Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 571611
Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual s’incrementa i es trasllada el crèdit que preveu la Resolució del president del FOGAIBA de 23 d’agost de 2018, per la qual s’aprova la convocatòria d’ajudes corresponents als anys 2018-2022 per a projectes a l’empara de l’Estratègia de desenvolupament local participatiu del Grup d’Acció Local per al Desenvolupament Rural i Pesquer d’Eivissa i Formentera, en el marc de la mesura 4.1.2 del Fons Europeu Marítim i de Pesca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 30 d'agost del 2018 es va publicar al BOIB núm. 107 la Resolució del president del FOGAIBA de 23 d'agost de 2018, per la qual s'aprova la convocatòria d'ajudes corresponents als anys 2018-2022 per a projectes a l'empara de l'Estratègia de desenvolupament local participatiu del Grup d'Acció Local per al Desenvolupament Rural i Pesquer d'Eivissa i Formentera, en el marc de la mesura 4.1.2 del Fons Europeu Marítim i de Pesca. Posteriorment es va publicar la Resolució del president del FOGAIBA per la qual es corregeixen els errors detectats en la referència a la mesura 4.1.2 del Fons Europeu Marítim i de Pesca 2014-2020 (BOIB núm. 70, de 25 de maig de 2019).

L'apartat segon d'aquesta resolució estableix el crèdit destinat a la primera convocatòria de quatre-cents cinquanta mil euros (450.000,00 €), mentre que la resta de convocatòries queden sotmeses a la condició suspensiva d'existència de crèdit adequat i suficient per finançar el compliment de les obligacions generades. Amb la Resolució del president del FOGAIBA d'1 de juliol de 2019 (BOIB núm. 89, de 4 de juliol de 2019) i la Resolució de la presidenta del FOGAIBA, de 30 de juliol de 2021 (BOIB núm. 137, de 6 d'agost de 2020), es va incrementar fins a un crèdit de set-cents setanta-un mil vuitanta-tres euros amb trenta cèntims (771.083,30 €).

El 4 de juliol del 2019, BOIB núm. 89, mitjançant la Resolució de la presidenta del FOGAIBA d'1 de juliol de 2019 es van traslladar els crèdits que preveu la Resolució del president del FOGAIBA de 23 d'agost de 2018 a la tercera convocatòria.

Tal com estableix el punt 2 de l'apartat segon de la convocatòria, un cop ha acabat qualsevol dels períodes sense que s'hagi exhaurit l'import màxim previst inicialment per a cadascun d'aquests períodes, la quantitat no aplicada s'ha de traslladar al període següent mitjançant una resolució de l'òrgan competent per a la concessió de subvencions, és a dir, del vicepresident del FOGAIBA, que s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Vist l'informe tècnic del cap de Servei d'Ajudes OCM, de l'Estat i de Pesca de 20 d'octubre de 2021, es determina que, una vegada finalitzada la tramitació de les sol·licituds de la tercera convocatòria, s'ha disposat d'un volum de subvenció de 602.795,16 € i, per tant, es pot traslladar el pressupost restant que, juntament amb el pressupost alliberat de convocatòries anteriors, fa un total de cent cinquanta-vuit mil dos-cents quaranta-tres euros amb setanta-dos cèntims (158.243,72 €), a la convocatòria següent, i vist que per a les convocatòries quarta, cinquena i sisena no hi ha hagut sol·licituds d'ajuda, es trasllada a la setena convocatòria.

D'altra banda, atès que aquesta línia d'ajudes està en procés de tramitació i que la demanda d'ajudes ha estat superior a la que es preveia inicialment i atesa la disponibilitat pressupostària, es fa necessari incrementar la dotació econòmica prevista inicialment.

D'altra banda, l'article 10.1 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, estableix que els òrgans superiors poden avocar per a si mateixos el coneixement d'un assumpte la resolució del qual correspongui ordinàriament o per delegació als seus òrgans administratius dependents, quan circumstàncies d'índole tècnica, econòmica, social, jurídica o territorial ho facin convenient. D'acord amb això, en aquest moment, per motius de simplificació i agilitat en la tramitació del procediment, és convenient avocar la competència per traslladar els crèdits i efectuar una distribució del crèdit disponible.

Per tot això, en virtut de les competències que tinc atribuïdes i a proposta del cap del Servei d'Ajudes OCM, de l'Estat i de Pesca del FOGAIBA, dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Incrementar amb tres-cents deu mil tres-cents tretze euros amb cinquanta-vuit cèntims (310.313,58 €) el crèdit destinat a les convocatòries d'ajudes que preveu la Resolució del president del FOGAIBA de 23 d'agost de 2018, per la qual s'aprova la convocatòria d'ajudes corresponents als anys 2018-2022 per a projectes a l'empara de l'Estratègia de desenvolupament local participatiu del Grup d'Acció Local per al Desenvolupament Rural i Pesquer d'Eivissa i Formentera, en el marc de la mesura 4.1.2 del Fons Europeu Marítim i de Pesca, publicada al BOIB núm. 107, de 30 d'agost de 2018, per la qual cosa queda destinat un crèdit total a aquesta línia d'ajudes d'un milió vuitanta-un mil tres-cents noranta-sis euros amb vuitanta-vuit cèntims (1.081.396,88 €).

Segon

Avocar la competència per efectuar el trasllat del crèdit romanent i traslladar a la setena convocatòria de subvencions que preveu la Resolució del president del FOGAIBA de 23 d'agost de 2018, per la qual s'aprova la convocatòria d'ajudes corresponents als anys 2018-2022 per a projectes a l'empara de l'Estratègia de desenvolupament local participatiu del Grup d'Acció Local per al Desenvolupament Rural i Pesquer d'Eivissa i Formentera, en el marc de la mesura 4.1.2 del Fons Europeu Marítim i de Pesca, l'import de quatre-cents seixanta-vuit mil cinc-cents cinquanta-set euros amb trenta cèntims (468.557,30 €).

Aquestes subvencions les cofinançarà el Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) en un 85% i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el 15% restant.

Tercer

Aquesta resolució queda subjecte a la condició suspensiva de l'existència de crèdit adequat i suficient per finançar el compliment de les obligacions generades als pressupostos del FOGAIBA de l'any 2022.

Quart

Aquesta resolució s'ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 22 de novembre de 2021

La presidenta del FOGAIBA

María Asunción Jacoba Pía de la Concha García-Mauriño