Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 581108
Acord d’encomana de gestió a l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) per a la coordinació i execució d’accions en matèria de digitalització, modernització i clusterització de les pimes de les Illes Balears en el marc del Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació, Fons FEDER, i altres fons europeus pel període actual i futur

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Primer. La Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) acorden, en el marc del que disposa l'article 11 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, que l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) dugui a terme, per raons d'eficàcia i productivitat de serveis públics empresarials en matèria de digitalització, modernització, innovació i política clúster, la gestió material i tècnica d'actuacions facultatives que suposen la coordinació, seguiment i execució de programes del Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació de les Illes Balears 2018-2022 —i el nou període—, així com els Fons FEDER i fons europeus, que correspondrien a la Direcció General d'Innovació de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica.

El vigent Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació de les Illes Balears (2018-2022) va ser aprovat pel Consell de Govern el 29 de març de 2019 amb la finalitat d'impulsar i reforçar de manera coordinada i conjunta el sistema d'R+D+I de les Illes Balears.

El pla CTI té quatre línies d'acció:

  1. Promoció del talent

  2. Excel·lència investigadora

  3. Impuls de la competitivitat

  4. Mesures d'acompanyament

Segon. Dintre de l'acció «impuls a la competitivitat – digitalització i innovació» i «mesures d'acompanyament – política clúster», s'encomana a l'IDI la participació en la coordinació de totes aquelles polítiques públiques (programes, ajuts, jornades, etc.) en matèria de digitalització, modernització, innovació empresarial, política clúster, Fons FEDER i altres fons europeus.

En concret, s'encomana a l'IDI la gestió material i tècnica d'actuacions facultatives en l'àmbit de les activitats següents (amb l'abast que en cada cas s'assenyali):

  1. Donar suport tècnic a la Direcció General d'Innovació en matèria de digitalització, modernització, innovació empresarial i política clúster, concretament, en l'elaboració d'informes, participació en la redacció de convocatòries, licitacions, redacció d'actes administratius, establiment de polítiques de coordinació o altres que se'n puguin derivar de l'encomana en matèria de digitalització i innovació empresarial i política clúster.

  2. Donar suport tècnic a la Direcció General d'Innovació en el nou període del Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació, previst per al període 2023-2027.

  3. Participar en els grups de coordinació transversal tècnic entre les diferents direccions generals i empreses públiques en matèria de digitalització, modernització, innovació i política clúster, especialment en la coordinació de la part d'acceleració tecnològica i innovació i política de clúster que es detalla en el Pla d'Indústria 2018-2025 amb la Direcció General d'Innovació.

  4. Participar en les comissions avaluadores dels ajuts destinats a la digitalització, modernització, innovació empresarial i política clúster.

  5. Executar programes en matèria de digitalització i innovació empresarial i política clúster.

  6. Participar en xarxes nacionals en matèria de digitalització, modernització i innovació empresarial i política clúster.

  7. Suport tècnic en la coordinació i configuració dels Fons FEDER i altres fons europeus en matèria de digitalització, modernització, innovació i política clúster.

  8. Qualsevol altre tràmit o actuació relacionat amb l'execució del Pla, així com dels programes que li pertoquin.

Tercer. Aquesta encomana de gestió no suposa cap despesa; no obstant això, les despeses sobrevingudes originades per la gestió material objecte d'aquesta encomana s'instrumentalitza mitjançant el procediment que resulti d'aplicació d'acord amb la normativa econòmica i financera vigent, i aniran a càrrec de la secció pressupostària de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica.

Quart. El termini de vigència de l'encomana de gestió ha de coincidir amb els terminis del Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació actual 2018-2022 i el previst per 2023-2027, així com el període previst pels Fons FEDER 2022-2027 i altres fons europeus per al mateix període.

Així, s'estableix una vigència anual prorrogable de forma tàcita fins al 2027, tret del cas en què qualsevol de les parts manifesti expressament la voluntat de no prorrogar-lo amb una antelació de dos mesos abans de la finalització del període inicial.

Cinquè. L'encàrrec de gestió no suposa cessió de la titularitat de les competències ni dels elements substantius del seu exercici atribuïts a l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI).

 

Palma, 19 de novembre de 2021

El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i president de l'IDI

Juan P. Yllanes Suárez

 

El director general d'Innovació

Eduardo E. Zúñiga Solari

 

La directora gerent de l'IDI

Mariona Luis Tomás