Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 622360
19/2021. Departament Tributari. Aprovació definitiva de l’expedient de modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per aprofitament especial del domini públic local, a favor d’empreses explotadores de serveis de subministrament d’interés general, concepte 316,07. Exercici 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que no s'ha presentat pels interessats, durant el termini d'exposició al públic, cap reclamació o suggeriment contra l'acord de modificació de de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per aprofitament especial del domini públic local, a favor d'empreses explotadores de serveis de subministrament d'interés general, concepte  316,07, aprovat provisionalment per l'Ajuntament Ple, en sessió de dia 28 d'octubre de 2021, s'entén definitivament aprovat, segons el que disposa l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases del règim local, i per aquest motiu, es publica el text de l'esmentat acord, que és el següent:

 

ACORD

1r.- Aprovar provisionalment l'expedient de modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per aprofitament especial del domini públic local, a favor d'empreses explotadores de serveis de subministrament d'interés general, concepte 316,07;  la darrera modificació de la qual va ser aprovada inicialment per acord plenari de 30 de maig de 2013, elevat a definitiu perquè no es presentaren reclamacions, sent d'aplicació des de 16 de juliol de 2013.

La modificació consisteix en la nova redacció dels apartats 1 i 2 de l'article 3  de l'Ordenança; no obstant per una millor comprensió, se reprodueix l'article en la seva totalitat:

Article 3

Subjectes passius

1. Són subjectes passius les empreses o entitats explotadores de serveis de subministrament que resulten d'interès general o afecten a la generalitat o a una part important del veïnat, tals com els d'abastament d'aigua, subministrament de gas, telefonia fixa i Internet, electricitat, i altres d'anàlegs, així com també les empreses que exploten la xarxa de comunicació mitjançant sistemes de fibra òptica, televisió per cable o qualsevol altra tècnica, independentment del seu caràcter públic o privat.

A aquests efectes, s'inclouen entre les empreses explotadores dels esmentats serveis les empreses distribuïdores i comercialitzadores d'aquests.

2. A l'efecte de la taxa aquí regulada, tenen la consideració de subjectes passius les empreses o entitats explotadores a què es refereix l'apartat anterior, tant si són titulars de les corresponents xarxes a través de les  quals s'efectuen els subministraments, com si no sent titulars d'aquestes xarxes, ho són de drets d'ús, accés o interconnexió a aquestes.

3. Les empreses titulars de les xarxes físiques a les quals no els resulta aplicable el que es preveuen els apartats  anteriors estan subjectes a la taxa per ocupacions del sòl, el subsòl i el vol de la via pública, regulada a  l'Ordenança fiscal corresponent.

2n.- Que una vegada adoptat l'acord provisional referit, es publiqui en el BOIB i en un dels diaris de major difusió de la Comunitat Autònoma el corresponent anunci d'exposició al públic de l'expedient, a efectes de reclamació.

La citada exposició es farà en el tauler d'edictes d'aquest Excm. Ajuntament durant el termini de trenta dies, dins dels quals els interessats podran examinar l'expedient i  presentar les reclamacions que estimin oportunes, ben entès que si dins el dit termini no s'haguessin presentat reclamacions, s'entendrà definitivament adoptat l'acord provisional.

3r.- L'expressada modificació entrarà en vigor l'1 de gener de 2022.

La qual cosa es fa pública perquè se'n prengui coneixement general i als efectes oportuns, i es comunica que, conformement al que disposa l'art.19.1 del Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, els interessats podran interposar, contra l'acord definitiu de modificació de l'ordenança esmentada, recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article 19 de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa-administrativa, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptats a partir de l'endemà de la seva publicació en el BOIB.

 

Palma, 21 de desembre de 2021

La cap del departament, per delegació

Decret de batlia núm. 3000 de 26/02/2014

(BOIB núm. 30 de 04/03/2014)

Mª Gloria Belmonte Barcia