Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 622909
Aprovació definitiva de la modificació de l’Ordenança fiscal núm. 1, Reguladora sobre l’Impost de Bens Immobles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, a la sessió ordinària de 28 d'octubre de 2021, va acordar aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 5 Reguladora de l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres; i en no haver-s'hi presentat cap al·legació, es fa públic el seu text íntegre, en compliment de l'article 17 del text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.

«Article 7. Tipus de gravamen i quota

1. La quota íntegra de l'impost és el resultat d'aplicar a la base liquidable el tipus de gravamen.

2.1.1. El tipus de gravamen és del 0,72 per cent quan es tracta de béns rústics

2.1.2. L'ajuntament pot agrupar en un únic document de cobrament totes les quotes relatives a un mateix subjecte passiu quan es tracti de béns rústics situats en el municipi de la imposició.

2.2.1. El tipus de gravamen és del el 0,74 per cent quan es tracti de béns urbans.

3. El tipus de gravamen aplicable als béns immobles de característiques especials és del 0,60 per cent.

4. La quota líquida s'obté minorant la quota íntegra en l'import de les bonificacions previstes a l'article 5 d'aquesta Ordenança.

5. Quan els immobles tenguin atribuïts diversos usos s'aplica el tipus corresponent a l'ús de l'edificació o dependència principal.

6. L'ús de cada bé immoble urbà és el que s'inclou en el padró cadastral que anualment facilita la Gerència Territorial de Cadastre, la descripció i codi identificatiu del qual estan contenguts en el punt 8 d'aquest article.

7. Quan els béns immobles tenen atribuïts diversos usos, s'ha d'identificar el de la dependència o l'edificació principal, segons les regles següents:

a) Immobles en propietat vertical:

- S'ha d'assignar l'ús residencial quan la suma de les superfícies d'aquest ús representa almenys el 20 per cent de la superfície total construïda de l'immoble.

- En un altre cas, s'ha d'assignar l'ús de major superfície.

- Per determinar l'ús no es té en compte la superfície destinada a places d'estacionament, la qual es considera secundària.

- Si coincideixen diversos usos amb la mateixa superfície, s'ha d'atendre a l'ordre de prevalença contengut a la taula anterior.

b) Comunitats de propietaris o immobles en propietat horitzontal:

S'assigna l'ús residencial quan diversos elements privatius formin part d'un únic bé immoble i un d'aquests sigui residencial.

Si cap d'aquesta no té aquest ús, s'ha d'atendre l'ordre prioritari esmentat a l'apartat a) anterior.

8. Regles per a la identificació de l'ús de les edificacions o dependències dels béns immobles:

a) (CODI A) Tenen assignat l'ús magatzem estacionament; els garatges i trasters que ubicats en edificis d'ús residencial, així com els edificis destinats exclusivament a garatges i estacionaments.

b) (CODI C) Els bars musicals, sales de festes, discoteques, cinemes, teatres, restaurants, bars i cafeteries ubicats en locals comercials en edificis destinats a altres usos, així com els locals comercials en estructura, tenen assignat l'ús comercial (codi C).

c) (CODI G) Els càmpings tenen assignat l'ús oci i hostaleria (codi G).

d) (CODI K) Els camps de golf tenen assignat l'ús esportiu (codi K).

e) (CODI I) Les sitges i els dipòsits per a sòlids, líquids i gasos tenen assignat l'ús industrial (codi I).

f) (CODI M) Els solars, obres d'urbanització i jardineria.

g) (CODI V) Habitatges - residencial

 

h)Els edificis o immobles monumentals i ambientals o típics es classifiquen en l'ús corresponent a l'activitat que s'hi desenvolup.

i) Per tal d'identificar els diferents usos, en el no especificat anteriorment, s'ha d'estar a les normes que en matèria de valoració cadastral establides.»

 

Sant Antoni de Portmany 17 de desembre de 2021

L'alcalde Marcos Serra Colomar