Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 4587
Resolució del director de la Fundació Mallorca Turisme per la qual s'estableixen les bosses de personal per la contractació temporal de llarga durada de la Fundació Mallorca Turisme

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

“Antecedents

El 4 de gener de 2022, el Patronat de la Fundació Mallorca Turisme, va adoptar l'acord pel qual s'estableixen les bosses de personal de la Fundació Mallorca Turisme i, per això, es regula les bases específiques que han de regir els processos selectius per a la contractació del personal temporal de llarga durada corresponent a les categories d'arquitecte, enginyer de camins i jurídic.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

  1. Aprovar les bases reguladores que han de regir els processos de selectius per a la contractació del personal temporal de llarga durada corresponent a les categories d'arquitecte, enginyer de camins i jurídic de la Fundació Mallorca Turisme.

  2. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució que no exhaureix la via administrativa es pot interposar recurs d'alçada davant del President de la Fundació Mallorca Turisme, en el termini d'un mes, a partir de l'endemà al de la publicació de la present Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada es pot interposar recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, a partir de l'endemà de la recepció de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Transcorreguts tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució, es pot interposar el recurs contenciós administratiu, contra la desestimació presumpta del recurs d'alçada, temporal sense limitació, mentre no hi hagi resolució expressa.

No obstant això, es pot interposar, en el seu cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això, de conformitat amb el que s'estableix en la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.”

  

Palma, 4 de gener de 2022

El director de la Fundació Mallorca Turisme

Miguel Pastor Jordà

 

Annex I

CONVOCATORIA PER A LA BORSA D'ARQUITECTE PER A LA FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

PRIMERA. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

L'objecte d'aquesta convocatòria és seleccionar els interessats que han de formar part d'una borsa de treball amb la categoria d'arquitecte de la Fundació Mallorca Turisme.

Justificació: la necessitat d'aquesta convocatòria és constituir una borsa de feina per  la plaça d'arquitecte de la Fundació Mallorca Turisme es fonamenta en la urgència de cobrir places de forma interina. Així mateix, també es poden nomenar per subvenir a necessitats urgents, extraordinàries i circumstancials d'increment d'activitat que, si n'hi ha, s'han de determinar en el moment de nomenar la persona.

La naturalesa del lloc per cobrir és la següent:

  • Personal laboral temporal amb període de prova de 6 mesos.
  • Grup: A
  • Subgrup: A1
  • Escala: Específica
  • Subescala: Tècnica
  • Forma de provisió: concurs-oposició.
  • Funcions: les pròpies del lloc de treball d'arquitecte/a
  • La jornada laboral és de 37,5 hores al matí. La FMT està adscrita al conveni del Consell de Mallorca.

SEGONA. NORMATIVA APLICABLE

La normativa aplicable ve determinada per la Llei 7/1985, de 2 d'abril, que regula les bases del règim local; Llei autonòmica 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears; Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic; Llei autonòmica 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, text refós de les disposicions legals  vigents en matèria de règim local i, supletòriament, el Decret 30/2009, de 22 de maig, pel qual s'aprova el procediment de selecció de personal funcionari interí al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; Decret 27/1994, d'11 de març, Reglament d'ingrés del personal al servei de la CAIB, i Reial decret 364/1995, de 10 de març, Reglament general de l'ingrés del personal al servei de l'administració general de l'Estat, en el que sigui d'aplicació.

TERCERA. REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS

Per ser admeses i participar en el procés selectiu, les persones interessades, en la data en què acaba el termini d'admissió d'instàncies, han de reunir els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d'un estat membre de la Unió Europea, o ser nacional d'altres estats amb les condicions que estableix algun dels apartats de l'art. 57 del RDL 5/2015, de 30 d'octubre, text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

b) Tenir 16 anys complerts i no excedir, si s'escau, de l'edat màxima de jubilació forçosa.

c) No haver estat acomiadada mitjançant expedient disciplinari, de cap Administració, entitat o empresa integrada en el sector públic. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitada per sentència ferma, per exercir funcions públiques. I tampoc no estar sotmesa a sanció disciplinària o condemna. Tot això de conformitat amb l'article 56 1 d) del RDL 5/2015 esmentat.

d) No patir limitacions funcionals que li impedeixin acomplir les funcions per a cada lloc. (Si l'aspirant que obté la plaça té un grau de discapacitat superior al 33 % ha de presentar, de conformitat amb la normativa vigent, el certificat corresponent).

e) Tenir el títol d'arquitecte (pre-Bolonya) o títol que habiliti per a l'exercici d'aquesta professió regulada, segons estableixen les directives comunitàries.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal aportar la corresponent credencial d'homologació o reconeixement del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

En cas de persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han d'acreditar l'homologació de la titulació exigida. 

f) Acreditar el requisit de coneixements de llengua catalana corresponent al Nivell B2 o estar en condicions d'obtenir-lo en la data en què finalitza el termini per presentar les sol·licituds. Aquests coneixements s'han d'acreditar amb un certificat oficial expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o expedit o homologat per l'òrgan competent en matèria de política lingüística. O els que es determinen en les ordres de la Conselleria d'Educació. Si es tracta d'equivalències o convalidacions, s'han d'acreditar.  

g) Tenir la capacitat funcional, física i psíquica per desenvolupar les tasques.

h) Abans de signar el contracte, la persona interessada ha de fer constar que no fa cap altra activitat en cap lloc del sector públic que delimita l'art. 1 de la Llei 53/1984, i que no percep pensió de jubilació, retir o orfandat. Si fa alguna activitat privada, ho ha de declarar en el termini de 10 dies des que ha signat el contracte, perquè la corporació pugui adoptar un acord sobre compatibilitat o incompatibilitat.

QUART. PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES

Les sol·licituds per participar en les proves de selecció s'han de presentar en el Registre General de la Fundació Mallorca Turisme a través de la seu electrònica de la fundació (fundaciomallorcaturisme.sedelectronica.es) mitjançant el tràmit “Procés de selecció Arquitecte”. També es poden presentar en el Registre General del Consell de Mallorca, situat al carrer de Palau Reial, 1, o al del carrer del General Riera, 111. El termini per presentar-les és de 10 dies hàbils a partir de l'endemà d'haver publicat les bases en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma. Si el darrer dia per presentar-les és inhàbil, el termini s'entén ampliat fins al dia hàbil següent. Si les sol·licituds es presenten presencialment, se n'ha d'enviar una còpia en la qual consti la data d'enviament a la Secretaria del Consell o bé amb un avís al correu electrònic: info@fundaciomallorcaturisme.net

Sense la concurrència d'aquest requisit, les sol·licituds que es registrin fora del termini de presentació o a través del tràmit incorrecte, no s'admetran. Les persones aspirants quedaran vinculades a les dades que facin constar en la sol·licitud. El domicili, telèfon i correu electrònic que hi apareguin es consideraran vàlids a l'efecte de notificacions, són responsabilitat exclusiva de les persones candidates els errors descriptius i no comunicar durant el procés de selecció qualsevol canvi en les dades de la sol·licitud. El model normalitzat de sol·licitud es troba a disposició de les persones interessades en la pàgina web de la Fundació Mallorca Turisme.

Per ser admeses i prendre part en el procés selectiu únicament es requereix que les persones aspirants manifestin en la instància que reuneixen les condicions que s'exigeixen en la base tercera i que adjuntin a la instància la documentació següent:

- Fotocòpia del DNI o documentació que acrediti de la seva identitat.

- Titulació acadèmica exigida compulsada.

- Documentació que acrediti els coneixements de llengua catalana exigits, compulsada.

- Relació de mèrits que vol  que es valorin en la fase de concurs.

No es valoraran altres mèrits que no s'hagin relacionats en aquest moment. Els aspirants que hagin superat la fase d'oposició hauran d'acreditar els mèrits que han presentat quan el tribunal ho requereixi amb un anunci que es publicarà al tauler d'anuncis de la pàgina web de la Fundació.

- Per poder participar en el procés selectiu cal pagar el preu de dret a examen: l'import és per a cada una de les proves, segons l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per al servei de selecció de personal en l'àmbit del Consell de Mallorca i dels seus organismes autònoms, i s'ha d'adjuntar amb la resta de documentació el justificant d'haver-lo pagat mitjançant una transferència bancària o un ingrés al banc. També s'ha de presentar la documentació que en justifica l'exempció, la reducció o la bonificació total o parcial del preu.

CAIXABANK: ANAVEN ES13 2100 0011 8102 0171 8479

Concepte del pagament: DNI, arquitecte

La quota es determina en funció de l'exigència del títol universitari de grau i d'acord amb el quadre de tarifes següent:

  • Convocatòries per a les quals s'exigeix el títol universitari de grau o equivalent: 27,57 €

  • Convocatòries per a les quals s'exigeixen altres titulacions de nivell inferior a títol universitari de grau o equivalent: 13,77 €

Exempcions, reduccions i bonificacions de quota

Les persones beneficiàries han d'adjuntar a la sol·licitud l'original o una fotocòpia compulsada que justifiqui les condicions següents:

a.1) Família nombrosa de categoria general (exempció del 50 %).

a.2) Família nombrosa de categoria especial (exempció del 100 %).

a.3) Grau de discapacitat igual o superior al 33 % (exempció del 100 %).

a.4) Demandants d'ocupació almenys durant un termini d'un mes abans de la data de publicació de la convocatòria i en el qual consti que no ha rebutjat una oferta de treball adequat ni s'ha negat a participar, tret d'haver-ho justificat, en accions de promoció, formació o reconversió professional i que no disposen de rendes superiors, en còmput mensual, al SMI (exempció del 100 %)

a.5) Aspirants que formen part d'una família monoparental i que no disposen de rendes superiors, en còmput mensual, al salari mínim interprofessional (exempció del 50%).

S'entén que formen part d'una família monoparental els supòsits de separació matrimonial o quan no hi hagi vincle matrimonial, la formada per una de sola de les persones progenitores i tots els fills menors d'edat que hi conviuen. També en formen part els fills majors d'edat impossibilitats judicialment subjectes a pàtria potestat prorrogada o rehabilitada.

Les persones aspirants han de presentar una declaració responsable que demostri la situació de convivència i de càrrega econòmica exclusiva dels fills a càrrec seu.

CINQUENA.  PUBLICITAT

L'anunci d'aquesta oferta de treball s'inserirà en el tauler d'anuncis de la Fundació Mallorca Turisme que es troba en la seu electrònica de la pàgina web de la Fundació i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

SISENA.  ADMISSIÓ DE PERSONES ASPIRANTS

Finalitzat el termini de presentació d'instàncies, el secretari ha de dictar una resolució en el termini màxim de 10 dies hàbils aprovant la llista de persones admeses i excloses, explicant-ne els motius en cas d'exclusió.

Aquesta resolució s'ha de publicar en el tauler d'anuncis de la Fundació que es troba en la seu electrònica del web de la Fundació, donant en el seu cas, un termini de 3 dies hàbils per poder esmenar el defecte que n'ha motivat l'exclusió o per formular-hi reclamacions.

En la mateixa resolució s'ha de determinar la data, el lloc i l'hora en què tindran lloc les proves, el dia assenyalat les persones aspirants s'han de presentar amb el DNI.

SETENA. TRIBUNAL AVALUADOR

El Tribunal avaluador estarà constituït pels membres següents:

President:

  • Titular: Andrés González Garau

  • Suplent: Jaime Morey Cerdà

Vocals:

  • Titular: Bàrbara Bibiloni Trobat

  • Suplent: María del Camino González Marí

 Secretari:

  • Titular: María Magdalena Coll Martorell

  • Suplent: Francisca Juana Mir Guasp

El Tribunal pot nomenar personal assessor en qualsevol moment. El Tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels membres, titulars o suplents indistintament, ni sense el president ni el secretari. Els membres del tribunal han de tenir la mateixa o superior categoria a les convocades, i una titulació acadèmica igual o superior a l'exigida en la clàusula 3.

L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Hi poden assistir, amb veu, però sense vot, les persones representants de les organitzacions sindicals representatives, per a les uncions de vigilància del desenvolupament correcte del procediment selectiu.

Categoria del Tribunal: tercera. El Tribunal queda autoritzat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre funcionament del procés selectiu.

VUITENA.  SISTEMA DE SELECCIÓ

El sistema de selecció constarà de: Les persones aspirants han d'acudir a les proves objectives amb el DNI o document equivalent. El Tribunal pot requerir-los-ho en qualsevol moment perquè acreditin la seva identitat. Així mateix, si tenen coneixement que alguna de les persones aspirants no compleix algun dels requisits exigits en la convocatòria, n'ha de proposar l'exclusió a l'autoritat convocant.

Quan s'hagin determinat els resultats provisionals que s'han obtingut en la prova objectiva,  es faran públics al tauler d'anuncis de la pàgina web de la Fundació Mallorca Turisme, perquè s'hi puguin presentar al·legacions o reclamacions en el termini de 5 dies hàbils.

Una vegada resoltes les possibles al·legacions o reclamacions o els resultats de la prova objectiva, es publicarà el resultat definitiu en el tauler d'anuncis de la Fundació Mallorca Turisme. Després el tribunal avaluarà els mèrits que han al·legat i acreditat les persones aspirants que han superat la prova objectiva en la forma que determinen les bases i exposarà el resultat de la puntuació. A partir de l'endemà, i durant un termini de 5 dies hàbils, les persones aspirants poden presentar per escrit en el Registre General les observacions o reclamacions que hi vulguin fer.

Els empats es resoldran a favor de qui tingui més puntuació en la prova objectiva, posteriorment, si segueix l'empat, a favor de qui tingui més puntuació en la part d'idiomes. Finalment, si persisteix l'empat, s'ha de resoldre mitjançant sorteig.

El Tribunal ha d'elevar a la Secretaria l'acta amb la llista de les persones que han obtingut de major a menor puntuació entre els qui superin el procés selectiu per constituir la borsa.

NOVENA. Prova objectiva (fins a 50 punts)

Constarà d'un exercici, de caràcter obligatori i eliminatori i consistirà en:

1. Prova de coneixements (50 punts)

Prova de coneixements, temari:

TEMA 1. La Constitució Espanyola de 1978: estructura i contingut. Principis generals. Els drets i deures fonamentals dels espanyols.

TEMA 2. Organització territorial de l'Estat en la Constitució. L'Administració local. Comunitats autònomes: estatuts d'autonomia. El sistema institucional en les comunitats autònomes.

TEMA 3. L'acte administratiu: concepte, classes i elements. Motivació i notificació. Eficàcia i validesa dels actes administratius.

TEMA 4. Capacitat d'obrar davant de les administracions públiques. Concepte de l'interessat. Representació. Pluralitat de l'interessat. Identificació.

TEMA 5. Drets de la ciutadania en les relacions amb les administracions públiques. Drets d'accés a arxius i registres públics.

TEMA 6. El procediment administratiu. Significat. Principis generals. Fases.

TEMA 7. Les formes de l'acció administrativa. El foment i els seus mitjans. La policia administrativa. Servei públic.

TEMA 8. L'Administració local. Entitats que comprèn. Règim local espanyol. Principals lleis que regulen el règim local.

TEMA 9. Llei de base. L'autonomia de les comunitats. Llei d'autonomia. Competències de les comunitats. Illes balears.

TEMA 10. Llei de base (continuació). Òrgans de govern del consell insular. Estructura, Presidència, consell executiu.

TEMA 11. Llei de base (continuació Òrgans de Govern insulars (continuació). Funcionament. Poders i competències.

TEMA 12. Ordenances i reglaments de les entitats locals. Procediment d'elaboració i aprovació.

TEMA 13. Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears. Administració turística.  Taula municipal de turisme.

TEMA 14. Llei de turisme (continuació). Intervenció dels ens locals en l'activitat privada. Drets i deures d'usuaris i empreses turístiques. Normativa sobre l'allotjament. Classificació d'empreses.

TEMA 15. Els contractes de les administracions públiques. Òrgans de contractació. Objecte dels contractes. Preu. Requisits per contractar amb l'Administració.

TEMA 16. Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, d'accés a la informació pública i de bon govern.

TEMA 17. Els contractes del sector públic (I): àmbit subjectiu i objectiu del Text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic. Delimitació dels tipus contractuals. Contractes subjectes a una regulació harmonitzada. Contractes administratius i contractes privats. Òrgans competents en matèria de contractació. Requisits per contractar amb l'Administració: capacitat, solvència i prohibicions per contractar.

Tema 18. Els contractes del sector públic (II): preparació dels contractes. Els plecs. Tramitació d'expedients. Garanties. Preu i valor estimat.

Tema 19. Els contractes del sector públic (III): procediments d'adjudicació. Els contractes menors. Criteris de selecció de l'adjudicatari. Prerrogatives de l'Administració als contractes administratius. Modificació dels contractes. Pagament del preu. Compliment i resolució dels contractes administratius.

Tema 20. Els contractes del sector públic (IV): el contracte d'obres. Normes especials de preparació, execució, modificació i resolució. La contractació de projectes i adreces d'obra. Execució tècnica: supervisió, documents i continguts exigibles del projecte. Actes, recepció i incidències.

Tema 21. La Llei 5/2018, de 19 de juny, d'Habitatge de les Illes Balears. Principals novetats.

Tema 22 . La Llei d'Ordenació de l'Edificació (I): objecte i àmbit d'aplicació. Els requisits bàsics de l'edifici. El projecte. Llicències. Recepció de l'obra i documentació de l'obra executada.

Tema 23. La Llei d'ordenació de l'edificació (II): agents de l'edificació; definició i obligacions de cadascun. Responsabilitats i garanties.

El temps màxim per fer l'exercici serà de 45 minuts i la forma de puntuació serà: resposta correcta, 1 punt; resposta incorrecta restarà 0,25 punts; resposta en blanc, 0 punts. Per superar la prova la puntuació ha de ser de 25 punts o més. La puntuació màxima serà de 50 punts.

Les persones aspirants seran convocades amb una crida única a través d'anunci publicat en la pàgina web de la FTM i se n'exclouran les que no compareguin a l'hora d'inici.

DESENA.  FASE DE CONCURS (fins a 50 punts)

Barem de mèrits:

La puntuació màxima de la valoració dels mèrits és de 50 punts.

1. Mèrits professionals: serveis prestats. Puntuació màxima: 30 punts

No es valoraran mesos no complets. En cas de dedicació parcial, la puntuació serà proporcional a la jornada.

Per poder valorar aquest mèrit cal que:

a. Administració pública. S'ha de presentar un certificat de l'administració pública corresponent en el qual s'especifiqui:

  •  Les dates d'alta i baixa
  •  Percentatge de la jornada que s'ha fet
  • Detall dels serveis prestats
  • Grup i subgrup

b. Empresa privada. S'ha de presentar la documentació següent:

  • Vida laboral
  • Còpia dels contractes

De la documentació relacionada, se n'ha de poder determinar les tasques que s'han dut a terme, la categoria que li correspon, la durada del temps de treball i la jornada. En cas contrari, la persona aspirant pot aportar qualsevol altre tipus de document que acrediti les circumstàncies esmentades.

En qualsevol cas, els nomenaments, contractes o tasques que s'han fet es valoraran només fins al dia en què finalitzi la presentació de les sol·licituds.

a) Per cada mes de serveis prestats i reconeguts en el cos, escala o especialitat a què s'opta, o en l'equivalent d'altres administracions públiques: 0,36 punts per mes.

A aquest efecte, es computarà l'experiència professional, en qualsevol administració pública, en una categoria laboral equivalent, segons el nivell de titulació i les funcions.

b) Per cada mes de serveis prestats i reconeguts en altres cossos, escales o especialitats, de qualsevol administració pública: 0,18 punts.

A aquest efecte, es computarà l'experiència professional, en qualsevol administració pública, en altres categories laborals no equivalents al cos, escala o especialitat a què s'opta, segons el nivell de titulació i les funcions.

c) Si la persona aspirant ha fet les tasques anteriors en l'àmbit de l'empresa privada, la puntuació es determinarà restant 0.10 punts en cada epígraf, mantenint els mateixos màxims de puntuació.

2. Coneixements de llengua catalana. Puntuació màxima: 5 punts

a) Certificat de nivell C1 de coneixements de llengua catalana o equivalent: 2 punt.

b) Certificat de nivell C2 de coneixements de llengua catalana o equivalent: 3 punts.

c) Certificat de coneixements específics de llenguatge administratiu: 2 punt.

Únicament es valora el certificat del nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de coneixements de llenguatge administratiu, la puntuació dels quals s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoraran els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés.

 

​​​​​​​3. Estudis acadèmics. Puntuació màxima: 9 punts

a) Per cada títol de màster oficial: 3,5 punts.

No es valoraran com a mèrit els estudis que siguin requisit previ i necessari per cursar els estudis que es valorin. A aquest efecte, es considerarà com a requisit previ i necessari la titulació conduent a una altra titulació o que quedi absorbida per una altra titulació valorada com a mèrit.

b) Pel títol de doctor: 3,75 punts.

4. Formació. Puntuació màxima: 6 punts

Es valoraran tots els cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial, universitats, escoles d'administració pública i col·legis professionals.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació continuada amb l'Administració, així com els títols propis de postgrau de les universitats espanyoles en la regulació d'ensenyaments propis.

Els cursos es valoraran a raó de 0,005 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu del curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'ordenació universitària anterior (CFC o LRU) i, per tant, valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits als certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que n'hi hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica a nivell d'usuari.

ONZENA. FORMA D'ACREDITAR EL MÈRITS

- Experiència professional: com es detalla en la base dècima.

- Titulació acadèmica: còpia del títol o bé justificant d'haver satisfet els drets perquè se li expedeixi.

- Coneixements llengua catalana: còpia compulsada del títol expedit per l'entitat corresponent.

- Serveis prestats: certificat expedit per les administracions públiques corresponents.

- Cursos de formació: certificats d´aprofitament.

Expressament es fa constar que presentar còpies implica fer una declaració responsable de la seva veracitat i exactitud amb les responsabilitats administratives i / o penals corresponents en cas de falsedat.

DOTZENA. BORSA DE TREBALL

Acabada la qualificació, el Tribunal elevarà al secretari la proposta de selecció definitiva, el qual ha de dictar el decret per conformar  la borsa de treball i ha de publicar la relació de persones  aprovades en el tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web de la FTM en ordre de major a menor puntuació.

Les persones que formen part d'aquesta borsa a l'efecte d'oferir-los un lloc de treball, han d'estar en situació de disponible o no disponible. Són en situació de no disponible les persones integrants de la borsa de treball que es trobin en situació d'incapacitat temporal o d'embaràs, en descans per maternitat o paternitat, adopció o acolliment (permanent o preadoptiu) i excedència per cura de fills menors de 12 anys o ascendents dependents, així com les que es trobin en les situacions següents:

- Prestar serveis en un lloc de la relació de llocs de treball de l'Administració pública, com a personal funcionari interí en un altre cos o en una altra escala o especialitat, o com a personal laboral temporal o indefinit no fix.

- Prestar serveis en un lloc de la relació de llocs de treball de l'Administració pública com a funcionaris de carrera o personal laboral fix, i no poder acollir-se, en aplicació de la normativa, a la situació d'excedència voluntària per incompatibilitat per prestar serveis al sector públic.

- Patir malaltia o incapacitat temporal.

Mentre la persona aspirant estigui en la situació de no disponible a la borsa, no se li telefonarà per oferir-li un lloc de treball d'aquesta borsa. Estan en situació de disponible la resta d'aspirants a la borsa, amb la conseqüència que se'ls ha de telefonar per oferir-los un lloc de treball d'acord amb la seva posició a la borsa. Per això, el Departament de Recursos es posarà en contacte telefònic ─amb un màxim de tres intents─ amb la persona que correspongui, li comunicarà el lloc per cobrir i el termini en què s'hi ha d'incorporar. Quedarà constància en l'expedient, mitjançant una diligència, que aquesta persona ha rebut la comunicació o dels intents que s'han fet. En el termini màxim d'un dia hàbil comptador des de la comunicació (telefònica), la persona integrant de la borsa ha de manifestar el seu interès en el nomenament. Si en aquest termini no manifesta la conformitat, renuncia expressament al nomenament, no respon al telèfon de contacte que ha facilitat o una altra circumstància que li impedeixi incorporar-s'hi, perdrà el lloc en la llista dels aspirants seleccionats i passarà a ocupar el darrer lloc (és a dir, no quedarà exclòs de la borsa de treball), i el Departament de Recursos Humans avisarà la persona següent de la llista.

Si algunes de les persones integrants de la borsa renuncien tres vegades seguides a diferents ofertes de treball (és a dir, no manifesten la conformitat a incorporar-se al lloc de treball, renuncien expressament al nomenament, no responen al telèfon de contacte que han facilitat o una altra circumstància que els impedeixi incorporar-s'hi), seran excloses definitivament de la borsa de treball a tots els efectes.

Quan la persona seleccionada mitjançant aquest sistema de borsa cessi en el seu lloc de treball, es reincorporarà novament a la borsa de treball ocupant el mateix lloc inicial de la llista.

Si la persona de la borsa de treball a la qual li correspon la trucada per l'ordre de puntuació incorre en un encadenament de contractes o de manteniment de relació laboral de més de 24 mesos en un període de 30, que puguin derivar en una relació indefinida amb aquesta Administració, no se li telefonarà i es passarà a la persona següent de la llista. La suspensió serà pel temps necessari per evitar la incursió en frau de llei que derivi en una relació indefinida. Transcorregut el termini necessari es restablirà la possibilitat de telefonar-li, havent mantingut el lloc a la borsa segons la puntuació obtinguda.

La borsa tindrà una vigència de tres (3) anys des que s'ha constituït.

TRETZENA.  INCIDÈNCIES

El Tribunal queda autoritzat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés selectiu.

CATORZENA. IMPUGNACIÓ

Contra aquest acord, que és definitiu en la via administrativa, es poden interposar, alternativament, els recursos següents:

a. Directament, el recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca, en el termini de dos mesos, comptats a partir de l'endemà d'haver-ne publicat la resolució.

b. El recurs de reposició potestatiu davant de la Junta de Govern Local, en el termini d'un mes, comptat a partir de l'endemà d'haver-ne publicat la resolució. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició, que es produeix pel transcurs d'un mes des d'haver-lo presentat sense que s'hagi resolt expressament ni s'hagi notificat, es pot interposar el recurs contenciós administratiu, davant del Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca, en el termini de sis mesos, a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si escau, qualsevol altre recurs que es cregui pertinent. Tot això d'acord amb la Llei 39/ 2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Annex II

CONVOCATORIA PER A LA CONTRACTACIÓ D'UN ENGINYER DE CAMINS PER A LA FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

PRIMERA. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

L'objecte d'aquesta convocatòria és seleccionar els interessats que han de formar part d'una borsa de treball amb la categoria d'un enginyer de camins de la Fundació Mallorca Turisme.

Justificació: la necessitat d'aquesta convocatòria és constituir una borsa de feina per  la plaça d'enginyer de camins de la Fundació Mallorca Turisme es fonamenta en la urgència de cobrir places de forma interina. Així mateix, també es poden nomenar per subvenir a necessitats urgents, extraordinàries i circumstancials d'increment d'activitat que, si n'hi ha, s'han de determinar en el moment de nomenar la persona.

La naturalesa del lloc per cobrir és la següent:

  • Personal laboral temporal amb període de prova de 6 mesos.
  • Grup: A
  • Subgrup: A1
  • Escala: Específica
  • Subescala: Tècnica
  • Forma de provisió: concurs-oposició.
  • Funcions: les pròpies del lloc de treball d'enginyer de camins
  • La jornada laboral és de 37,5 hores al matí. La FMT està adscrita al conveni del Consell de Mallorca.

SEGONA. NORMATIVA APLICABLE

La normativa aplicable ve determinada per la Llei 7/1985, de 2 d'abril, que regula les bases del règim local; Llei autonòmica 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears; Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic; Llei autonòmica 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, text refós de les disposicions legals  vigents en matèria de règim local i, supletòriament, el Decret 30/2009, de 22 de maig, pel qual s'aprova el procediment de selecció de personal funcionari interí al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; Decret 27/1994, d'11 de març, Reglament d'ingrés del personal al servei de la CAIB, i Reial decret 364/1995, de 10 de març, Reglament general de l'ingrés del personal al servei de l'administració general de l'Estat, en el que sigui d'aplicació.

TERCERA. REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS

Per ser admeses i participar en el procés selectiu, les persones interessades, en la data en què acaba el termini d'admissió d'instàncies, han de reunir els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d'un estat membre de la Unió Europea, o ser nacional d'altres estats amb les condicions que estableix algun dels apartats de l'art. 57 del RDL 5/2015, de 30 d'octubre, text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

b) Tenir 16 anys complerts i no excedir, si s'escau, de l'edat màxima de jubilació forçosa.

c) No haver estat acomiadada mitjançant expedient disciplinari, de cap Administració, entitat o empresa integrada en el sector públic. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitada per sentència ferma, per exercir funcions públiques. I tampoc no estar sotmesa a sanció disciplinària o condemna. Tot això de conformitat amb l'article 56 1 d) del RDL 5/2015 esmentat.

d) No patir limitacions funcionals que li impedeixin acomplir les funcions per a cada lloc. (Si l'aspirant que obté la plaça té un grau de discapacitat superior al 33 % ha de presentar, de conformitat amb la normativa vigent, el certificat corresponent).

e) Tenir el títol d'enginyer de camins, canals i ports (pre-Bolonya) o títol que habiliti per a l'exercici d'aquesta professió regulada, segons estableixen les directives comunitàries. En el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal aportar la corresponent credencial d'homologació o reconeixement del Ministeri dEducació i Formació Professional. Aquest requisit no és aplicable a les persones aspirants que haguessin obtingut el reconeixement de la seva qualificació professional, en l'àmbit de les professions regulades, a l'empara de les disposicions de dret de la Unió Europea.

f) Acreditar el requisit de coneixements de llengua catalana corresponent al Nivell B2 o estar en condicions d'obtenir-lo en la data en què finalitza el termini per presentar les sol·licituds. Aquests coneixements s'han d'acreditar amb un certificat oficial expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o expedit o homologat per l'òrgan competent en matèria de política lingüística. O els que es determinen en les ordres de la Conselleria d'Educació. Si es tracta d'equivalències o convalidacions, s'han d'acreditar.  

g) Tenir la capacitat funcional, física i psíquica per desenvolupar les tasques.

h) Abans de signar el contracte, la persona interessada ha de fer constar que no fa cap altra activitat en cap lloc del sector públic que delimita l'art. 1 de la Llei 53/1984, i que no percep pensió de jubilació, retir o orfandat. Si fa alguna activitat privada, ho ha de declarar en el termini de 10 dies des que ha signat el contracte, perquè la corporació pugui adoptar un acord sobre compatibilitat o incompatibilitat.

QUART. PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES

Les sol·licituds per participar en les proves de selecció s'han de presentar en el Registre General de la Fundació Mallorca Turisme a través de la seu electrònica de la fundació (fundaciomallorcaturisme.sedelectronica.es) mitjançant el tràmit “Procés de selecció Enginyer de camins”. També es poden presentar en el Registre General del Consell de Mallorca, situat al carrer de Palau Reial, 1, o al del carrer del General Riera, 111. El termini per presentar-les és de 10 dies hàbils a partir de l'endemà d'haver publicat les bases en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma. Si el darrer dia per presentar-les és inhàbil, el termini s'entén ampliat fins al dia hàbil següent. Si les sol·licituds es presenten presencialment, se n'ha d'enviar una còpia en la qual consti la data d'enviament a la Secretaria del Consell o bé amb un avís al correu electrònic: info@fundaciomallorcaturisme.net

Sense la concurrència d'aquest requisit, les sol·licituds que es registrin fora del termini de presentació o a través del tràmit incorrecte, no s'admetran. Les persones aspirants quedaran vinculades a les dades que facin constar en la sol·licitud. El domicili, telèfon i correu electrònic que hi apareguin es consideraran vàlids a l'efecte de notificacions, són responsabilitat exclusiva de les persones candidates els errors descriptius i no comunicar durant el procés de selecció qualsevol canvi en les dades de la sol·licitud. El model normalitzat de sol·licitud es troba a disposició de les persones interessades en la pàgina web de la Fundació Mallorca Turisme.

Per ser admeses i prendre part en el procés selectiu únicament es requereix que les persones aspirants manifestin en la instància que reuneixen les condicions que s'exigeixen en la base tercera i que adjuntin a la instància la documentació següent:

- Fotocòpia del DNI o documentació que acrediti de la seva identitat.

- Titulació acadèmica exigida compulsada.

- Documentació que acrediti els coneixements de llengua catalana exigits, compulsada.

- Relació de mèrits que vol  que es valorin en la fase de concurs.

No es valoraran altres mèrits que no s'hagin relacionats en aquest moment. Els aspirants que hagin superat la fase d'oposició hauran d'acreditar els mèrits que han presentat quan el tribunal ho requereixi amb un anunci que es publicarà al tauler d'anuncis de la pàgina web de la Fundació.

- Per poder participar en el procés selectiu cal pagar el preu de dret a examen: l'import és per a cada una de les proves, segons l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per al servei de selecció de personal en l'àmbit del Consell de Mallorca i dels seus organismes autònoms, i s'ha d'adjuntar amb la resta de documentació el justificant d'haver-lo pagat mitjançant una transferència bancària o un ingrés al banc. També s'ha de presentar la documentació que en justifica l'exempció, la reducció o la bonificació total o parcial del preu.

CAIXABANK: ANAVEN ES13 2100 0011 8102 0171 8479

Concepte del pagament: DNI, camins

La quota es determina en funció de l'exigència del títol universitari de grau i d'acord amb el quadre de tarifes següent:

  • Convocatòries per a les quals s'exigeix el títol universitari de grau o equivalent: 27,57 €

  • Convocatòries per a les quals s'exigeixen altres titulacions de nivell inferior a títol universitari de grau o equivalent: 13,77 €

Exempcions, reduccions i bonificacions de quota

Les persones beneficiàries han d'adjuntar a la sol·licitud l'original o una fotocòpia compulsada que justifiqui les condicions següents:

a.1) Família nombrosa de categoria general (exempció del 50 %).

a.2) Família nombrosa de categoria especial (exempció del 100 %).

a.3) Grau de discapacitat igual o superior al 33 % (exempció del 100 %).

a.4) Demandants d'ocupació almenys durant un termini d'un mes abans de la data de publicació de la convocatòria i en el qual consti que no ha rebutjat una oferta de treball adequat ni s'ha negat a participar, tret d'haver-ho justificat, en accions de promoció, formació o reconversió professional i que no disposen de rendes superiors, en còmput mensual, al SMI (exempció del 100 %)

a.5) Aspirants que formen part d'una família monoparental i que no disposen de rendes superiors, en còmput mensual, al salari mínim interprofessional (exempció del 50%).

S'entén que formen part d'una família monoparental els supòsits de separació matrimonial o quan no hi hagi vincle matrimonial, la formada per una de sola de les persones progenitores i tots els fills menors d'edat que hi conviuen. També en formen part els fills majors d'edat impossibilitats judicialment subjectes a pàtria potestat prorrogada o rehabilitada.

Les persones aspirants han de presentar una declaració responsable que demostri la situació de convivència i de càrrega econòmica exclusiva dels fills a càrrec seu.

CINQUENA.  PUBLICITAT

L'anunci d'aquesta oferta de treball s'inserirà en el tauler d'anuncis de la Fundació Mallorca Turisme que es troba en la seu electrònica de la pàgina web de la Fundació i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

SISENA.  ADMISSIÓ DE PERSONES ASPIRANTS

Finalitzat el termini de presentació d'instàncies, el secretari ha de dictar una resolució en el termini màxim de 10 dies hàbils aprovant la llista de persones admeses i excloses, explicant-ne els motius en cas d'exclusió.

Aquesta resolució s'ha de publicar en el tauler d'anuncis de la Fundació que es troba en la seu electrònica del web de la Fundació, donant en el seu cas, un termini de 3 dies hàbils per poder esmenar el defecte que n'ha motivat l'exclusió o per formular-hi reclamacions.

En la mateixa resolució s'ha de determinar la data, el lloc i l'hora en què tindran lloc les proves, el dia assenyalat les persones aspirants s'han de presentar amb el DNI.

SETENA. TRIBUNAL AVALUADOR

El Tribunal avaluador estarà constituït pels membres següents:

President:

  • Titular: Andrés González Garau

  • Suplent: Jaime Morey Cerdà

Vocals:

  • Titular: Bàrbara Bibiloni Trobat

  • Suplent: María del Camino González Marí

 Secretari:

  • Titular: María Magdalena Coll Martorell

  • Suplent: Francisca Juana Mir Guasp

El Tribunal pot nomenar personal assessor en qualsevol moment. El Tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels membres, titulars o suplents indistintament, ni sense el president ni el secretari. Els membres del tribunal han de tenir la mateixa o superior categoria a les convocades, i una titulació acadèmica igual o superior a l'exigida en la clàusula 3.

L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Hi poden assistir, amb veu, però sense vot, les persones representants de les organitzacions sindicals representatives, per a les uncions de vigilància del desenvolupament correcte del procediment selectiu.

Categoria del Tribunal: tercera. El Tribunal queda autoritzat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre funcionament del procés selectiu.

VUITENA.  SISTEMA DE SELECCIÓ

El sistema de selecció constarà de: Les persones aspirants han d'acudir a les proves objectives amb el DNI o document equivalent. El Tribunal pot requerir-los-ho en qualsevol moment perquè acreditin la seva identitat. Així mateix, si tenen coneixement que alguna de les persones aspirants no compleix algun dels requisits exigits en la convocatòria, n'ha de proposar l'exclusió a l'autoritat convocant.

Quan s'hagin determinat els resultats provisionals que s'han obtingut en la prova objectiva,  es faran públics al tauler d'anuncis de la pàgina web de la Fundació Mallorca Turisme, perquè s'hi puguin presentar al·legacions o reclamacions en el termini de 5 dies hàbils.

Una vegada resoltes les possibles al·legacions o reclamacions o els resultats de la prova objectiva, es publicarà el resultat definitiu en el tauler d'anuncis de la Fundació Mallorca Turisme. Després el tribunal avaluarà els mèrits que han al·legat i acreditat les persones aspirants que han superat la prova objectiva en la forma que determinen les bases i exposarà el resultat de la puntuació. A partir de l'endemà, i durant un termini de 5 dies hàbils, les persones aspirants poden presentar per escrit en el Registre General les observacions o reclamacions que hi vulguin fer.

Els empats es resoldran a favor de qui tingui més puntuació en la prova objectiva, posteriorment, si segueix l'empat, a favor de qui tingui més puntuació en la part d'idiomes. Finalment, si persisteix l'empat, s'ha de resoldre mitjançant sorteig.

El Tribunal ha d'elevar a la Secretaria l'acta amb la llista de les persones que han obtingut de major a menor puntuació entre els qui superin el procés selectiu per constituir la borsa.

NOVENA. Prova objectiva (fins a 50 punts)

Constarà d'un exercici, de caràcter obligatori i eliminatori i consistirà en:

2. Prova de coneixements (50 punts)

Prova de coneixements, temari:

TEMA 1. La Constitució Espanyola de 1978: estructura i contingut. Principis generals. Els drets i deures fonamentals dels espanyols.

TEMA 2. Organització territorial de l'Estat en la Constitució. L'Administració local. Comunitats autònomes: estatuts d'autonomia. El sistema institucional en les comunitats autònomes.

TEMA 3. L'acte administratiu: concepte, classes i elements. Motivació i notificació. Eficàcia i validesa dels actes administratius.

TEMA 4. Capacitat d'obrar davant de les administracions públiques. Concepte de l'interessat. Representació. Pluralitat de l'interessat. Identificació.

TEMA 5. Drets de la ciutadania en les relacions amb les administracions públiques. Drets d'accés a arxius i registres públics.

TEMA 6. El procediment administratiu. Significat. Principis generals. Fases.

TEMA 7. Les formes de l'acció administrativa. El foment i els seus mitjans. La policia administrativa. Servei públic.

TEMA 8. L'Administració local. Entitats que comprèn. Règim local espanyol. Principals lleis que regulen el règim local.

TEMA 9. Llei de base. L'autonomia de les comunitats. Llei d'autonomia. Competències de les comunitats. Illes balears.

TEMA 10. Llei de base (continuació). Òrgans de govern del consell insular. Estructura, Presidència, consell executiu.

TEMA 11. Llei de base (continuació Òrgans de Govern insulars (continuació). Funcionament. Poders i competències.

TEMA 12. Ordenances i reglaments de les entitats locals. Procediment d'elaboració i aprovació.

TEMA 13. Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears. Administració turística.  Taula municipal de turisme.

TEMA 14. Llei de turisme (continuació). Intervenció dels ens locals en l'activitat privada. Drets i deures d'usuaris i empreses turístiques. Normativa sobre l'allotjament. Classificació d'empreses.

TEMA 15. Els contractes de les administracions públiques. Òrgans de contractació. Objecte dels contractes. Preu. Requisits per contractar amb l'Administració.

TEMA 16. Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, d'accés a la informació pública i de bon govern.

TEMA 17. Els contractes del sector públic (I): àmbit subjectiu i objectiu del Text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic. Delimitació dels tipus contractuals. Contractes subjectes a una regulació harmonitzada. Contractes administratius i contractes privats. Òrgans competents en matèria de contractació. Requisits per contractar amb l'Administració: capacitat, solvència i prohibicions per contractar.

Tema 18. Els contractes del sector públic (II): preparació dels contractes. Els plecs. Tramitació d'expedients. Garanties. Preu i valor estimat.

Tema 19. Els contractes del sector públic (III): procediments d'adjudicació. Els contractes menors. Criteris de selecció de l'adjudicatari. Prerrogatives de l'Administració als contractes administratius. Modificació dels contractes. Pagament del preu. Compliment i resolució dels contractes administratius.

Tema 20. Els contractes del sector públic (IV): el contracte d'obres. Normes especials de preparació, execució, modificació i resolució. La contractació de projectes i adreces d'obra. Execució tècnica: supervisió, documents i continguts exigibles del projecte. Actes, recepció i incidències.

Tema 21. El Plec de prescripcions tècniques generals per a obres de carreteres i ponts (PG-3).

Tema 22. La contaminació acústica. Normativa comunitària i espanyola sobre soroll. La Llei 37/2003, del 17 de novembre, del soroll.

Efectes sobre la salut i el medi ambient. L'avaluació, la prevenció i la reducció del soroll ambiental. Mesures correctores.

Tema 23. La Llei de residus i sòls contaminats de les Illes Balears. La Directiva 2008/98/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 19 de novembre del 2008, sobre els residus i per la qual es deroguen determinades directives. La Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats. Principis. La planificació en matèria de residus. Contaminació del terra. El Reial decret 9/2005, de 14 de gener, pel qual s'estableix la relació d'activitats potencialment contaminants del sòl i els criteris i estàndards per a la declaració de sòls contaminats. Tipus de contaminants. Usos del terra. Avaluació del risc. Nivells genèrics de referència. Tècniques de recuperació de terres.

El temps màxim per fer l'exercici serà de 45 minuts i la forma de puntuació serà: resposta correcta, 1 punt; resposta incorrecta restarà 0,25 punts; resposta en blanc, 0 punts. Per superar la prova la puntuació ha de ser de 25 punts o més. La puntuació màxima serà de 50 punts.

Les persones aspirants seran convocades amb una crida única a través d'anunci publicat en la pàgina web de la FTM i se n'exclouran les que no compareguin a l'hora d'inici.

DESENA.  FASE DE CONCURS (fins a 50 punts)

Barem de mèrits:

La puntuació màxima de la valoració dels mèrits és de 50 punts.

5. Mèrits professionals: serveis prestats. Puntuació màxima: 30 punts

No es valoraran mesos no complets. En cas de dedicació parcial, la puntuació serà proporcional a la jornada.

Per poder valorar aquest mèrit cal que:

a. Administració pública. S'ha de presentar un certificat de l'administració pública corresponent en el qual s'especifiqui:

  •  Les dates d'alta i baixa
  •  Percentatge de la jornada que s'ha fet
  • Detall dels serveis prestats
  • Grup i subgrup

b. Empresa privada. S'ha de presentar la documentació següent:

  • Vida laboral
  • Còpia dels contractes

De la documentació relacionada, se n'ha de poder determinar les tasques que s'han dut a terme, la categoria que li correspon, la durada del temps de treball i la jornada. En cas contrari, la persona aspirant pot aportar qualsevol altre tipus de document que acrediti les circumstàncies esmentades.

En qualsevol cas, els nomenaments, contractes o tasques que s'han fet es valoraran només fins al dia en què finalitzi la presentació de les sol·licituds.

a) Per cada mes de serveis prestats i reconeguts en el cos, escala o especialitat a què s'opta, o en l'equivalent d'altres administracions públiques: 0,36 punts per mes.

A aquest efecte, es computarà l'experiència professional, en qualsevol administració pública, en una categoria laboral equivalent, segons el nivell de titulació i les funcions.

b) Per cada mes de serveis prestats i reconeguts en altres cossos, escales o especialitats, de qualsevol administració pública: 0,18 punts.

A aquest efecte, es computarà l'experiència professional, en qualsevol administració pública, en altres categories laborals no equivalents al cos, escala o especialitat a què s'opta, segons el nivell de titulació i les funcions.

c) Si la persona aspirant ha fet les tasques anteriors en l'àmbit de l'empresa privada, la puntuació es determinarà restant 0.10 punts en cada epígraf, mantenint els mateixos màxims de puntuació.

6.Coneixements de llengua catalana. Puntuació màxima: 5 punts

a) Certificat de nivell C1 de coneixements de llengua catalana o equivalent: 2 punt.

b) Certificat de nivell C2 de coneixements de llengua catalana o equivalent: 3 punts.

c) Certificat de coneixements específics de llenguatge administratiu: 2 punt.

Únicament es valora el certificat del nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de coneixements de llenguatge administratiu, la puntuació dels quals s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoraran els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés.

7. Estudis acadèmics. Puntuació màxima: 9 punts

a) Per cada títol de màster oficial: 3,5 punts.

No es valoraran com a mèrit els estudis que siguin requisit previ i necessari per cursar els estudis que es valorin. A aquest efecte, es considerarà com a requisit previ i necessari la titulació conduent a una altra titulació o que quedi absorbida per una altra titulació valorada com a mèrit.

b) Pel títol de doctor: 3,75 punts.

8. Formació. Puntuació màxima: 6 punts

Es valoraran tots els cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial, universitats, escoles d'administració pública i col·legis professionals.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació continuada amb l'Administració, així com els títols propis de postgrau de les universitats espanyoles en la regulació d'ensenyaments propis.

Els cursos es valoraran a raó de 0,005 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu del curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'ordenació universitària anterior (CFC o LRU) i, per tant, valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits als certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que n'hi hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica a nivell d'usuari.

ONZENA. FORMA D'ACREDITAR EL MÈRITS

- Experiència professional: com es detalla en la base dècima.

- Titulació acadèmica: còpia del títol o bé justificant d'haver satisfet els drets perquè se li expedeixi.

- Coneixements llengua catalana: còpia compulsada del títol expedit per l'entitat corresponent.

- Serveis prestats: certificat expedit per les administracions públiques corresponents.

- Cursos de formació: certificats d´aprofitament.

Expressament es fa constar que presentar còpies implica fer una declaració responsable de la seva veracitat i exactitud amb les responsabilitats administratives i / o penals corresponents en cas de falsedat.

DOTZENA. BORSA DE TREBALL

Acabada la qualificació, el Tribunal elevarà al secretari la proposta de selecció definitiva, el qual ha de dictar el decret per conformar  la borsa de treball i ha de publicar la relació de persones  aprovades en el tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web de la FTM en ordre de major a menor puntuació.

Les persones que formen part d'aquesta borsa a l'efecte d'oferir-los un lloc de treball, han d'estar en situació de disponible o no disponible. Són en situació de no disponible les persones integrants de la borsa de treball que es trobin en situació d'incapacitat temporal o d'embaràs, en descans per maternitat o paternitat, adopció o acolliment (permanent o preadoptiu) i excedència per cura de fills menors de 12 anys o ascendents dependents, així com les que es trobin en les situacions següents:

- Prestar serveis en un lloc de la relació de llocs de treball de l'Administració pública, com a personal funcionari interí en un altre cos o en una altra escala o especialitat, o com a personal laboral temporal o indefinit no fix.

- Prestar serveis en un lloc de la relació de llocs de treball de l'Administració pública com a funcionaris de carrera o personal laboral fix, i no poder acollir-se, en aplicació de la normativa, a la situació d'excedència voluntària per incompatibilitat per prestar serveis al sector públic.

- Patir malaltia o incapacitat temporal.

Mentre la persona aspirant estigui en la situació de no disponible a la borsa, no se li telefonarà per oferir-li un lloc de treball d'aquesta borsa. Estan en situació de disponible la resta d'aspirants a la borsa, amb la conseqüència que se'ls ha de telefonar per oferir-los un lloc de treball d'acord amb la seva posició a la borsa. Per això, el Departament de Recursos es posarà en contacte telefònic ─amb un màxim de tres intents─ amb la persona que correspongui, li comunicarà el lloc per cobrir i el termini en què s'hi ha d'incorporar. Quedarà constància en l'expedient, mitjançant una diligència, que aquesta persona ha rebut la comunicació o dels intents que s'han fet. En el termini màxim d'un dia hàbil comptador des de la comunicació (telefònica), la persona integrant de la borsa ha de manifestar el seu interès en el nomenament. Si en aquest termini no manifesta la conformitat, renuncia expressament al nomenament, no respon al telèfon de contacte que ha facilitat o una altra circumstància que li impedeixi incorporar-s'hi, perdrà el lloc en la llista dels aspirants seleccionats i passarà a ocupar el darrer lloc (és a dir, no quedarà exclòs de la borsa de treball), i el Departament de Recursos Humans avisarà la persona següent de la llista.

Si algunes de les persones integrants de la borsa renuncien tres vegades seguides a diferents ofertes de treball (és a dir, no manifesten la conformitat a incorporar-se al lloc de treball, renuncien expressament al nomenament, no responen al telèfon de contacte que han facilitat o una altra circumstància que els impedeixi incorporar-s'hi), seran excloses definitivament de la borsa de treball a tots els efectes.

Quan la persona seleccionada mitjançant aquest sistema de borsa cessi en el seu lloc de treball, es reincorporarà novament a la borsa de treball ocupant el mateix lloc inicial de la llista.

Si la persona de la borsa de treball a la qual li correspon la trucada per l'ordre de puntuació incorre en un encadenament de contractes o de manteniment de relació laboral de més de 24 mesos en un període de 30, que puguin derivar en una relació indefinida amb aquesta Administració, no se li telefonarà i es passarà a la persona següent de la llista. La suspensió serà pel temps necessari per evitar la incursió en frau de llei que derivi en una relació indefinida. Transcorregut el termini necessari es restablirà la possibilitat de telefonar-li, havent mantingut el lloc a la borsa segons la puntuació obtinguda.

La borsa tindrà una vigència de tres (3) anys des que s'ha constituït.

TRETZENA.  INCIDÈNCIES

El Tribunal queda autoritzat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés selectiu.

CATORZENA. IMPUGNACIÓ

Contra aquest acord, que és definitiu en la via administrativa, es poden interposar, alternativament, els recursos següents:

a. Directament, el recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca, en el termini de dos mesos, comptats a partir de l'endemà d'haver-ne publicat la resolució.

b. El recurs de reposició potestatiu davant de la Junta de Govern Local, en el termini d'un mes, comptat a partir de l'endemà d'haver-ne publicat la resolució. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició, que es produeix pel transcurs d'un mes des d'haver-lo presentat sense que s'hagi resolt expressament ni s'hagi notificat, es pot interposar el recurs contenciós administratiu, davant del Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca, en el termini de sis mesos, a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si escau, qualsevol altre recurs que es cregui pertinent. Tot això d'acord amb la Llei 39/ 2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Annex III

CONVOCATORIA PER A LA CONTRACTACIÓ D'UN TÈCNIC DE JURÍDIC PER A LA FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

PRIMERA. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

L'objecte d'aquesta convocatòria és seleccionar els interessats que han de formar part d'una borsa de treball amb la categoria de jurídic de la Fundació Mallorca Turisme.

Justificació: la necessitat d'aquesta convocatòria és constituir una borsa de feina per  la plaça jurídic de la Fundació Mallorca Turisme es fonamenta en la urgència de cobrir places de forma interina. Així mateix, també es poden nomenar per subvenir a necessitats urgents, extraordinàries i circumstancials d'increment d'activitat que, si n'hi ha, s'han de determinar en el moment de nomenar la persona.

La naturalesa del lloc per cobrir és la següent:

  • Personal laboral temporal amb període de prova de 6 mesos.
  • Grup: A
  • Subgrup: A1
  • Escala: Específica
  • Subescala: Tècnica
  • Forma de provisió: concurs-oposició.
  • Funcions: les pròpies del lloc de treball jurídic
  • La jornada laboral és de 37,5 hores al matí. La FMT està adscrita al conveni del Consell de Mallorca.

SEGONA. NORMATIVA APLICABLE

La normativa aplicable ve determinada per la Llei 7/1985, de 2 d'abril, que regula les bases del règim local; Llei autonòmica 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears; Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic; Llei autonòmica 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, text refós de les disposicions legals  vigents en matèria de règim local i, supletòriament, el Decret 30/2009, de 22 de maig, pel qual s'aprova el procediment de selecció de personal funcionari interí al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; Decret 27/1994, d'11 de març, Reglament d'ingrés del personal al servei de la CAIB, i Reial decret 364/1995, de 10 de març, Reglament general de l'ingrés del personal al servei de l'administració general de l'Estat, en el que sigui d'aplicació.

TERCERA. REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS

Per ser admeses i participar en el procés selectiu, les persones interessades, en la data en què acaba el termini d'admissió d'instàncies, han de reunir els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d'un estat membre de la Unió Europea, o ser nacional d'altres estats amb les condicions que estableix algun dels apartats de l'art. 57 del RDL 5/2015, de 30 d'octubre, text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

b) Tenir 16 anys complerts i no excedir, si s'escau, de l'edat màxima de jubilació forçosa.

c) No haver estat acomiadada mitjançant expedient disciplinari, de cap Administració, entitat o empresa integrada en el sector públic. No haver estat separada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitada per sentència ferma, per exercir funcions públiques. I tampoc no estar sotmesa a sanció disciplinària o condemna. Tot això de conformitat amb l'article 56 1 d) del RDL 5/2015 esmentat.

d) No patir limitacions funcionals que li impedeixin acomplir les funcions per a cada lloc. (Si l'aspirant que obté la plaça té un grau de discapacitat superior al 33 % ha de presentar, de conformitat amb la normativa vigent, el certificat corresponent).

e) Tenir el títol llicenciat en dret o grau en dret regulada, segons estableixen les directives comunitàries.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal aportar la corresponent credencial d'homologació o reconeixement del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

En cas de persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han d'acreditar l'homologació de la titulació exigida. 

f) Acreditar el requisit de coneixements de llengua catalana corresponent al Nivell B2 o estar en condicions d'obtenir-lo en la data en què finalitza el termini per presentar les sol·licituds. Aquests coneixements s'han d'acreditar amb un certificat oficial expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o expedit o homologat per l'òrgan competent en matèria de política lingüística. O els que es determinen en les ordres de la Conselleria d'Educació. Si es tracta d'equivalències o convalidacions, s'han d'acreditar.  

g) Tenir la capacitat funcional, física i psíquica per desenvolupar les tasques.

h) Abans de signar el contracte, la persona interessada ha de fer constar que no fa cap altra activitat en cap lloc del sector públic que delimita l'art. 1 de la Llei 53/1984, i que no percep pensió de jubilació, retir o orfandat. Si fa alguna activitat privada, ho ha de declarar en el termini de 10 dies des que ha signat el contracte, perquè la corporació pugui adoptar un acord sobre compatibilitat o incompatibilitat.

QUART. PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES

Les sol·licituds per participar en les proves de selecció s'han de presentar en el Registre General de la Fundació Mallorca Turisme a través de la seu electrònica de la fundació (fundaciomallorcaturisme.sedelectronica.es) mitjançant el tràmit “Procés de selecció Jurídic”. També es poden presentar en el Registre General del Consell de Mallorca, situat al carrer de Palau Reial, 1, o al del carrer del General Riera, 111. El termini per presentar-les és de 10 dies hàbils a partir de l'endemà d'haver publicat les bases en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma. Si el darrer dia per presentar-les és inhàbil, el termini s'entén ampliat fins al dia hàbil següent. Si les sol·licituds es presenten presencialment, se n'ha d'enviar una còpia en la qual consti la data d'enviament a la Secretaria del Consell o bé amb un avís al correu electrònic: info@fundaciomallorcaturisme.net

Sense la concurrència d'aquest requisit, les sol·licituds que es registrin fora del termini de presentació o a través del tràmit incorrecte, no s'admetran. Les persones aspirants quedaran vinculades a les dades que facin constar en la sol·licitud. El domicili, telèfon i correu electrònic que hi apareguin es consideraran vàlids a l'efecte de notificacions, són responsabilitat exclusiva de les persones candidates els errors descriptius i no comunicar durant el procés de selecció qualsevol canvi en les dades de la sol·licitud. El model normalitzat de sol·licitud es troba a disposició de les persones interessades en la pàgina web de la Fundació Mallorca Turisme.

Per ser admeses i prendre part en el procés selectiu únicament es requereix que les persones aspirants manifestin en la instància que reuneixen les condicions que s'exigeixen en la base tercera i que adjuntin a la instància la documentació següent:

- Fotocòpia del DNI o documentació que acrediti de la seva identitat.

- Titulació acadèmica exigida compulsada.

- Documentació que acrediti els coneixements de llengua catalana exigits, compulsada.

- Relació de mèrits que vol  que es valorin en la fase de concurs.

No es valoraran altres mèrits que no s'hagin relacionats en aquest moment. Els aspirants que hagin superat la fase d'oposició hauran d'acreditar els mèrits que han presentat quan el tribunal ho requereixi amb un anunci que es publicarà al tauler d'anuncis de la pàgina web de la Fundació.

- Per poder participar en el procés selectiu cal pagar el preu de dret a examen: l'import és per a cada una de les proves, segons l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per al servei de selecció de personal en l'àmbit del Consell de Mallorca i dels seus organismes autònoms, i s'ha d'adjuntar amb la resta de documentació el justificant d'haver-lo pagat mitjançant una transferència bancària o un ingrés al banc. També s'ha de presentar la documentació que en justifica l'exempció, la reducció o la bonificació total o parcial del preu.

CAIXABANK: ANAVEN ES13 2100 0011 8102 0171 8479

Concepte del pagament: DNI, dret

La quota es determina en funció de l'exigència del títol universitari de grau i d'acord amb el quadre de tarifes següent:

  • Convocatòries per a les quals s'exigeix el títol universitari de grau o equivalent: 27,57 €

  • Convocatòries per a les quals s'exigeixen altres titulacions de nivell inferior a títol universitari de grau o equivalent: 13,77 €

Exempcions, reduccions i bonificacions de quota

Les persones beneficiàries han d'adjuntar a la sol·licitud l'original o una fotocòpia compulsada que justifiqui les condicions següents:

a.1) Família nombrosa de categoria general (exempció del 50 %).

a.2) Família nombrosa de categoria especial (exempció del 100 %).

a.3) Grau de discapacitat igual o superior al 33 % (exempció del 100 %).

a.4) Demandants d'ocupació almenys durant un termini d'un mes abans de la data de publicació de la convocatòria i en el qual consti que no ha rebutjat una oferta de treball adequat ni s'ha negat a participar, tret d'haver-ho justificat, en accions de promoció, formació o reconversió professional i que no disposen de rendes superiors, en còmput mensual, al SMI (exempció del 100 %)

a.5) Aspirants que formen part d'una família monoparental i que no disposen de rendes superiors, en còmput mensual, al salari mínim interprofessional (exempció del 50%).

S'entén que formen part d'una família monoparental els supòsits de separació matrimonial o quan no hi hagi vincle matrimonial, la formada per una de sola de les persones progenitores i tots els fills menors d'edat que hi conviuen. També en formen part els fills majors d'edat impossibilitats judicialment subjectes a pàtria potestat prorrogada o rehabilitada.

Les persones aspirants han de presentar una declaració responsable que demostri la situació de convivència i de càrrega econòmica exclusiva dels fills a càrrec seu.

CINQUENA.  PUBLICITAT

L'anunci d'aquesta oferta de treball s'inserirà en el tauler d'anuncis de la Fundació Mallorca Turisme que es troba en la seu electrònica de la pàgina web de la Fundació i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

SISENA.  ADMISSIÓ DE PERSONES ASPIRANTS

Finalitzat el termini de presentació d'instàncies, el secretari ha de dictar una resolució en el termini màxim de 10 dies hàbils aprovant la llista de persones admeses i excloses, explicant-ne els motius en cas d'exclusió.

Aquesta resolució s'ha de publicar en el tauler d'anuncis de la Fundació que es troba en la seu electrònica del web de la Fundació, donant en el seu cas, un termini de 3 dies hàbils per poder esmenar el defecte que n'ha motivat l'exclusió o per formular-hi reclamacions.

En la mateixa resolució s'ha de determinar la data, el lloc i l'hora en què tindran lloc les proves, el dia assenyalat les persones aspirants s'han de presentar amb el DNI.

SETENA. TRIBUNAL AVALUADOR

El Tribunal avaluador estarà constituït pels membres següents:

President:

  • Titular: Andrés González Garau

  • Suplent: Jaime Morey Cerdà

Vocals:

  • Titular: Bàrbara Bibiloni Trobat

  • Suplent: María del Camino González Marí

 Secretari:

  • Titular: María Magdalena Coll Martorell

  • Suplent: Francisca Juana Mir Guasp

El Tribunal pot nomenar personal assessor en qualsevol moment. El Tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels membres, titulars o suplents indistintament, ni sense el president ni el secretari. Els membres del tribunal han de tenir la mateixa o superior categoria a les convocades, i una titulació acadèmica igual o superior a l'exigida en la clàusula 3.

L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Hi poden assistir, amb veu, però sense vot, les persones representants de les organitzacions sindicals representatives, per a les uncions de vigilància del desenvolupament correcte del procediment selectiu.

Categoria del Tribunal: tercera. El Tribunal queda autoritzat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre funcionament del procés selectiu.

VUITENA.  SISTEMA DE SELECCIÓ

El sistema de selecció constarà de: Les persones aspirants han d'acudir a les proves objectives amb el DNI o document equivalent. El Tribunal pot requerir-los-ho en qualsevol moment perquè acreditin la seva identitat. Així mateix, si tenen coneixement que alguna de les persones aspirants no compleix algun dels requisits exigits en la convocatòria, n'ha de proposar l'exclusió a l'autoritat convocant.

Quan s'hagin determinat els resultats provisionals que s'han obtingut en la prova objectiva,  es faran públics al tauler d'anuncis de la pàgina web de la Fundació Mallorca Turisme, perquè s'hi puguin presentar al·legacions o reclamacions en el termini de 5 dies hàbils.

Una vegada resoltes les possibles al·legacions o reclamacions o els resultats de la prova objectiva, es publicarà el resultat definitiu en el tauler d'anuncis de la Fundació Mallorca Turisme. Després el tribunal avaluarà els mèrits que han al·legat i acreditat les persones aspirants que han superat la prova objectiva en la forma que determinen les bases i exposarà el resultat de la puntuació. A partir de l'endemà, i durant un termini de 5 dies hàbils, les persones aspirants poden presentar per escrit en el Registre General les observacions o reclamacions que hi vulguin fer.

Els empats es resoldran a favor de qui tingui més puntuació en la prova objectiva, posteriorment, si segueix l'empat, a favor de qui tingui més puntuació en la part d'idiomes. Finalment, si persisteix l'empat, s'ha de resoldre mitjançant sorteig.

El Tribunal ha d'elevar a la Secretaria l'acta amb la llista de les persones que han obtingut de major a menor puntuació entre els qui superin el procés selectiu per constituir la borsa.

NOVENA. Prova objectiva (fins a 50 punts)

Constarà d'un exercici, de caràcter obligatori i eliminatori i consistirà en:

Prova de coneixements (50 punts)

Prova de coneixements, temari:

TEMA 1. La Constitució Espanyola de 1978: estructura i contingut. Principis generals. Els drets i deures fonamentals dels espanyols.

TEMA 2. Organització territorial de l'Estat en la Constitució. L'Administració local. Comunitats autònomes: estatuts d'autonomia. El sistema institucional en les comunitats autònomes.

TEMA 3. L'acte administratiu: concepte, classes i elements. Motivació i notificació. Eficàcia i validesa dels actes administratius.

TEMA 4. Capacitat d'obrar davant de les administracions públiques. Concepte de l'interessat. Representació. Pluralitat de l'interessat. Identificació.

TEMA 5. Drets de la ciutadania en les relacions amb les administracions públiques. Drets d'accés a arxius i registres públics.

TEMA 6. El procediment administratiu. Significat. Principis generals. Fases.

TEMA 7. Les formes de l'acció administrativa. El foment i els seus mitjans. La policia administrativa. Servei públic.

TEMA 8. L'Administració local. Entitats que comprèn. Règim local espanyol. Principals lleis que regulen el règim local.

TEMA 9. Llei de base. L'autonomia de les comunitats. Llei d'autonomia. Competències de les comunitats. Illes balears.

TEMA 10. Llei de base (continuació). Òrgans de govern del consell insular. Estructura, Presidència, consell executiu.

TEMA 11. Llei de base (continuació Òrgans de Govern insulars (continuació). Funcionament. Poders i competències.

TEMA 12. Ordenances i reglaments de les entitats locals. Procediment d'elaboració i aprovació.

TEMA 13. Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears. Administració turística.  Taula municipal de turisme.

TEMA 14. Llei de turisme (continuació). Intervenció dels ens locals en l'activitat privada. Drets i deures d'usuaris i empreses turístiques. Normativa sobre l'allotjament. Classificació d'empreses.

TEMA 15. Els contractes de les administracions públiques. Òrgans de contractació. Objecte dels contractes. Preu. Requisits per contractar amb l'Administració.

TEMA 16. Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, d'accés a la informació pública i de bon govern.

TEMA 17. Els contractes del sector públic (I): àmbit subjectiu i objectiu del Text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic. Delimitació dels tipus contractuals. Contractes subjectes a una regulació harmonitzada. Contractes administratius i contractes privats. Òrgans competents en matèria de contractació. Requisits per contractar amb l'Administració: capacitat, solvència i prohibicions per contractar.

Tema 18. Els contractes del sector públic (II): preparació dels contractes. Els plecs. Tramitació d'expedients. Garanties. Preu i valor estimat.

Tema 19. Els contractes del sector públic (III): procediments d'adjudicació. Els contractes menors. Criteris de selecció de l'adjudicatari. Prerrogatives de l'Administració als contractes administratius. Modificació dels contractes. Pagament del preu. Compliment i resolució dels contractes administratius.

Tema 20. Els contractes del sector públic (IV): el contracte d'obres. Normes especials de preparació, execució, modificació i resolució. La contractació de projectes i adreces d'obra. Execució tècnica: supervisió, documents i continguts exigibles del projecte. Actes, recepció i incidències.

El temps màxim per fer l'exercici serà de 45 minuts i la forma de puntuació serà: resposta correcta, 1 punt; resposta incorrecta restarà 0,25 punts; resposta en blanc, 0 punts. Per superar la prova la puntuació ha de ser de 25 punts o més. La puntuació màxima serà de 50 punts.

Les persones aspirants seran convocades amb una crida única a través d'anunci publicat en la pàgina web de la FTM i se n'exclouran les que no compareguin a l'hora d'inici.

DESENA.  FASE DE CONCURS (fins a 50 punts)

Barem de mèrits:

La puntuació màxima de la valoració dels mèrits és de 50 punts.

9. Mèrits professionals: serveis prestats. Puntuació màxima: 30 punts

No es valoraran mesos no complets. En cas de dedicació parcial, la puntuació serà proporcional a la jornada.

Per poder valorar aquest mèrit cal que:

a. Administració pública. S'ha de presentar un certificat de l'administració pública corresponent en el qual s'especifiqui:

  •  Les dates d'alta i baixa
  •  Percentatge de la jornada que s'ha fet
  • Detall dels serveis prestats
  • Grup i subgrup

b. Empresa privada. S'ha de presentar la documentació següent:

  • Vida laboral
  • Còpia dels contractes

De la documentació relacionada, se n'ha de poder determinar les tasques que s'han dut a terme, la categoria que li correspon, la durada del temps de treball i la jornada. En cas contrari, la persona aspirant pot aportar qualsevol altre tipus de document que acrediti les circumstàncies esmentades.

En qualsevol cas, els nomenaments, contractes o tasques que s'han fet es valoraran només fins al dia en què finalitzi la presentació de les sol·licituds.

a) Per cada mes de serveis prestats i reconeguts en el cos, escala o especialitat a què s'opta, o en l'equivalent d'altres administracions públiques: 0,36 punts per mes.

A aquest efecte, es computarà l'experiència professional, en qualsevol administració pública, en una categoria laboral equivalent, segons el nivell de titulació i les funcions.

b) Per cada mes de serveis prestats i reconeguts en altres cossos, escales o especialitats, de qualsevol administració pública: 0,18 punts.

A aquest efecte, es computarà l'experiència professional, en qualsevol administració pública, en altres categories laborals no equivalents al cos, escala o especialitat a què s'opta, segons el nivell de titulació i les funcions.

c) Si la persona aspirant ha fet les tasques anteriors en l'àmbit de l'empresa privada, la puntuació es determinarà restant 0.10 punts en cada epígraf, mantenint els mateixos màxims de puntuació.

10. Coneixements de llengua catalana. Puntuació màxima: 5 punts

a) Certificat de nivell C1 de coneixements de llengua catalana o equivalent: 2 punt.

b) Certificat de nivell C2 de coneixements de llengua catalana o equivalent: 3 punts.

c) Certificat de coneixements específics de llenguatge administratiu: 2 punt.

Únicament es valora el certificat del nivell més alt que s'acredita, a més del certificat de coneixements de llenguatge administratiu, la puntuació dels quals s'ha d'acumular a la de l'altre certificat que s'acrediti. En tots els casos només es valoraran els certificats de nivell superior a l'exigit com a requisit d'accés.

11. Estudis acadèmics. Puntuació màxima: 9 punts

a) Per cada títol de màster oficial: 3,5 punts.

No es valoraran com a mèrit els estudis que siguin requisit previ i necessari per cursar els estudis que es valorin. A aquest efecte, es considerarà com a requisit previ i necessari la titulació conduent a una altra titulació o que quedi absorbida per una altra titulació valorada com a mèrit.

b) Pel títol de doctor: 3,75 punts.

12. Formació. Puntuació màxima: 6 punts

Es valoraran tots els cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial, universitats, escoles d'administració pública i col·legis professionals.

També es valoraran en aquest apartat els cursos de formació homologats per les escoles d'administració pública, els cursos impartits per les organitzacions sindicals en el marc dels acords de formació continuada amb l'Administració, així com els títols propis de postgrau de les universitats espanyoles en la regulació d'ensenyaments propis.

Els cursos es valoraran a raó de 0,005 punts per hora.

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu del curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS.

Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'ordenació universitària anterior (CFC o LRU) i, per tant, valoraran a raó de 10 hores per crèdit.

Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits als certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que n'hi hagi repetit la participació.

Només es valorarà el certificat de nivell superior o el certificat que acrediti un nombre superior d'hores d'entre els referits a una mateixa aplicació d'ofimàtica a nivell d'usuari.

ONZENA. FORMA D'ACREDITAR EL MÈRITS

- Experiència professional: com es detalla en la base dècima.

- Titulació acadèmica: còpia del títol o bé justificant d'haver satisfet els drets perquè se li expedeixi.

- Coneixements llengua catalana: còpia compulsada del títol expedit per l'entitat corresponent.

- Serveis prestats: certificat expedit per les administracions públiques corresponents.

- Cursos de formació: certificats d´aprofitament.

Expressament es fa constar que presentar còpies implica fer una declaració responsable de la seva veracitat i exactitud amb les responsabilitats administratives i / o penals corresponents en cas de falsedat.

DOTZENA. BORSA DE TREBALL

Acabada la qualificació, el Tribunal elevarà al secretari la proposta de selecció definitiva, el qual ha de dictar el decret per conformar  la borsa de treball i ha de publicar la relació de persones  aprovades en el tauler d'anuncis de la seu electrònica de la pàgina web de la FTM en ordre de major a menor puntuació.

Les persones que formen part d'aquesta borsa a l'efecte d'oferir-los un lloc de treball, han d'estar en situació de disponible o no disponible. Són en situació de no disponible les persones integrants de la borsa de treball que es trobin en situació d'incapacitat temporal o d'embaràs, en descans per maternitat o paternitat, adopció o acolliment (permanent o preadoptiu) i excedència per cura de fills menors de 12 anys o ascendents dependents, així com les que es trobin en les situacions següents:

- Prestar serveis en un lloc de la relació de llocs de treball de l'Administració pública, com a personal funcionari interí en un altre cos o en una altra escala o especialitat, o com a personal laboral temporal o indefinit no fix.

- Prestar serveis en un lloc de la relació de llocs de treball de l'Administració pública com a funcionaris de carrera o personal laboral fix, i no poder acollir-se, en aplicació de la normativa, a la situació d'excedència voluntària per incompatibilitat per prestar serveis al sector públic.

- Patir malaltia o incapacitat temporal.

Mentre la persona aspirant estigui en la situació de no disponible a la borsa, no se li telefonarà per oferir-li un lloc de treball d'aquesta borsa. Estan en situació de disponible la resta d'aspirants a la borsa, amb la conseqüència que se'ls ha de telefonar per oferir-los un lloc de treball d'acord amb la seva posició a la borsa. Per això, el Departament de Recursos es posarà en contacte telefònic ─amb un màxim de tres intents─ amb la persona que correspongui, li comunicarà el lloc per cobrir i el termini en què s'hi ha d'incorporar. Quedarà constància en l'expedient, mitjançant una diligència, que aquesta persona ha rebut la comunicació o dels intents que s'han fet. En el termini màxim d'un dia hàbil comptador des de la comunicació (telefònica), la persona integrant de la borsa ha de manifestar el seu interès en el nomenament. Si en aquest termini no manifesta la conformitat, renuncia expressament al nomenament, no respon al telèfon de contacte que ha facilitat o una altra circumstància que li impedeixi incorporar-s'hi, perdrà el lloc en la llista dels aspirants seleccionats i passarà a ocupar el darrer lloc (és a dir, no quedarà exclòs de la borsa de treball), i el Departament de Recursos Humans avisarà la persona següent de la llista.

Si algunes de les persones integrants de la borsa renuncien tres vegades seguides a diferents ofertes de treball (és a dir, no manifesten la conformitat a incorporar-se al lloc de treball, renuncien expressament al nomenament, no responen al telèfon de contacte que han facilitat o una altra circumstància que els impedeixi incorporar-s'hi), seran excloses definitivament de la borsa de treball a tots els efectes.

Quan la persona seleccionada mitjançant aquest sistema de borsa cessi en el seu lloc de treball, es reincorporarà novament a la borsa de treball ocupant el mateix lloc inicial de la llista.

Si la persona de la borsa de treball a la qual li correspon la trucada per l'ordre de puntuació incorre en un encadenament de contractes o de manteniment de relació laboral de més de 24 mesos en un període de 30, que puguin derivar en una relació indefinida amb aquesta Administració, no se li telefonarà i es passarà a la persona següent de la llista. La suspensió serà pel temps necessari per evitar la incursió en frau de llei que derivi en una relació indefinida. Transcorregut el termini necessari es restablirà la possibilitat de telefonar-li, havent mantingut el lloc a la borsa segons la puntuació obtinguda.

La borsa tindrà una vigència de tres (3) anys des que s'ha constituït.

TRETZENA.  INCIDÈNCIES

El Tribunal queda autoritzat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés selectiu.

CATORZENA. IMPUGNACIÓ

Contra aquest acord, que és definitiu en la via administrativa, es poden interposar, alternativament, els recursos següents:

a. Directament, el recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca, en el termini de dos mesos, comptats a partir de l'endemà d'haver-ne publicat la resolució.

b. El recurs de reposició potestatiu davant de la Junta de Govern Local, en el termini d'un mes, comptat a partir de l'endemà d'haver-ne publicat la resolució. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició, que es produeix pel transcurs d'un mes des d'haver-lo presentat sense que s'hagi resolt expressament ni s'hagi notificat, es pot interposar el recurs contenciós administratiu, davant del Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca, en el termini de sis mesos, a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si escau, qualsevol altre recurs que es cregui pertinent. Tot això d'acord amb la Llei 39/ 2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.