Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MOBILITAT I HABITATGE

Núm. 347309
Resolució del director general de Mobilitat i Transport Terrestre de 17 de juliol de 2020 per la qual s’aprova definitivament l’Estudi informatiu del Projecte de ampliació de la línia de metro Palma-UIB fins al Parc BIT

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'Estudi Informatiu del Projecte de AMPLIACIÓ DE LA  LÍNIA  DE  METRO PALMA UIB FINS Al PARC BIT, va ser redactat per la UTE  A-INGENIA RESEARCH AND CONSULTING S.L. Y DEGREE OF FREEDOM ENGINEERS, per encàrrec de SFM, i conforme al qual es varen plantejar diversos traçats alternatius, se'n va determinar el més valorat.

2. En data 26 de febrer de 2020 la cap d'Explotació, Projectes i Obres de SFM emet informe indicant:

Según lo expuesto, se considera que el ESTUDIO DE SOLUCIONES de LA AMPLIACION DE LA LINEA DE METRO PALMA-UIB-PARC BIT” se ajusta a las previsiones de la normativa vigente y a los pliegos que rigen el contrato.

3. En data 3 de març de 2020 el Director General de Mobilitat i Transports va aprovar inicialment l'esmentat Estudi Informatiu i se'n varen iniciar els tràmits d'informació pública.

4. En compliment del que estableix l'article 5 de la Llei 38/2015, de 29 de setembre, del sector ferroviari, legislació vigent en el moment de l'aprovació inicial; l'article 10 del Reglament del sector ferroviari, aprovat pel Reial decret 2387/2004, de 30 de desembre; l'article 86 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l'article 28 de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d'avaluacions d'impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, en el BOIB núm. 30, de 10 de març de 2020, es publicà l'anunci referent a la informació pública de l'Estudi informatiu i d'impacte ambiental.

5. Es va establir un termini de presentació d'al·legacions (45 dies hàbils) a partir de l'endemà de la publicació en el BOIB de l'anunci corresponent.

6. El 14 de març de 2020 el procediment d'informació pública queda suspès pel “Real Decreto 463/2020, por el que se declara el Estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19”.

7. Amb la finalització de l'estat d'alarma, el 21 de juny de 2020 es reinicià procediment.

8. Simultàniament a aquest termini d'informació pública, mitjançant un ofici de data 28 de setembre de 2020, i a l'empara de l'article 28.3 de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, vigent en aquell moment, se sol·licità un informe a les administracions previsiblement afectades pel projecte, concretament:

-  Departament de Gestió Urbanística del Ajuntament de Palma.

-  Departament tècnic de coordinació i gestió de l'aigua de la D.G. de Recursos Hídrics.

-  D.G. de Energia i Canvi Climàtic.

-  D.G. de Mobilitat i Transports.

-  D.I. d'Infraestructures i Mobilitat del Consell de Mallorca.

-  Servei de Patrimoni del Consell.

9. Del procediment d'informació pública es reberen 2 al·legacions, sobre les quals la cap d'Explotació, Projectes i Obres de SFM en va emetre el corresponent informe el 7 d'agost de 2020  i es varen contestar en temps i forma a cada un dels interessats en virtut del que disposa l'article 86.3 de la Llei 30/1992.

10. El 8 de juliol de 2021, es publica al BOIB nº91 l'Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears sobre l'ampliació de la línia de metro fins el Parc Bit i la DIA corresponent.

11. L'informe de la cap d'Explotació, Projectes i Obres de SFM de 8 de juliol de 2021 recull i assumeix les prescripcions de la DIA.

 

Fonaments de dret

1. Els articles 161 i 121.5 de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears, d'acord amb els quals la competència per conèixer i resoldre aquest expedient correspon al director general de Mobilitat i Transports.

2. L'article 121.7 de la Llei 4/2014, de 20 de juny, segons el qual la Direcció General de Mobilitat i Transports és l'encarregada de la redacció del projecte bàsic o dels projectes corresponents, d'acord amb l'alternativa seleccionada, l'aprovació dels quals ha de portar implícita la declaració d'utilitat pública i la necessitat d'ocupació.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar definitivament l'Estudi informatiu del Projecte de AMPLIACIÓ DE LA  LÍNIA  DE  METRE PALMA UIB FINS Al PARC BIT.

2. Autoritzar a Serveis Ferroviaris de Mallorca per a la tramitació del projecte constructiu corresponent que s'ha d'elaborar a partir de les conclusions de l'estudi informatiu que aquí s'aprova i ha d'incloure el conjunt de mesures correctores que siguin necessàries per disminuir els impactes ambientals detectats incloses en l'Acord de 17 de juny de 2021 del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller de Mobilitat i Habitatge en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 112, 114 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 16 de juliol de 2021

El director general de Mobilitat i Transport Terrestre Jaume Mateu LLadó