Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 595451
Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat per la qual es disposa la publicació de la supressió del lloc de treball d’oficial major de l’Ajuntament de Sa Pobla, reservat a personal funcionari de l’Administració local amb habilitació de caràcter nacional de la subescala de secretaria intervenció (codi 21030)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. Fets

2. El 8 de novembre de 2021 es va rebre en el Registre General de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat (reg. entrada núm. 534501/2021) un ofici del secretari de Sa Pobla de 5 de novembre de 2021, en el qual informa de l'Acord adoptat per l'Ajuntament en la sessió plenària de 9 de setembre de 2021 relatiu a l'aprovació definitiva de la modificació de la Plantilla de Personal consistent en l'amortització d'una plaça d'oficial major de classe tercera, reservada a l'escala de funcionaris amb habilitació de caràcter nacional, de la subescala de secretaria intervenció.

S'adjunta a l'ofici l'edicte d'aprovació definitiva publicat al BOIB Núm. 152 de 4 de novembre de 2021.

2. El lloc d'oficial major de l'Ajuntament de Sa Pobla és un lloc de col·laboració d'aquells a què fa referència l'article 15 del Reial decret 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris de l'Administració local amb habilitació de caràcter nacional.

Aquest lloc està reservat a funcionaris amb habilitació de caràcter nacional de la subescala de secretaria intervenció i, segons consta en el Registre Integrat de Funcionaris amb Habilitació de Caràcter Nacional, es troba vacant actualment.

3. El Servei de Corporacions Locals ha emès l'informe jurídic corresponent el 25 de novembre de 2021.

4. El 26 de novembre de 2021 el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local ha dictat la proposta de resolució corresponent.

1. Fonaments de dret

1. L'article 15.1 del Reial decret 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris de l'Administració local amb habilitació de caràcter nacional, atribueix la competència per a la creació dels llocs de col·laboració a les entitats locals.

2. L'article 8 del Reial decret 128/2018, atribueix a les comunitats autònomes la competència per a la classificació dels llocs de treball reservats a funcionaris amb habilitació de caràcter nacional.

3. Pel que fa a la supressió de dits llocs, l'article 15.2 del Reial decret esmentat atribueix la competència a les entitats locals.

4. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que els actes administratius seran objecte de publicació, entre d'altres motius, quan tenguin per destinataris una pluralitat indeterminada de persones.

5. L'article 23 del Reial decret 128/2018, estableix que correspon a les comunitats autònomes l'anotació en el Registre Integrat de Funcionaris de l'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional de la classificació dels llocs reservats, entre altres qüestions.

6. L'article 2.2 b del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, atribueix l'exercici de la competència en matèria de relacions de col·laboració, cooperació i coordinació amb els ens territorials a la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat mitjançant la Direcció General de Relacions Institucionals i Cooperació Local.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Disposar que es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la supressió del lloc de treball d'oficial major de l'Ajuntament de Sa Pobla, reservat a personal funcionari de l'Administració local amb habilitació de caràcter nacional de la subescala de secretaria intervenció.

2. Disposar que s'anoti en el Registre Integrat de Personal Funcionari de l'Administració Local amb Habilitació de Caràcter Nacional la supressió d'aquest lloc de treball.

3. Notificar aquesta Resolució a l'Ajuntament de Sa Pobla i al Col·legi Oficial de Secretaris, Interventors i Tresorers d'aquesta Comunitat Autònoma.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 2 de desembre de 2021

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Mercedes Garrido Rodriguez