Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

PARLAMENT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 568490
Modificació de l’Acord de la mesa del Parlament de les Illes Balears pel qual es regula la creació del tribunal de recursos contractuals del Parlament de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Mesa del Parlament, en sessió de dia 18 de maig de 2016, va prendre l'acord pel qual es regula la creació del Tribunal de Recursos Contractuals del Parlament de les Illes Balears.

L'esmentat Acord es va adoptar en aplicació de la normativa vigent l'any 2016, que era el Reial Decret Legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de contractes del sector públic.

Amb posterioritat, s'aprovà la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014.

Aquesta modificació legislativa afecta a la numeració de l'articulat respecte de l'anterior Reial Decret Legislatiu 3/2011, sense alterar substancialment la regulació del Tribunal de Recursos Contractuals.

És per això que la Mesa del Parlament de les Illes Balears, en sessió de dia 17 de novembre de 2021 acorda la modificació de l'Acord de la Mesa del Parlament pel qual es regula la creació del Tribunal de Recursos Contractuals del Parlament, aprovat en sessió de la Mesa de la cambra de 18 de maig de 2016, per tal d'adequar-lo a la nova normativa, en els següents termes:

Primer

Es modificar el segon paràgraf de l'exposició de motius amb el següent redactat:

“La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014, recull a l'article 46.1 la possibilitat que les comunitats autònomes creïn mitjançant normes pròpies un òrgan independent competent per resoldre els recursos especials en matèria de contractació.”

Segon

Es modificar l'article 2 de l'Acord de la Mesa del Parlament de les Illes Balears de 18 de maig de 2016 pel qual es regula la creació de Tribunal de Recursos Contractuals amb el següent redactat:

Article 2

Competències

El Tribunal de Recursos Contractuals del Parlament de les Illes Balears és l'òrgan competent:

a) Per al coneixement i la resolució dels recursos especials en matèria de contractació a què fa referència l'article 44 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

b) Per a l'adopció de les decisions amb relació a les mesures cautelars que puguin sol·licitar les persones legitimades d'acord amb l'establert a l'article 49 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.”

Tercer

1. Aquest acord es publicarà en el Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

2. Aquest acord entrarà en vigor l'endemà d'haver estat publicat en el Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears.

A la seu del Parlament de les Illes Balears, 17 de novembre de 2021

Palma, 17 de novembre de 2021

El president del Parlament de les Illes Balears

Vicenç Thomas i Mulet