana Uribe Davies, advocada de l'Estat, com a vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears, en representació de l'Administració General de l'Estat.

Tercer. Notificar aquest Acord a l'Autoritat Portuària de Balears i a les persones interessades.

Quart. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 10 de gener de 2022

La secretària del Consell de Govern Rosario Sánchez Grau (Per suplència d'acord amb l'article 5.2 del Decret 8/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears)