Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 622908
Aprovació definitiva de l’aprovació de l’Ordenança fiscal núm. 5, reguladora del sistema especial de pagament fraccionat de tributs de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, a la sessió ordinària de 28 d'octubre de 2021, va acordar aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora del sistema especial de pagament fraccionat de tributs de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany; i en no haver-s'hi presentat cap al·legació, es fa públic el seu text íntegre, en compliment de l'article 17 del text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.

“Ordenança fiscal reguladora del sistema especial de pagament fraccionat de tributs de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany

Article 1. Fonament i objecte

1. En ús de la potestat reglamentaria que li atribueix l'article 106 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les bases de regim local, i d'acord amb allò que preveuen els articles 15 a 19 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, i amb l'objectiu de facilitar el compliment de les corresponents obligacions tributàries, l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany estableix un sistema especial de pagament fraccionat de determinats tributs de cobrament periòdic per rebut i notificació col·lectiva que es regirà pel que estableix aquesta Ordenança.

2. El sistema especial de pagament fraccionat que regula aquesta Ordenança no suposa cap alteració dels terminis per exercir els recursos ni qualsevol altre aspecte de la gestió tributaria, que se seguirà regint per la seva normativa específica.

Article 2. Tributs respecte els quals es pot sol·licitar el pagament fraccionat

El sistema especial de pagament fraccionat és d'aplicació als obligats tributaris que en sol·licitin l'aplicació als seus rebuts corresponents a algun o alguns dels següents tributs:

a) Impost sobre béns immobles.

b) Impost sobre activitats econòmiques.

c) Impost sobre vehicles de tracció mecànica.

d) Taxa per la prestació dels serveis de recollida i eliminació de residus urbans.

e) Taxa per recollida d'escombraries i per la utilització d'abocador

f) Taxa per entrada de vehicles a traves de les voravies

Article 3. Requisits

1. Per poder acollir-se al sistema especial de pagament fraccionat, el sol·licitant ha de complir els requisits següents:

a) Formular una sol·licitud, d'acord amb el model que consta en l'annex, abans del dia 10 de febrer de l'any de que es tracti.

b) No tenir cap deute en període executiu amb l'Ajuntament.

c) Efectuar els pagaments mitjançant domiciliació bancària. A aquest efecte s'haurà d'adjuntar una còpia de la cartilla bancària o certificat de la entitat financera on consti que l'obligat al pagament és el titular del compte en que es domicilien els pagaments fraccionats. En cas que l'obligat al pagament no fos el titular, el titular del compte ha d'autoritzar la domiciliació.

2. L'aprovació de la sol·licitud es formalitzarà per Resolució del Regidor o Regidora responsable de l'Àrea d'Hisenda.

3. D'acord amb allò que preveu l'article 10, paràgraf segon, del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, no s'exigirà interès de demora en cas d'acolliment al sistema especial de pagament fraccionat que regula aquesta Ordenança.

Article 4. Modalitats de pagament fraccionat i duració

1. El pagament de l'import total anual dels tributs s'efectuarà en qualsevol de les següents modalitats:

a) Modalitat de nou pagaments: En vuit mensualitats (de març a octubre), la quantitat equivalent al resultat de dividir per nou l'import del conjunt de rebuts dels tributs liquidats al sol·licitant en l'exercici immediatament anterior; i el mes de novembre, la quantitat resultant de deduir, a l'import dels rebuts dels padrons o llistes de cobrament ja definitivament aprovades a nom del sol·licitant, les quantitats ja pagades.

b) Modalitat de quatre pagaments: En tres pagaments trimestrals (març, juny, setembre) la quantitat equivalent al resultat de dividir per quatre l' import del conjunt de rebuts dels tributs liquidats al sol·licitant en l'exercici immediatament anterior; i el mes de novembre, la quantitat resultant de deduir, a l'import dels rebuts dels padrons o llistes de cobrament ja definitivament aprovades a nom del sol·licitant, les quantitats ja pagades.

2. L'acolliment al sistema especial de pagament es prorrogarà automàticament per a l'exercici següent sempre que l'interessat no en manifesti la seva renúncia expressa i no tingui deutes pendents de pagament en període executiu.

Article 5. Incompliment

En el cas de falta de pagament de qualsevol dels terminis el sistema especial de pagament fraccionat quedi sense efecte i s'haurà de pagar el deute en el període general de pagament voluntari del tribut corresponent. Els pagaments que ja s'hagin efectuat, si s'escau, tindran la consideració d'ingressos a compte.

Disposició final. Vigència

Aquesta Ordenança fiscal entrarà en vigor el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i tindrà efectes a partir de l'1 de gener de 2022, restant en vigor fins que no s'acordi la seva modificació o derogació expressa.

 

Sant Antoni de Portmany, 20 de desembre de 2021

L'alcalde Marcos Serra Colomar

 

ANEXO Modelo de solicitud de pago fraccionado de tributos

Sol·licitud de pagament fraccionat de tributs

Solicitud de pago fraccionado de tributos

(1) S'ha d'adjuntar una fotocòpia del dni-nif / Se debe adjuntar una fotocopia del dni-nif.

DADES sol·licitant /

DATOS sOLICITANTE

Llinatges i nom o raó social / Apellidos y nombre o razón social (1)

 

En representació de / En representación de (2)

 

Nom de la via pública / Nombre de la vía pública

 

Núm.

 

Lletra / Letra

 

Escala / Escalera

 

Pis/Piso

 

Porta / Puerta

 

Localitat-municipi / Localidad-municipio

 

Codi postal / CP

 

Telèfons / Teléfonos

 

Adreça electrònica / Mail

 

(2) En cas de representació, s'ha d'adjuntar una fotocòpia del DNI-nif del representat / En caso de representación, se debe adjuntar una fotocopia del dni-niF del representado.

SOL·LICIT que se'm permeti acollir-me al sistema de pagament fraccionat de tributs, amb l'abast i les condicions que s'indiquen a continuació, així com la domiciliació dels pagaments corresponents / SOLICITO que se me permita acogerme al sistema de pago fraccionado de tributos, con el alcance y en las condiciones que se indican a continuación, así como la domiciliación de los pagos correspondientes:

1. Tributs respecte dels quals es sol·licita el pagament fraccionat (marcau el/els tributs i indicau el número del darrer rebut) / Tributos respecto a los cuales se solicita el pago fraccionado (marque el/los tributos e indique el número del último recibo)

Concepte tributari / Concepto tributario

(  ) Impost sobre béns immobles.........................................................................................................

Impuesto sobre bienes inmuebles

(  ) Impost sobre activitats econòmiques.............................................................................................

Impuesto sobre actividades económicas

(  ) Impost sobre vehicles de tracció mecànica...................................................................................

Impuesto sobre vehículos de tracción mecánica

(  ) Taxa per recollida d'escombraries i per la utilització d'abocador..................................................

Tasa por recogida de basuras y utilización del vertedero

(  ) Taxa per entrada de vehicles a través de les voravies……………………………………………….

Tasa por por entrada de vehículos a través de las aceras

Número de rebut / Número de recibo(3)

________________________________________

 

________________________________________

 

________________________________________

________________________________________

________________________________________

 

(3) S'ha d'adjuntar una còpia del darrer rebut / Se debe adjuntar una copia del último recibo.

2. Modalitats de pagament fraccionat (marcau la modalitat) / Modalidades de pago fraccionado (marque la modalidad)

(  ) Pagament en nou terminis (vuit pagaments mensuals de març a octubre i regularització el mes de novembre) / Pago en nueve plazos (ocho pagos mensuales de marzo a octubre y regularización el mes de noviembre).

(  ) Pagament en 4 terminis (tres pagaments trimestrals març, juny i setembre i regularització el mes de novembre) / Pago en cuatro plazos (tres pagos trimestrales –marzo, junio y septiembre– y regularización el mes de noviembre).

3. Domiciliació bancària dels pagaments / Domiciliación bancaria de los pagos

nom titular DEL COMPTE / NOMBRE TITULAR DE LA CUENTA

 

NIF

 

Nom entitat bancària / Nombre entidad bancaria:

 

IBAN

(Codi internacional de compte bancària / Código internacional de cuenta bancaria)

Codi país / Código pais

(2 dígits / 2 dígitos)

DC

(2 dígits / 2 dígitos)

Número de compte / Número de cuenta

 

 

 

Observacions / Observaciones:

El pagament fraccionat s'entén concedit amb la presentació d'aquesta sol·licitud i es prorrogarà automàticament si l'interessat no hi renuncia de manera expressa sempre que no tengui deutes pendents de pagament en període executiu / El pago fraccionado se entiende concedido con la presentación de esa solicitud y prorrogará automáticamente si el interesado no renuncia de forma expresa siempre que no tenga deudas pendientes de pago en período ejecutivo.

El fet de no pagar qualsevol dels terminis determinarà que el pagament fraccionat quedi sense efecte i s'haurà de pagar el deute en el període general de pagament voluntari del tribut corresponent. Els pagaments que ja s'hagin efectuat, si s'escau, tindran la consideració d'ingressos a compte / La falta de pago de cualquiera de los plazos determinará que el pago fraccionado quede sin efecto y que se deba pagar la deuda en el período general de pago voluntario del tributo correspondiente. Los pagos que, en su caso, ya se hubiesen realizado tendrán la consideración de ingresos a cuenta.

Sant Antoni de Portmany, ___ de _______________ de 20__

 

Signatura sol·licitant / Firma solicitante