Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 14524
Resolució de la presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, de 22 de desembre de 2017, per la qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública de personal funcionari al servei de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per a l'any 2017

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

I.- L'article 91.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, preveu que “les corporacions locals formularan públicament la seva oferta d’ocupació, ajustant-se als criteris fixats a la normativa bàsica estatal”.

L'article 70 del Reial Decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, estableix que “les necessitats de recursos humans, amb assignació pressupostària, que s’hagin de proveir mitjançant la incorporació de personal de nou ingrés seran objecte de l’oferta d’ocupació pública, o a través d’altre instrument similar de gestió del proveïment de les necessitats de personal (...)

II.- D'altra banda, l'article 47.1 de la Llei de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears estableix que “constitueix l'oferta d'ocupació pública anual el conjunt de places vacants de personal funcionari i de personal laboral, amb dotació pressupostària, la cobertura de les quals resulta necessària i no és possible amb el personal existent”.

En el mateix sentit s'expressa l'article 193.1 Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears:

Constitueix l'oferta d'ocupació pública anual de cada entitat local el conjunt de places vacants de personal funcionari i de personal laboral, amb dotació pressupostària, la cobertura de la qual resulta necessària i no és possible amb el personal existent”.

A més, l'article 193 de la Llei 20/2006, afegeix, en el seu punt 2, que “l’oferta d’ocupació pública ha d’indicar l’escala, la subescala, la classe o l’especialitat del personal funcionari (...) a què corresponguin les places vacants”, i segons el punt 5 “l’oferta d’ocupació s’ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears”.

III.- L'article 19.U.2 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2017, pel que fa a la incorporació de nou personal en el sector públic, preveu una sèrie de sectors i administracions en què, respectant, en tot cas, les disponibilitats pressupostàries del capítol I dels corresponents pressuposts de despeses, la taxa de reposició es pot fixar fins a un màxim del 100 per cent. Entre aquests sectors i administracions, hi figuren “les places de personal que presta assistència directa als usuaris dels serveis socials”. En la resta dels sectors i administracions, la taxa de reposició es fixa fins a un màxim del 50 per cent.

El punt 4 del mateix apartat de l’article 19 estableix els criteris per calcular la taxa de reposició, amb la previsió específica que no computaran les places que es convoquin per ser proveïdes mitjançant processos de promoció interna.

Una vegada realitzats els càlculs seguint aquests criteris en el període d'1 de gener a 31 de desembre de 2016, resulta que la taxa de reposició d'efectius correspon a un total de 18 places, les quals es corresponen a places de personal que presta assistència directa als usuaris dels serveis socials.

IV.- Per altra banda, l’article 19.U.6 de la Llei preveu també que les administracions i sectors específics relacionats puguin disposar de una taxa addicional per a l’estabilització de l’ocupació temporal que inclourà fins el 90 per cent de les places dotades pressupostàriament que hagin estat ocupades de forma temporal i ininterrompuda al manco durant els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2016. També preveu que les ofertes d’ocupació que articulin aquests processos s’aprovin i se publiquin en els diaris oficials respectius en els exercicis 2017 a 2019.

Una vegada realitzat els càlculs corresponents, existeixen 308 places de personal que presta assistència directa als usuaris a l’IMAS en aquesta situació, de manera que aplicant el 90% previst legalment, resulta una taxa addicional de 277 places.

V.- La Mesa Sectorial de Negociació de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, en la sessió d'1 de desembre de 2017, va aprovar l'Acord Marc que ha de regir l'oferta pública d'ocupació de personal funcionari al servei de l'institut Mallorquí d'Afers Socials per a l'any 2017, i va decidir que les places corresponents a la taxa addicional d'ocupació s’han d’oferir en els exercicis pressupostaris 2017, 2018 i 2019, a raó d’un terç per exercici.

En conseqüència, per a l'exercici 2017 s'oferiran 92 places.

VI.- Així mateix, i a l’empara del que estableix el punt 6 de l'article 19 esmentat, la taxa de reposició d’efectius i la taxa addicional d’ocupació s’han acumulat en les escales i especialitats que es consideren prioritàries i que afecten al funcionament dels serveis públics essencials, en prestar atenció directe als usuaris de l’IMAS.

VII.- D'altra banda, l'article 59.1 del Reial Decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de l’Estatut bàsic de l’empleat públic estableix que “En les ofertes d'ocupació pública s'ha de reservar una quota no inferior al 7% de les vacants per ser cobertes entre persones amb discapacitat”.

VIII. També, i de conformitat amb el que preveu l'article 68.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, s’ha de reservar un percentatge mínim del 30% de les places per a la promoció interna.

Per la seva banda, l'article 19.U.4 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, preveu expressament que les places que es convoquin per ser proveïdes mitjançant processos de promoció interna no computaran per calcular la taxa de reposició.

Per tot això, una vegada conclosa la negociació amb els representants dels empleats públics de l'IMAS i d’acord amb les atribucions que m’atorga l’article 7.2 j) del Text consolidat dels Estatuts de l'IMAS aprovat pel Ple del Consell de Mallorca de 13 d'octubre de 2016 (BOIB núm. 140, de 5 de novembre)

 

RESOLC

1.- Aprovar l'Oferta pública d'ocupació ordinària i l'oferta extraordinària corresponent a la taxa addicional d'ocupació de personal funcionari al servei de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per a l'any 2017, en els termes que s'estableixen als annexos 1 i 2 d'aquesta resolució, respectivament.

2.- Reservar un percentatge mínim del 30% de les places de l'oferta pública d'ocupació per a la promoció interna, d'acord amb el que preveu l'article 68.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que se concretaran en les convocatòries d’execució de l’oferta pública.

3.- Reservar una quota mínima del 7% de les vacants objecte de l’oferta perquè participin persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, que se concretarà en les convocatòries d’execució de l’oferta pública.

4.- Trametre aquesta Resolució a l'Administració General de l'Estat, en compliment del que disposa l'article 56.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

5.- Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Interposició de recurs

Contra aquesta Resolució – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se notificat (o publicat), d’acord amb l’article 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre del procediment administratiu comú de les Administracions públiques, i l'article 27.1 del Text consolidat dels Estatuts de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, aprovat el 13 d'octubre de 2016 (BOIB núm. 140, de 5-11-2016)

Contra la desestimació expressa del recurs d’alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l’esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d’alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s’hagi notificat la resolució).

No obstant l’anterior, es pot exercitar, si n’és el cas, qualsevol altre recurs que s’estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, 22 de desembre de 2017

La presidenta
Margalida Puigserver Servera

 
El Director Gerent
Jaume Català Sansó

ANNEX 1
PLACES OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ ORDINÀRIA PER A L'ANY 2017

ESCALA ESPECIAL

Subgrup A1

- Subescala tècnica, classe superior, especialitat Psicòleg/Psicòloga ….....................................1

Subgrup A2

- Subescala tècnica, classe mitja, especialitat Educador/a Social …...........................................2

- Subescala tècnica, classe mitja, especialitat Treballador/a Social ….........................................1

- Subescala tècnica, classe mitja, especialitat ATS/DUI …...........................................................2

Subgrup C1

- Subescala tècnica, classe tècnic/tècnica auxiliar, especialitat Tècnic/Tècnica Auxiliar d'Infermeria .....6

Subgrup C2

- Subescala Serveis Especials, classe personal d'oficis, espacialitat Auxiliar Educatiu/Educativa ..........1

Subgrup AP

- Subescala Serveis Especials, classe personal d'oficis, especialitat personal de Serveis ....................5

ANNEX 2
PLACES OFERTA PÚBLICA EXTRAORDINÀRIA TAXA ADDICIONAL D'OCUPACIÓ PER A L'ANY 2017

ESCALA ESPECIAL

Subgrup A1

- Subescala tècnica, classe superior, especialitat Psicòleg/Psicòloga …......................................7

Subgrup A2

- Subescala tècnica, classe mitja, especialitat Educador/a Social …............................................7

- Subescala tècnica, classe mitja, especialitat Treballador/a Social …..........................................6

- Subescala tècnica, classe mitja, especialitat ATS/DUI …............................................................7

Subgrup C1

- Subescala tècnica, classe tècnic/tècnica auxiliar, especialitat Tècnic/Tècnica Auxiliar d'Infermeria ..........33

 

Subgrup C2

- Subescala Serveis Especials, classe personal d'oficis, especialitat Auxiliar Educatiu/Educativa ...................7

Subgrup AP

- Subescala Serveis Especials, classe personal d'oficis, especialitat personal de Serveis ............................25