Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 6604
Aprovació inicial del Pla Especial de Protecció del BIC del Jaciment dels Closos de Can Gaià amb la documentació ambiental

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Expedient 1529/2019

El Ple de l'Ajuntament de Felanitx, en sessió extraordinària celebrada el dia 23 de maig de 2019 ha adoptat, entre altres, el següent ACORD que transcrit literalment diu:

«Primer.- Aprovar inicialment el PLA ESPECIAL DE PROTECCIÓ DEL BIC DEL JACIMENT DELS CLOSOS DE CAN GAIÀ DE FELANITX, amb la documentació redactada en data 29 d'abril de 2019 per l'equip redactor conformat pel Sr. Miquel Ramis de Ayreflor. Advocat, el Sr. Ángel Hoyos Vich. Advocat, el Sr. José Mayol Comas. Arquitecte, i el Sr. Antoni Ramis Ramos. Arquitecte., i la documentació ambiental que ha redactat l'empresa Site5, Consultoría de Gestión.

L'àmbit de la delimitació, objecte del PEP compren les parcel·les 202, 834, 1044, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1061, 1062, 1079, 1080, 1081, 1082, 1087, ubicades al Polígon 31.

Segon.- D'acord amb l'article 51 de la la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears suspendre la tramitació i l'aprovació de plans de desenvolupament, d'instruments de gestió, així com l'atorgament de tota classe d'autoritzacions i llicències urbanístiques i la possibilitat de presentar comunicacions prèvies, dins la delimitació objecte del PEP. El plànol de delimitació de l'àmbit de suspensió s'adjunta com a ANNEX d'aquest acord.

Aquesta suspensió tendrà vigència durant dos anys o fins a l'aprovació definitiva del PLA ESPECIAL DE PROTECCIÓ DEL BIC DEL JACIMENT DELS CLOSOS DE CAN GAIÀ DE FELANITX.

Tercer.- D'acord amb l'article 55 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears sotmetre a informació pública el PLA ESPECIAL DE PROTECCIÓ DEL BIC DEL JACIMENT DELS CLOSOS DE CAN GAIÀ DE FELANITX i l'avaluació ambiental estratègica simplificada que l'acompanya, pel termini de 45 dies hàbils, amb la diligència oportuna del secretari de l'Ajuntament de Felanitx en la qual ha de constar que els documents que integren el pla urbanístic són els aprovats inicialment. Aquesta informació pública s'anunciarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un dels diaris de major difusió de les Illes Balears, i en la seu electrònica de l'Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org), en la qual constarà la documentació completa.

Quart.- Sol·licitar, dins el termini d'informació pública, informe de les administracions o dels ens les competències les quals es puguin veure afectades per aquesta modificació puntual, entre els quals s'haurà de:

• Sol·licitar a la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears l'exoneració de la subjecció del el PLA ESPECIAL DE PROTECCIÓ DEL BIC DEL JACIMENT DELS CLOSOS DE CAN GAIÀ DE FELANITX, a avaluació ambiental estratègica simplificada, d'acord amb l'informe tècnic justificatiu de que el PEP dels Closos de can Gaià, no té efectes significatius en el medi ambient, d'acord amb el punt 5 de l'article 9 de la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears.

• Sol·licitar a la Comissió Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca l'informe previst a l'article 29 de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, de Patrimoni Històric de les Illes Balears.

• Sol·licitar al Servei Tècnic d'Urbanisme del Consell de Mallorca l'informe previst a l'article 55 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.

• Sol·licitar al Govern de les Illes Balears l'informe previst a l'article 3.3 de la Llei 9/1990, de 27 de juny, d'atribució de competències als consells insulars en matèria d'urbanisme i habitabilitat.

• Sol·licitar a la Comissió d'Emergències i Protecció de les Illes Balears l'informe previst a l'article 18.2 de la Llei 3/2006, de 30 de març, de gestió d'emergències de les Illes Balears.

• Sol·licitar a l'Institut Balear de la Dona l'informe d'avaluació d'impacte de gènere previst a l'article 5.3 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

Cinquè.- Publicar els acords anteriors en forma legal.»

 

Recursos.

Contra aquest acte, que és de tràmit, no escau interposar cap recurs.

No obstant això, contra el segon punt de l'acord, que suspèn la tramitació de procediments, l'atorgament de llicències i la possibilitat de presentar comunicacions prèvies, dins la delimitació objecte del PLA ESPECIAL DE PROTECCIÓ DEL BIC DEL JACIMENT DELS CLOSOS DE CAN GAIÀ DE FELANITX, es pot interposar de forma potestativa recurs de reposició davant el Ple de l'Ajuntament de Felanitx, en el termini d'un mes comptat des de la data de la darrera publicació, o es pot interposar directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptats des de la data de la darrera publicació, sense perjudici que es pugui exercitar qualsevol altre que s'estimi convenient.

Tot això d'acord amb el disposat en els articles 112 i 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i en els articles 8.1 i 10.1 lletra a) de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Informació pública

De conformitat amb l'article 55 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (LUIB) se sotmet a informació pública EL PLA ESPECIAL DE PROTECCIÓ DEL BIC DEL JACIMENT DELS CLOSOS DE CAN GAIÀ DE FELANITX i l'avaluació ambiental estratègica simplificada que l'acompanya, pel termini de 45 dies hàbils comptat des de la data de la darrera publicació, mitjançant anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un dels diaris de major difusió de les Illes Balears, i a la pàgina web de l'Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org) en la qual consta la documentació completa.

En concret, l'article 12 de la LUIB expressa que durant el període d'informació pública tots els ciutadans i totes les ciutadanes tenen dret a:

a) Consultar la documentació, escrita i gràfica, que integra l'instrument o l'expedient i obtenir-ne una còpia. A aquests efectes, les administracions competents estan obligades a garantir, des del principi del període d'informació pública, la possibilitat de consultar la documentació i d'obtenir-ne còpies.

b) Presentar al·legacions, suggeriments, informes o documents que considerin oportuns en relació amb l'instrument o l'expedient sotmès a informació pública.

Consulta i informació de l'expedient

L'expedient es pot consultar:

- A l'Ajuntament de Felanitx, de dilluns a divendres, de les 9:00h fins a les 14:00h, excepte festius. Per obtenir informació de l'expedient es podran utilitzar els mitjans (direcció postal, telèfon i fax) que s'indiquen a continuació: Ajuntament de Felanitx, Plaça de la Constitució núm. 1 07200 Felanitx (Illes Balears) - Telèfon 971580051 - Fax 971583271.

- A la pàgina web de l'Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org) en la qual consta la documentació completa.

  

Felanitx, 25 de juny de 2019

El batle

Jaume Monserrat Vaquer

Documents adjunts