Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 240339
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per l’expedició de documents aprovada inicialment per l'Ajuntament en Ple en sessió celebrada el 6 d’abril de 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Ajuntament Ple, en sessió celebrada el 6 d'abril de 2021 va aprovar provisionalment la modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de la taxa per expedició de documents administratius que es va publicar al BOIB núm. 47 de 8 d'abril de 2021 per a la seva exposició pública durant 30 dies.

Vista l'al·legació presentada dins el termini reglamentari, registre núm. 5269, el Ple de l'Ajuntament en sessió celebrada el 9 de juny de 2021 va acordar:

1.Desestimar l'al·legació presentada amb núm. registre d'entrada 5269, de 30 d'abril de 2021, atès que l'equip de govern va estimar suspendre temporalment una sèrie d'ordenances fiscals per afrontar l'impacte de la crisi provocada per la COVID-19, totes elles fins el 31 de desembre de 2021. Es contempla aquest marc temporal davant la necessitat de fixar una data concreta atès que la intenció no es derogar l'ordenança de manera indefinida i per a què coincideixi amb l'exercici pressupostari. A més,  es preveu certa recuperació econòmica a mig termini impulsada per la vacunació i la reobertura del turisme. No obstant això, si arribada la data senyalada els efectes de la crisi persisteixen l'equip de govern estudiarà la possibilitat d'allargar la pròrroga com ha fet amb altre ordenances fiscals que inicialment s'havien suspès fins el 31.12.2020 i es van acabar prorrogant per a 2021. Les avantatges administratives d'aquesta figura són evidents respecte la derogació.

2.Aprovar definitivament la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per l'expedició de documents administratius per elevació de l'acord provisional amb els termes següents:

Disposició transitòria

Amb caràcter excepcional, des del dia següent a la seva publicació fins el 31 de desembre de 2021, i de forma temporal, queda suspesa l'aplicació de l'epígraf 1.5 del quadre de tarifes de l'annex de l'ordenança fiscal, el qual reprendrà la seva vigència un cop finalitzi el termini de suspensió, a tots els efectes i per a tots els obligats tributaris de la mateixa.

Disposició final

La present modificació començarà a aplicar-se a partir del dia següent de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i tindrà una vigència temporal limitada fins al 31 de desembre de 2.021, data en la que quedarà sense efecte.

3.Publicar l'acord d'aprovació definitiu i el text íntegre de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per expedició de documents administratius al Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la seu electrònica i al taulell d'anuncis de l'ajuntament. Així mateix, l'acord d'aprovació definitiva es notificarà a aquells interessats que haguessin presentat al·legacions.

4.Aquesta modificació entrarà en vigor i començarà a aplicar-se a partir del dia següent de la seva publicació.

 

Alcúdia, 10 de juny de2021

La batlessa Bàrbara Rebassa Bisbal