Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 346173
Instrucció 1/2021, del director general de Comerç relativa a la interpretació de l’article 60.3 del Decret 43/2019, de 24 de maig, pel qual s’aprova el Reglament de màquines de joc, empreses, establiments dedicats a la seva explotació i altres normes en matèria de joc de la comunitat autònoma de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Decret 43/2019 de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament de màquines de joc, empreses, establiments dedicats a la seva explotació i altres normes en matèria de joc de la comunitat autònoma de les Illes Balears  té per objecte regular els establiments autoritzats per instal·lar les màquines de joc així com l'ús de les màquines i la seva utilització entre d'altres.

L'article 60 regula  la vigència i el règim de l'autorització d'instal·lació.

L'autorització d'instal·lació és el document administratiu que habilita una empresa operadora per instal·lar màquines de joc del tipus B1 en un establiment concret dels previstos a l'article 56 de la norma esmentada (article 59).

L'apartat 3 de l'article 60  es refereix a al canvi de titularitat que es produeix durant la vigència de l'autorització d'instal·lació, el qual textualment diu:

“El canvi de titularitat de l'establiment produït durant la vigència de l'autorització d'instal·lació no en serà causa d'extinció, i el nou titular quedarà subrogat en els drets i les obligacions de l'anterior titular derivats de l'autorització en vigor.

El canvi esmentat, l'han de comunicar conjuntament el nou titular i l'empresa operadora (...) en el termini de tres mesos d'haver-se produït aquest, acompanyada dels documents següents:

a. (...).

b. Còpia de la llicència municipal de funcionament o document equivalent d'acord amb la Llei 7/2013, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats, en la qual han de constar l'activitat i la ubicació de l'establiment, així com la seva titularitat.

(...).

La falta de comunicació d'aquesta circumstància comportarà la suspensió temporal de l'autorització pel període restant de la seva vigència i, si s'escau, l'obertura de procediment sancionador.

(...).

L'article 3 del Decret 48/2014, de 28 de novembre, estableix que correspon a la Comissió del Joc, entre d'altres:

Conèixer els projectes de llei i de disposicions generals que afectin el joc i col·laborar amb propostes relatives al seu contingut.

En compliment d'aquest article, es va donar a conèixer a la Comissió del Joc de les Illes Balears l'esborrany d'aquesta Instrucció en la sessió de dia 4 d'agost de 2021.

Atesa la redacció de l'article 60.3 del Decret 43/2019, de 24 de maig, aquesta direcció general de Comerç considera oportú fer-ne una interpretació per no causar perjudicis als interessats inherents al posar en pràctica  aquest article. 

L'article 21 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que els òrgans superiors i directius impulsen i dirigeixen l'activitat administrativa, entre d'altres, per mitjà d'instruccions adreçades a establir pautes o criteris d'actuació per les qual es regiran, en general, els òrgans i les unitats administratives dependents, o aquells que les tenguin que aplicar per raó de la matèria o de les tasques que desenvolupen.

El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, fent ús de les facultats que m'atribueixen els articles 16 i 21 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, emet la següent:

INSTRUCCIÓ

1. La comunicació del canvi de titularitat a la direcció general de Comerç encara que hagi passat el termini de tres mesos no comportarà la suspensió de l'autorització per a la instal·lació de màquines recreatives.

2. Aquesta Instrucció es començarà a aplicar a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 4 d'agost de 2021

El director general de Comerç Miguel José Piñol Alda