Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 350435
Departament de Cultura. Extracte de l'acord de Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma de 28 de juliol de 2021, per el qual es convoquen subvencions, corresponents a la Línia 5. Suport a la creativitat i la producció literàries, les arts visuals, el còmic, la música, les arts escèniques i l'audiovisual, la investigació, el periodisme i el patrimoni gastronòmic per a l'any 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 578680

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria del text complet que es podrà consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/index) i a la pàgina web de l'Ajuntament de Palma (www.palma.cat):

Primer. Beneficiaris:

1. Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la

Les obres que hi concursin han de ser originals i inèdites, de temàtica lliure i escrites en català. La presentació d'una obra implica que l'autor no en té compromesos els drets d'edició, que no ha estat presentada a cap altre concurs pendent d'adjudicació i que no ha estat guardonada amb anterioritat.

2. Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de Poesia

Les obres que hi concursin han de ser originals i inèdites, de temàtica lliure i escrites en català. La presentació d'una obra implica que l'autor no en té compromesos els drets d'edició, que no ha estat presentada a cap altre concurs pendent d'adjudicació i que no ha estat guardonada amb anterioritat.

3. Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d'Arts Visuals

Poden optar al Premi artistes majors d'edat de qualsevol nacionalitat i residència. S'admeten totes les tècniques i procediments.

4. Premi Ciutat de Palma de Còmic

Les obres que hi concursin han de ser originals i inèdites, en català o castellà. Poden optar al Premi artistes majors d'edat de qualsevol nacionalitat i residència.

5. Premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere de Música

Les obres que hi concursin han de ser enregistraments musicals originals de qualsevol gènere musical, d'artistes establerts a les Illes Balears. Les obres han de ser àlbums musicals de llarga durada.

6. Premi Ciutat de Palma Margaluz d'Arts Escèniques

Pot optar al Premi qualsevol obra d'arts escèniques produïda o coproduïda per productores i/o companyies de les Balears.

7. Premi Ciutat de Palma Maria Forteza d'Audiovisuals

Les obres que hi concursin han de ser produccions audiovisuals d'autors i/o productores establerts a les Illes Balears.

Pot optar al Premi qualsevol obra audiovisual de ficció o no-ficció en qualsevol dels seus gèneres o subgèneres (incloent-hi l'animació, el documental i els gèneres experimentals).

8. Premi Ciutat Palma Montserrat Casas d'Investigació

Es pot presentar un projecte d'investigació inèdit realitzat per un sol autor o per diversos autors.

9. Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme

Pot optar al Premi qualsevol professional del periodisme major d'edat i de qualsevol nacionalitat.

Els treballs que hi concursin han de ser en català i hauran de tenir com a eix la ciutat de Palma pel que fa a la temàtica o el marc d'incidència

10. Premi Ciutat de Palma Caty Juan de Corral de Patrimoni Gastronòmic

El Premi està obert a qualsevol persona major d'edat que hagi desenvolupat un projecte de recuperació, conservació i divulgació de la gastronomia tradicional. S'hi poden presentar projectes gastronòmics i culinaris així com projectes d'investigació inèdits i que aportin noves visions sobre el patrimoni gastronòmics.

Segon. Finalitat:

Premis Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la i Joan Alcover de Poesia, en llengua catalana, amb la finalitat de donar suport a la creació literària i reconèixer la tasca dels escriptors.

Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d'Arts Visuals, amb la finalitat de donar suport a la creació artística contemporània, contribuir al dinamisme del sector de les arts visuals i reconèixer la tasca desenvolupada pels artistes.

Premi Ciutat de Palma de Còmic, amb la finalitat de donar suport al sector del còmic i reconèixer la tasca dels creadors.

Premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere de Música, per a guardonar enregistraments musicals realitzats per artistes establerts a les Illes Balears.

Premi Ciutat de Palma Margaluz d'Arts Escèniques, per a produccions professionals de teatre de text, teatre musical, teatre d'objectes, dansa i/o circ, amb la finalitat d'estimular la producció escènica de qualitat i reconèixer la tasca dels creadors.

Premi Ciutat de Palma Maria Forteza d'Audiovisuals, amb la finalitat d'estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat i reconèixer la tasca dels creadors.

Premi Ciutat de Palma Montserrat Casas d'Investigació, amb la finalitat de contribuir a la investigació en els àmbits de les humanitats i les ciències socials, els quals han d'estar vinculats, per la seva temàtica, a la ciutat de Palma.

Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme, amb la finalitat d'estimular el periodisme d'investigació i promoure, incentivar i reconèixer la feina de les persones professionals del periodisme que treballen per a treure a la llum informacions de rellevància.

Premi Ciutat de Palma Caty Juan de Corral de Patrimoni Gastronòmic, amb la finalitat de valorar i reconèixer la importància de la gastronomia com a patrimoni i donar suport a la tasca realitzada per a conservar i divulgar aquest patrimoni.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança municipal de Subvencions de l'Ajuntament de Palma, aprovades pel Ple en data 26/02/2015 i publicades en el BOIB núm. 35 de data 12 de març de 2015.

Quart. Consignació pressupostària de tota la línia: 94.000 euros.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds:

El termini de presentació de sol·licituds és el que se indica a cada una de les bases dels Premis.

 

Palma, 5 d'agost de 2021

El cap del Departament de Cultura Damià Sans Tous