Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 399393
Acord del Consell de Govern de 6 de setembre de 2021 pel qual s’autoritza la Universitat de les Illes Balears a implantar i impartir els ensenyaments oficials del Màster Universitari en Investigació i Innovació en Salut (codi RUCT 4317736)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, estableix en l'article 36.4 que, en matèria d'ensenyament universitari, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva, sens perjudici de l'autonomia universitària, en la programació i la coordinació del sistema universitari, en el finançament propi de les universitats i en la regulació i la gestió del sistema propi de beques i ajuts.

L'article 87 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d'abril, estableix que, en l'àmbit de les competències respectives, el Govern de l'Estat, les comunitats autònomes i les universitats han d'adoptar les mesures necessàries per completar la integració plena del sistema universitari espanyol a l'espai europeu d'educació superior. L'article 37 de la mateixa Llei defineix l'estructura dels ensenyaments universitaris oficials en tres cicles: grau, màster i doctorat.

D'acord amb l'article 8.2 d'aquesta Llei, la implantació i la supressió dels ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols universitaris de caràcter oficial i amb validesa a tot el territori nacional, les acorda la comunitat autònoma per iniciativa pròpia, amb l'acord del consell de govern de la universitat, o per iniciativa de la universitat, mitjançant una proposta del seu consell de govern, en ambdós casos amb l'informe previ favorable del consell social de la universitat. D'altra banda, l'article 35.2 de la mateixa Llei estableix que, per impartir ensenyaments oficials amb validesa a tot el territori nacional, les universitats han d'obtenir del Consell d'Universitats la verificació que el pla d'estudis s'ajusta a les directrius i condicions establertes pel Govern de l'Estat.

Finalment, el Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, en l'article 3, indica que els ensenyaments universitaris oficials s'han de concretar en plans d'estudis elaborats per les universitats, plans que ha de verificar el Consell d'Universitats i autoritzar la comunitat autònoma corresponent perquè es puguin implantar.

Per això, la Universitat de les Illes Balears va sotmetre el pla d'estudis del Màster Universitari en Investigació i Innovació en Salut (codi RUCT 4317736) a la consideració del Consell d'Universitats, el qual, a través de la Comissió de Verificació de Plans d'Estudis, reunida el 26 d'abril de 2021, el va verificar positivament.

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears, en la sessió ordinària de dia 9 de novembre de 2020, va aprovar el programa del Màster Universitari en Investigació i Innovació en Salut (codi RUCT 4317736).

El 28 de juliol de 2021, el Ple del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears va emetre un informe favorable a la implantació del programa de Màster Universitari en Investigació i Innovació en Salut (codi RUCT 4317736).

El 30 de juliol de 2021, el vicerector de Gestió i Política de Postgrau i Formació Permanent va emetre un informe econòmic segons el qual la implantació i la impartició d'aquests estudis no suposa cap cost afegit ni genera necessitats de plantilla de personal docent i investigador a la Universitat de les Illes Balears.

A l'empara de les competències que té atribuïdes la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en virtut de la Llei 2/2003, de 20 de març, d'organització institucional del sistema universitari de les Illes Balears, i d'acord amb el Reial decret 1393/2007, la Universitat de les Illes Balears va presentar, el 13 d'agost de 2021, una sol·licitud d'autorització, amb el número de registre GOIBE365676/2021, per implantar i impartir el programa del Màster Universitari en Investigació i Innovació en Salut (codi RUCT 4317736).

En aquesta sol·licitud, la Universitat de les Illes Balears proposa que, a l'efecte de l'establiment del preu de matrícula, l'experimentalitat d'aquests estudis s'emmarqui en els paràmetres del nivell d'experimentalitat 5.

Per tot això, el Consell de Govern a proposta del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, en la sessió de dia 6 de setembre de 2021 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Autoritzar la Universitat de les Illes Balears a implantar i impartir el programa del Màster Universitari en Investigació i Innovació en Salut (codi RUCT 4317736).

Segon. Establir el grau d'experimentalitat 5 per als estudis del Màster Universitari en Investigació i Innovació en Salut (codi RUCT 4317736) de la Universitat de les Illes Balears.

Tercer. Comunicar aquest Acord a la Conferència General de Política Universitària.

Quart. Notificar aquest Acord a la Universitat de les Illes Balears.

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 6 de setembre de 2021

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez