Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 239067
Extracte de la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica per la qual es convoquen ajuts destinats a les entitats de voluntariat de les Illes Balears per atendre les despeses d’assegurances

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 569104

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b) y 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar en la base de dades nacional de subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

1. Beneficiaris

Les entitats privades sense ànim de lucre que duen a terme activitats d'interès general i que compleixen els requisits següents:

  1. Estar legalment constituïdes i inscrites en els registres corresponents d'acord amb la normativa establerta.
  2. Estar integrades per persones voluntàries, sens perjudici del personal assalariat que puguin tenir.
  3. Desenvolupar totes les actuacions, o una part d'elles, mitjançant programes de voluntariat en el territori de les Illes Balears.

2. Finalitat

Ajudar a atendre les despeses d'assegurances de responsabilitat civil i d'assegurances d'accidents relatives a l'entitat i de les persones voluntàries que hi desenvolupin activitats de voluntariat, amb l'objectiu d'impulsar la feina de les entitats de voluntariat ja constituïdes i d'incentivar la creació de noves entitats.

3. Bases reguladores:

  1. De conformitat  amb el que preveu l'article 6 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, l'annex al Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, modificat per la Resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 5 de desembre de 2018 (BOIB núm. 115 d'11 de desembre), prorrogat mitjançant Acord del Consell de Govern de 25 de gener de 2021 (BOIB núm. 11, de 26 de gener), disposa, dins les actuacions emmarcades en l'objectiu IV.3.10, la previsió que es tramitin subvencions perquè les entitats de voluntariat puguin tenir assegurades les persones voluntàries i acreditades, que treballen en àmbits diversos.
  2. Ordre de la Consellera de Presidència i Esports de 15 de setembre de 2003 (BOIB núm. 137, de 2 d'octubre), modificada per l'Ordre de la consellera de Presidència i Esports de 19 de febrer de 2004 (BOIB núm. 29, de 28 de febrer) i l'Ordre de la consellera de Presidència i Esports de 8 de març de 2005 (BOIB núm. 48, de 26 de març) fixa les bases reguladores de les subvencions en matèria de voluntariat.

4. Import

La dotació de la convocatòria és de 15.000,00 euros.

5. Tipologia d'ajuts convocats

Es fixa un ajut màxim del 100 % de la despesa feta per l'entitat beneficiària en concepte d'assegurança de responsabilitat civil, d'assegurança d'accidents o d'ambdues durant l'exercici 2020, amb el límit màxim de mil cinc-cents euros (1.500 €) per entitat sol·licitant.

6. Exclusions

No poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les entitats que s'inclouen en alguna de les causes que preveu l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions, les que han estat objecte de sancions administratives fermes, ni les que han estat sancionades per resolució administrativa ferma o condemnades per sentència judicial ferma, en els darrers tres anys, per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, d'acord amb l'article 11.2 de la Llei 11/2016. Tampoc ho poden ser les que han estat sancionades o condemnades per una resolució administrativa ferma amb una pena accessòria de prohibició de rebre ajudes o subvencions públiques pel període que estipula l'article 37 de la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBI-fòbia.

7. Requisits per a la presentació de sol·licituds d'ajuts

Poden optar a les ajudes d'aquesta convocatòria, les entitats privades sense ànim de lucre, que duen a terme activitats d'interès general i que compleixin els requisits següents:

a) Estar legalment constituïdes i inscrites en els registres corresponents d'acord amb la normativa establerta.

b) Estar integrades per persones voluntàries, sens perjudici del personal assalariat que puguin tenir.

c) Desenvolupar totes les actuacions, o una part d'elles, mitjançant programes de voluntariat en el territori de les Illes Balears.

La presentació de la sol·licitud d'ajut l'ha de fer la pròpia entitat mitjançant els seus representants legals.

8. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és de quinze dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el BOIB.

 

Palma, 11 de juny de 2021

El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica Juan Pedro Yllanes Suárez