Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT LLUIS

Núm. 569224
Aprovació definitiva modificació Ordenança fiscal de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament en sessió ordinària celebrada el dia 29 de  setembre de 2021 va aprovar provisionalment la modificació de l'Ordenança fiscal de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica.

En el BOIB núm. 136, de dia 05.10.21, es publica l'anunci de l'esmentada aprovació.

Atès que durant el període establert a l'efecte no s'han presentat al·legacions, la modificació de l'esmentada ordenança s'entén aprovada definitivament.

A continuació, es publica íntegrament l'ordenança indicada:

ORDENANÇA FISCAL DE L'IMPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA

 Article 1

Fonament legal i fet imposable

1. De conformitat amb el que es disposa en els articles 59 i 92 i següents del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals (TRLRHL), s'estableix L'IMPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA, que ha de gravar els vehicles d'aquesta naturalesa aptes per a circular per les vies públiques, qualssevol que en sigui la classe i la categoria.

2. Es consideren vehicles aptes per a la circulació els vehicles que han estat matriculats en els registres públics i no se n'han donat de baixa. A l'efecte d'aquest impost, també s'hi consideren aptes els vehicles que tenen permisos temporals i matrícula turística.

3. No estan subjectes a aquest impost els vehicles que, havent estat donats de baixa dels registres per antiguitat del model, poden ser autoritzats a circular excepcionalment en ocasió d'exhibicions, certàmens o curses limitades als esdeveniments d'aquesta naturalesa.

Article 2

Subjecte passiu

Són subjectes passius d'aquest impost les persones físiques o jurídiques i les entitats a les quals es refereix l'article 33 de la Llei general tributària a nom de la qual persona consta el vehicle en el permís de circulació.

Article 3

Exempcions

Estan exempts de l'impost els vehicles que es consideren en l'article 93 del TRLRHL. Les exempcions previstes per a vehicles destinats exclusivament al transport de persones amb mobilitat reduïda (art. 93.1.e), així com per a vehicles i maquinària amb cartilla d'inspecció agrícola (art. 93.1.g), les ha de demanar expressament la persona interessada; en la sol·licitud cal indicar-hi les característiques del vehicle i la matrícula, i adjuntar-hi la documentació que acredita el compliment de les condicions previstes per a l'exempció sol·licitada.  

L'Ajuntament declararà l'exempció, sempre que es reuneixin les condicions establertes. Aquesta exempció tindrà efectes a partir de l'exercici fiscal de la data de sol·licitud, sempre que la sol·licitud s'hagi presentat abans de la finalització del període voluntari de pagament i, en la data de meritació del tribut, es compleixin els requisits exigits per al seu gaudi. En cas contrari, l'exempció tindrà efectes a partir de l'exercici següent al de la seva concessió.

Article 4

Bonificacions

1. Amb vista a fomentar la utilització de vehicles progressivament més poc nocius per al medi ambient, s'estableix el règim de bonificacions següent:

a) Vehicles elèctrics o lliures d'emissions: 75% sobre la quota tributària

b) Vehicles híbrids i que utilitzin combustibles no derivats del petroli: 50% de la quota tributària, durant un període de 6 anys des de la data de primera matriculació.

2. Per contribuir a preservar els denominats vehicles històrics gaudiran d'una bonificació del 100% de la quota tributària els vehicles declarats històrics, conforme al que es preveu el Reial decret 1247/1995, de 14 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de vehicles històrics.

3. Per a les bonificacions previstes en aquest article, cal adjuntar a la sol·licitud la documentació acreditativa que el vehicle compleix les condicions previstes per a cada tipus de bonificació.

Aquestes bonificacions tindran efecte a partir de l'exercici següent al de la data de sol·licitud.

4. La concessió de les bonificacions previstes en aquest article queda condicionada a no tenir cap deute municipal en període executiu a la data de sol·licitud. L'incompliment d'aquest requisit donarà lloc a la denegació o pèrdua de la bonificació.

Article 5

Bases i quota tributària

L'impost s'exigeix d'acord amb el quadre de tarifes següent (el coeficient aplicat a les quotes art. 95.1 TRLRHL és 1,64):

A) TURISMES

 

De menys de 8 cavalls fiscals

20,70

De 8 a 11,99 cavalls fiscals

55,89

De 12 a 15,99 cavalls fiscals

117,98

De 16 a 19,99 cavalls fiscals

146,96

Des de 20 cavalls fiscals endavant

183,68

B) AUTOBUSOS

 

De menys de 21 places

136,61

De 21 a 50 places

194,57

De més de 50 places

243,21

C) CAMIONS

 

de menys de 1000 quilograms de càrrega útil

69,34

De 1000 a 2999 quilograms de càrrega útil

136,61

De més de 2999 a 9999 quilograms de càrrega útil

194,57

De més de 9999 quilograms de càrrega útil

243,21

D) TRACTORS

 

de menys de 16 cavalls fiscals

28,98

De 16 a 25 cavalls fiscals

45,54

de més de 25 cavalls fiscals

136,61

E) REMOLCS I SEMIREMOLCS

 

ARROSSEGATS  PER VEHÍCLES DE TRACCIÓ

 

MECÀNICA

 

De menys de 1000 i més de 750 quilograms de càrrega útil

28,98

De 1000 a 2999 quilograms de càrrega útil

45,54

De més de 2999 quilograms de càrrega útil

136,61

F) ALTRES VEHICLES

 

Ciclomotors

7,25

Motocicletes de fins a 125 cc

7,25

Motocicletes de més de 125 fins a 250 cc

12,41

Motocicletes de més de 250 fins a 500 cc

24,85

Motocicletes de més de 500 fins a 1000 cc

49,64

Motocicletes de més de 1000 cc

99,35

 

 

Article 6

Període impositiu i meritació 

1. El període impositiu coincideix amb l'any natural, llevat que es tracti de primera adquisició del vehicle.  En aquest cas, el període impositiu comença el dia en què es produeix la dita adquisició.

2. L'impost es merita des del primer dia del període impositiu.

3. L'import de la quota de l'impost s'ha de prorratejar per trimestres naturals en els casos de primera adquisició o baixa del vehicle.

Article 7

Règims de declaració i d'ingrés

1. La gestió, liquidació, inspecció i recaptació, així com la revisió dels actes dictats en via de gestió tributària, correspon a l'ajuntament del domicili que consti en el permís de circulació del vehicle.

2. En cas de nova matriculació o reforma en el vehicle que alteri la seva classificació als efectes tributaris, els subjectes passius presentaran davant l'Ajuntament una autoliquidació segons el model aprovat per aquest Ajuntament, que contindrà els elements tributaris determinants de la quota a ingressar.

Simultàniament a la presentació de l'autoliquidació, el subjecte passiu ingressarà l'import de la quota de l'Impost resultant d'aquesta.

3. En el cas dels vehicles que ja estan matriculats o declarats aptes per a la circulació, l'impost es pagarà mitjançant el sistema de padró anual, en el període de cobrament que fixarà cada any l'Ajuntament i que es farà públic mitjançant els corresponents edictes publicats al BOIB i per altres mitjans previstos per la legislació..

4. L'elaboració del Padró és anual, i hi figuraran tots els vehicles subjectes a l'impost, els contribuents afectats i les quotes respectives que es liquiden per l'aplicació d'aquesta Ordenança. Aquest Padró serà exposat al públic per un termini d'un mes, mitjançant anunci al BOIB i tauler d'anuncis de l'Ajuntament, i produirà els efectes de notificació de la liquidació a cadascun dels subjectes passius.

5. Les modificacions del padró es fonamentaran en les dades del Registre Públic de Trànsit i en les comunicacions de la Prefectura de Trànsit relatives a altes, baixes transferències i canvis de domicili. Tanmateix, també s'hi podran incorporar altres informacions sobre baixes i canvis de domicili de què pugui disposar l'Ajuntament.

Article 8

Infraccions i sancions

Per a tot quant afecta a la qualificació d'infraccions tributàries, així com a les sancions que hi corresponen, cal atenir-se a les disposicions dels articles 77 i següents de la Llei general tributària, tal com s'ordena en l'article 11 del TRLRHL.

Disposició final

La present Ordenança entrarà en vigor al moment de la seva publicació íntegra en el BOIB, i serà d'aplicació a partir de l'1 de gener de l'any següent, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

Sant Lluís, en la data que consta en la signatura electrònica (22 de novembre de 2021)

La batlessa de l'ajuntament de Sant Lluís

M. Carolina Marquès Portella