Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 564843
Convocatòria de subvencions del primer concurs jove de Crea-Accions Artístiques

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BNDS: 594267 (http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index)

Per resolució de Decret d'Alcaldia de data 9/11/2021, s'han aprovat les bases i s'obre la convocatòria de subvencions del primer concurs jove de Crea-Accions Artístiques: dedicat representar referents positius de relacions respectuoses, en motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, 25 de novembre del 2021.

El termini de presentació de les obres serà fins el dia 27 de novembre de 2021.

D'acord amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

Publicitat de les bases reguladores

Les bases reguladores estaran disponibles, durant el període de vigència de la promoció, a la pàgina web www.ajmao.org

Persones beneficiaries

Podran participar en el citat concurs totes les persones físiques o jurídiques que ho desitgin, fins a 30 anys, sense distinció de nacionalitat o lloc de residència. També s'admetran obres creades col·lectivament.

Bases reguladores

Les bases reguladores estan publicades a la pàgina web de l'Ajuntament.

Quantitat

L'import total serà de 1.500,00 €, amb càrrec a l'aplicació pressupostària E01 3370 2269901 del pressupost de l'exercici 2021

Dotació del premi

S'atorgaran dos premis de 750,00 € per cada una de les categories següents:

  • Categoria A: joves fins als 18 anys.
  • Categoria B: joves de 19 a 30 anys.

El premi s'entregarà en forma de val per gastar en material audiovisual, artístic o literari en una botiga local.

Per recollir el premi serà requisit imprescindible que, una vegada fet públic el veredicte de jurat, les persones autores de les obres premiades confirmi les dades necessàries.

Criteris objecte d'atorgament del premi

L'Ajuntament de Maó nomenarà un jurat, format per cinc persones, tres de les quals seran expertes en la matèria. El seu veredicte serà inapel·lable.

El jurat seleccionarà, d'entre les obres presentades, aquelles s'ajusten més als criteris de valoració establerts a les bases del concurs.

Es valorarà:

  • La riquesa del missatge i l'originalitat a l'hora d'exposar el tema.
  • Que el contingut sigui lliure d'estereotips i discriminacions.
  • Mirada positiva que fomenti la transformació social.

El jurat, d'entre aquestes obres, procedirà a triar les finalistes, entre les quals votarà les obres premiades per cada una de les dues categories.

El Servei de Joventut i l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Maó vetlarà perquè, durant el procés de selecció i elecció, totes les obres concursants s'exposin en igualtat de condicions.

Característiques de les obres presentades

El format de l'obra és obert. L'únic requisits és que sigui una representació artística, ja sigui audiovisual (curtmetratge, anunci, etc.) gràfica (fotografia, il·lustració, pintura, etc.), redactada (poema, relat breu, etc.) dansada/cantada (enregistrada), o una proposta de campanya de sensibilització en xarxes socials, etc.

Es pot participar de forma individual o en grup.

En cas de tractar-se de material audiovisual, l'extensió no pot superar els 5 minuts.

En cas de tractar-se de material escrit, l'extensió màxima serà d'una pàgina.

En cas de ser una proposta dansada o cantada, s'haurà de presentar enregistrada en format de vídeo i/o mp3.

En cas de ser una proposta de campanya de sensibilització  a xarxes socials a un perfil privat, i sempre que  es vulgui penjar la creació artística a les xarxes, s'ha de seguir el perfil d'Instagram @joventut_ajmao i s'haurà d'etiquetar o mencionar al mateix amb les etiquetes #maóantimasclista i #creaaccionsjoves25N

L'Ajuntament de Maó es reserva el dret a eliminar aquelles participacions que alterin el bon funcionament i transcurs normal i reglamentari del present concurs, així com comentaris o respostes que consideri que no tenen relació amb les bases, incompleixin les condicions, limitacions o prohibicions contingudes en elles, o que es considerin no adequats, irrespectuosos o ofensius, o que s'estimi que pot ferir la sensibilitat d'altres persones.

Les creacions artístiques han de ser originals i inèdites.

Forma de presentació i terminis

Les obres es podran presentar per una de les següents vies:

Format digital: en cas de ser una obra audiovisual gràfica, etc. enviar-la a l'adreça electrònica: joventut@ajmao.org, juntament amb el formulari de participació emplenat i l'autorització signada, en cas de ser menor d'edat (annex 1 i annex 2 de les bases del concurs).

Presencialment: a l'edifici Principal de Guàrdia de l'Ajuntament de Maó, (Plaça constitució, nº 13) en horari de dilluns a divendres de 10:00h a 14:00 h. Es presentarà l'obra dins un sobre tancat, juntament amb el formulari de participació emplenat i l'autorització signada, en cas de ser menor d'edat (annex 1 i annex 2 de les bases del concurs).

El termini de presentació de les creacions artístiques serà fins dia dimecres 27 de novembre a les 23:00h.

El dia 30 de novembre es faran públiques les obres premiades.

Veredicte, reproducció pública i propietat de les produccions

El veredicte es farà públic el dia 30 de novembre de 2021 en el marc dels actes organitzats pel Consell Municipal d'Igualtat, i serà publicat a la pàgina web de l'Ajuntament de Maó i als perfils de les xarxes socials d'aquest.

Les obres premiades, així com la resta de creacions artístiques presentades, passaran a ser  propietat de l'Ajuntament de Maó, que se'n reservarà el dret de publicació i d'utilització.

Altres dades d'obligat compliment

S'ha de complir tot el que disposen les bases que regulen aquesta convocatòria de subvencions, de conformitat amb l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Maó, aprovada definitivament pel Ple d'aquesta corporació el 31.03.2016 i publicada en el BOIB.

Maó, 17 de novembre de 2021 

El regidor

Antoni Carrillos Cantó