Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 14436
Acord del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa, en relació amb el Conveni Específic entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Ajuntament d'Eivissa per impulsar l'esperit emprenedor a Eivissa per a la promoció de polítiques actives, la promocio econòmica i el desenvolupament local Eivssa Crea 2017

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Acord del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa en relació amb el Conveni Específic entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Ajuntament d'Eivissa per impulsar el foment entre l'esperit emprenedor a Eivissa per a la promoció de polítiques actives d'ocupació, la promoció econòmica i el desenvolupament local Eivissa Crea 2017.

En la reunió ordinària de data 3 de novembre de 2017 del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa, els seus membres acordaren per unanimitat, la següent proposta:

"(...)

7. Proposta de la consellera executiva del Departament d'Interior, Comerç, Indústria i Relacions Institucionals, en relació amb el Conveni Específic entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Ajuntament d'Eivissa per impulsar el foment de l'esperit emprenedor a Eivissa per a la promoció de polítiques actives d'ocupació, la promoció econòmica i el desenvolupament local - Eivissa Crea - Any 2017, expt. IND-58-17.

Havent-se presentat la següent proposta, prèvia declaració d'urgència:

"En data 11 d'agost de 2017 la consellera executiva del Departament d'Interior, Comerç, Indústria i Relacions Institucionals ordena que s'iniciïn tots els tràmits escaients per a la tramitació, aprovació i formalització d'un conveni entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Ajuntament d'Eivissa per impulsar el foment de l'esperit emprenedor a Eivissa per a la promoció de polítiques actives d'ocupació, la promoció econòmica i el desenvolupament local. 

Vist que al Pla Estratègic de Subvencions del Consell Insular d'Eivissa per a l'any 2017, publicat al BOIB núm. 32 de 16 de març de 2017 es va preveure la dotació d'una subvenció  al Viver d'Empreses de l'Ajuntament d'Eivissa per al foment de l'esperit emprenedor a Eivissa.

Tenint en compte que la Llei 7/1985, reguladora de les Bases del Règim Local preveu a l'art. 36b) com a competència dels consells insulars l'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis.

Considerant que aquesta actuació conjunta de dinamització comercial, mitjançant la signatura de convenis de col·laboració entre el Consell Insular i l'Ajuntament redunda en el benefici dels emprenedors de l'illa d'Eivissa

Vist l'informe de la cap de secció d'Indústria de data 24 d'octubre de 2017, amb el vistiplau del secretari tècnic d'Economia, Hisenda, Indústria i Comerç.

Atès que el Decret de Presidència de data 8 de juliol de 2015, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d'Eivissa, atribueix al Consell Executiu la competència per aprovar els convenis amb altres entitats públiques la quantia dels quals superi els divuit mil euros (18.000,00 €) i vist que aquest conveni té una quantia màxima de cinquanta mil euros (50.000, €).

En virtut de tot l'anterior, de conformitat amb l'article 72.d del reglament orgànic del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 136, de 18-9-2010, correcció en BOIB núm. 148, de 14-10-2014, modificació en BOIB núm. 48, de 16-4-2016), elevo al Consell Executiu, la següent

PROPOSTA D'ACORD:

PRIMER: Aprovar el Conveni Específic entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Ajuntament d'Eivissa per impulsar el foment de l'esperit emprenedor a Eivissa per a la promoció de polítiques actives d'ocupació, la promoció econòmica i el desenvolupament local - Eivissa Crea - Any 2017.

SEGON: Autoritzar les despeses relacionades en el conveni que corresponen al Consell Insular d'Eivissa per import màxim de 50.000 € a càrrec de la partida 4330.46200.

TERCER: Publicar el present conveni en el Butlletí oficial de les Illes Balears i a la Base Nacional de Dades de Subvencions."

El Consell Executiu fa seua la proposta, i l'aprova per unanimitat.

(...)."

Eivissa, 21 de desembre de 2017

El secretari tècnic d'Economia, Hisenda, Indústria i Comerç, 

Sergio Sorá Pascual

CONVENI ESPECIFIC ENTRE EL CONSELL INSULAR D’EIVISSA I L’AJUNTAMENT D’EIVISSA PER IMPULSAR EL FOMENT DE L’ESPERIT EMPRENEDOR A EIVISSA PER LA PROMOCIÓ DE POLÍTIQUES ACTIVES D’OCUPACIÓ, LA PROMOCIÓ ECONÒMICA I EL DESENVOLUPAMENT LOCAL – EIVISSA CREA – ANY 2017

A Eivissa, 8 de novembre de 2017

REUNITS

D’una banda D. Rafael Ruiz González, en representació de l’Ajuntament d’Eivissa, com a Alcalde d’Eivissa, actuant en virtut de les facultats previstes a l’article 21.1.b) de la Llei 7/85, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, amb domicili a Eivissa, carrer Pere Tur 1 i amb CIF P-0702600-H.

De l’altra, el Sr. Vicent Torres Guasch, president del Consell Insular d'Eivissa, de conformitat amb l'article 9 de la Llei 8/2000, de 25 d'octubre de consells insulars, i l'art. 52 del Reglament orgànic d'aquesta corporació, amb domicili a Eivissa, Av. Espanya 49 i amb CIF S-0733001-B.

Les parts es reconeixen mútuament la capacitat necessària per formalitzar aquest Conveni i

MANIFESTEN

I. Que el Consell Insular d’Eivissa i l’Ajuntament d’Eivissa tenen entre les seues finalitats la promoció de l’ocupació estable i de qualitat dels ciutadans i ciutadanes del municipi d'Eivissa i de tota l'illa respectivament, mitjançant, entre d’altres, el desenvolupament d’estratègies de promoció econòmica i desenvolupament local i de foment de l’esperit emprenedor, l’autoocupació i la creació d’empreses.

II. Vist que la Llei 7/1985, de 27 d'abril, Reguladora de les Hisendes Locals, preveu al seu article 36.b) com a competència dels consells insulars, l'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica i atès que l’Ajuntament d’Eivissa, a través del servei Eivissa Crea, ubicat al Viver d’Empreses i depenent de la Regidoria de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, dóna suport directe a les persones emprenedores i assessorament a llarg termini en el procés de creació i consolidació de les seues empreses, sent l’únic servei d’aquestes característiques a tota la illa d’Eivissa.

III. Que des dels seus inicis el servei Eivissa Crea  ha assessorat més de 1674 idees i projectes empresarials presentats per més de 2300 persones emprenedores i s’han creat més de 100 empreses. Al Viver d’Empreses han estat incubades 45 empreses, de les quals quasi el 90% segueixen en funcionament.

IV. Que els mecanismes de col·laboració establerts anteriorment entre ambdues entitats van permetre que més de la meitat dels projectes assessorats a Eivissa Crea fossin de persones emprenedores de fora del municipi d’Eivissa, sent la mitjana de persones ateses de fora del municipi entre 2009 i 2016 del 52,56%  (ANNEX I).

V. Que el cost total anual d’aquest servei i de les accions de foment i suport a la creació i consolidació d’empreses és de 123.978,58€ (ANNEX II).

VI. Que, sobre la base de l'ocupació real a mitjans d'aquest any, el Viver d'empreses, té una previsió d'ingressos durant l'any 2017 de 15.000€.

VII. Que és voluntat d’ambdues institucions que tots els ciutadans i ciutadanes de l’Illa d’Eivissa puguin beneficiar-se de l’assessorament i suport proporcionat per Eivissa Crea de foment de l’esperit emprenedor i creació i consolidació d’empreses.

I per tot allò exposat, ambdues parts subscriuen aquest Conveni que es regeix per les següents

ESTIPULACIONS

Primera.- Objecte del conveni.

És objecte del present conveni establir els termes i les condicions de col·laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i l’Ajuntament d’Eivissa per impulsar el foment de l’esperit emprenedor a Eivissa per la promoció de polítiques actives d’ocupació, la promoció econòmica i el desenvolupament local durant l’any 2017.

Segona.- Obligacions per part de l'Ajuntament d'Eivissa

1.-Suport tècnic de l’equip de professionals del servei Eivissa Crea durant tot el procés de creació i consolidació d’empreses a persones emprenedores de tota l’illa d’Eivissa:

  • Assessorament i tutorització de l’itinerari personalitzat de creació i/o consolidació d’empreses dels usuaris (tècnic responsable del Servei en col·laboració amb els agents d’ocupació i desenvolupament local de l’Ajuntament d’Eivissa)
  • Facilitació d’accés a consultes amb serveis professionals en les diverses àrees d’activitat necessàries i imprescindibles per a la posada en marxa de l’activitat o empresa (en col·laboració amb professionals col·legiats en els Col·legis Professionals amb presència a Eivissa: advocats, aparelladors, arquitectes, economistes, geògrafs, graduats socials, enginyers i pèrits).
  • Facilitació d’assessorament específic en àrees de negoci concrets (en col·laboració amb associacions empresarials amb presència a Eivissa: PIMEEF)

2.- Facilitació d’espai al Viver d’Empreses a empreses de nova creació promogudes per persones emprenedores de tota l’illa d’Eivissa.

3.- Realització d’accions de difusió i promoció de l’emprenedoria especialment adreçades a joves i dones.

  • Difusió de l’esperit emprenedor a alumnes de IES (en col·laboració amb els agents d’ocupació i desenvolupament local de l’Ajuntament d’Eivissa) – oferta de xerrades sota demanda de 2 hores de durada a alumnes dels IES de l’illa per sensibilitzar envers a l’emprenedoria complementats amb visites al Viver d’empreses i la participació d’alguna empresa del sector dels estudis dels alumnes.
  • Programa de formació per l’emprenedoria i promoció de la cultura emprenedora i ajuts a l’autoocupació per a joves (en col·laboració amb la EOI)
  • Participació en trobades i espais de foment de l’emprenedoria en dones.

4.- Realització d’actuacions de suport a la persona emprenedora en el procés de creació d’empresa.

  • Tallers de creació d’empresa - En el moment de començar el camí empresarial sorgeixen molts de dubtes: On vaig? Què em fa falta? Com ho faig? Dubtes que es poden resoldre tenint una bona informació a l'hora d'adreçar-se a un lloc o a un altre. A més, és imprescindible veure si la idea d'empresa és viable. Els tallers es realitzen a la sala d'usos múltiples del Viver d'empreses de 10 a 12 h

5.- Realitzacions d’actuacions de suport inicial a l’activitat emprenedora

  • Tallers especialitzats en àrees específiques (màrqueting, comunicació, etc...)

6.- Realització d’accions de difusió i promoció de noves metodologies de gestió empresarial i de bones pràctiques empresarials:

  • Cicle de ‘Dinars amb...’ per apropar a les persones emprenedores i empreses de recent creació als responsables i decisors polítics de l’entorn.
  • Jornada Eivissa Crea per difondre la creativitat i la innovació a la creació d’empreses.

7.- Comunicar immediatament al Consell Insular d'Eivissa qualsevol eventualitat que alteri o dificulti greument el desenvolupament del projecte subvencionat, en particular si se'n poden derivar retards en l'execució o si en poden afectar el cost total i sol·licitar l'autorització prèvia i expressa del Consell Insular per fer qualsevol modificació substancial del projecte objecte de l'ajuda. Les sol·licituds de modificació han de ser motivades i han de formular-se immediatament després de l'aparició de circumstàncies que la justifiquin i han d'especificar les repercussions pressupostàries que impliquin.

8.- Fer front a les despeses restants del resultat d'aquest conveni per import de 73.978,58 €.

Tercera.- Aportacions del Consell Insular d'Eivissa. Condicions.

El Consell Insular d’Eivissa aportarà la diferència resultant entre les despeses del Viver d'empreses (una vegada descomptats els ingressos percebuts al Viver) i la part afrontada per part de l'Ajuntament d'Eivissa, esmentada a l'estipulació anterior. Aquesta quantitat serà com a màxim de 50.000,00 euros i anirà a càrrec de la partida 4330.46200, segons es preveu al pla estratègic de subvencions (BOIB núm. 32 de 16/03/2017).

Aquesta aportació és compatible amb la concessió d'altres ajuts pel mateix concepte per part d'altres entitats públiques o privades, sense perjudici de l'obligació de l'Ajuntament d'Eivissa de comunicar-ho al Consell Insular d'Eivissa.

En cap cas l'import de les aportacions i els ajuts rebuts pot superar el cost de l'activitat, segons el pressupost que obra a l'annex del present conveni.

Quarta.- Pagament.

El pagament de l’aportació descrita a l’estipulació tercera es realitzarà en el termini màxim de 30 dies des de la presentació per part de l’Ajuntament d’Eivissa de la documentació justificativa que s’especifica a la clàusula cinquena.

Cinquena.- Justificació.

Per a la justificació del Conveni, l’Ajuntament d’Eivissa haurà de presentar la següent documentació:

1.- Certificat de la secretaria de l’Ajuntament d’Eivissa en el qual s’acrediti el conjunt de les obligacions reconegudes i pagades en compliment de l'objecte d'aquest conveni (Eivissa-Crea Any 2017).

L'incompliment de l'obligació de justificació de la subvenció en els termes establerts al present conveni o la justificació insuficient de la mateixa comportarà la reducció proporcional de la part no executada del pressupost que figura en l'annex II del conveni o, en cas de total incompliment, la seva revocació en aplicació de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de subvencions. les causes de reintegrament i el procediment per a la seva exigència han de ser regides per l'establert a l'article 44 del RD Leg. 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de de subvencions.

2.- Memòria tècnica de les activitats realitzades, que haurà d'especificar els usuaris del servei indicant els que són residents del municipi i quins son de fora del municipi. Aquesta memòria haurà d'indicar totes les accions realitzades i el seu cost.

La justificació d’aquest conveni es realitzarà abans del 30 de novembre de 2017.

3. - Certificat d’estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social davant l’Administració de l’Estat, així com d’estar al corrent de les obligacions tributàries o d’altre tipus davant el Consell Insular d’Eivissa, o declaració responsable atorgada davant autoritat administrativa competent o notari públic d’estar-hi. Es podrà autoritzar el Consell Insular per aconseguir aquesta documentació.

4. - Certificat de no incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari establertes a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a l’article 10 de text refós de la Llei de subvencions (de les Illes Balears), aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

5.- Si la documentació presentada és incomplerta o incorrecta, el servei responsable demanarà a l'Ajuntament d'Eivissa que en faci la rectificació oportuna en el termini improrrogable de (set) 7 dies hàbils.

6.- En cap cas seran despeses subvencionables, i per tant, no podran formar part del pressupost subvencionable ni del pressupost del projecte les següents:

- Despeses que no compleixin els requisits esmentats a l'apartat 1 d'aquesta clàusula.

- Les despeses l'import de les quals superi el preu superior al de mercat.

- Les despeses financeres, d'assessoria jurídica o financera, notarials i registrals, les pericials per a la realització del projecte subvencionable.

- Els interessos deutors dels comptes bancaris, els recàrrecs i sancions administratives i les despeses de procediments judicials.

Els impostos indirectes, quan siguin susceptibles de recuperació o compensació i els impostos sobre la renta.

- Les despeses relatives a menjars, refrigeris, serveis de menjars o d'altres semblats.

- Les despeses d'inversió.

- En cap caps no serà despesa subvencionable l'impost de valor afegit (IVA), excepte l'IVA no recuperable quan sigui costejat de manera efectiva i definitiva pel beneficiari.

Si la despesa justificada supera l'import concedit, la possible desviació pressupostària anirà a càrrec de l'entitat subvencionada. Si, per contra, la despesa justificada és inferior a l'import del pressupost sol·licitat i subvencionat, es reduirà proporcionalment la subvenció concedida.

El Consell Insular d'Eivissa podrà inspeccionar les activitats subvencionables, sens perjudici de les competències que puguin correspondre, per normativa legal o reglamentària, a altres organismes o institucions.

Sisena.- Requisits de contractació

Quan l'import de la despesa subvencionable superi les quantitats establertes en el RDLeg 3/2011, de 14 de novembre, que aprova el Text refós de la Llei de contractes del sector públic per al contracte menor, l'Ajuntament haurà de seguir els tràmits i procediments previstos a aquesta llei per a la seva contractació.

Setena.- Publicitat

L'Ajuntament d'Eivissa es compromet que en els cartells, anuncis, fullets, estands i en tot el material relatiu a les activitats objecte d'aquest conveni hi figurarà expressament la col·laboració del Consell Insular d'Eivissa, i el seu logotip. També farà constar aquesta col·laboració en la seva memòria anual.

Vuitena.- Resolució.

El no compliment de qualsevol de les obligacions del present conveni per alguna de les parts podrà donar lloc a la seva rescissió, amb les obligacions i efectes que preveu la normativa vigent aplicable.

Novena.- Vigència.

El present Conveni de Col·laboració tindrà vigència des de l'1 de gener de 2017 fins al 31 de desembre de 2017, i no es preveu en cap cas la seva pròrroga.

ANNEX I

ATENCIONS EIVISSA CREA DESGLOSSAT PER MUNICIPIS

ANNEX I

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

Eivissa

44,25

47,02

50,21

45'27

48'15

45'43

48'94

48'27

Santa Eularia

23'45

24'40

21'28

20'40

23'15

28'57

21'28

20'29

Sant Antoni

12'39

12'20

11'81

13'43

12'04

8'99

8'51

8'70

Sant Josep

13'72

13'39

13'19

16'92

13'89

14'29

19'15

21'74

Sant Joan

6'19

2'88

3'40

3'98

2'78

1'79

2'13

0'00

Total Fora Vila

55'75

52'98

48'79

54'73

51'85

53'57

51'06

50'73

ANNEX II

PREVISIÓ DE DESPESES I INGRESSOS (€)

PREVISIÓ DE DESPESES EIVISSA CREA

REALITZAS I PAGATS A 30,11,17

DESPESES DE PERSONAL                                                                                58,488,76

Director d'àrea (45 %)                                                                                              22.198,74

Responsable Eivissa Crea                                                                                        36,290,02

LLOGUERS I DESPESES GENERALS                                                             47,039,82

Lloguer local Vivero de Empresas                                                                           45,539,82

Despeses generals                                                                                                      1,500,00

ACTIVITATS CREA                                                                                            15,450,00

Consultoria especialitzada PIMEEF                                                                         5,800,00

Programa de Formació emprenement Jovens                                                           4,050,00

Tallers creació empresa                                                                                                   0,00

Dinars amb,...                                                                                                               450,00

Activitats formatives externes                                                                                      150,00

Jornada Eivissa Crea octubre                                                                                     5,000,00

PUBLICITAT I DIFUSIÓ                                                                                       3,000,00

Publicitat i difusió de les actuacions                                                                          3,000,00

TOTAL                                                                                                                 123.978,58

PREVISIÓ D'INGRESSOS

Pagament de taxes d'incubació d'empreses                                                              15.000,00

Recursos propis de l'Ajuntament d'Eivissa                                                               73.978,58

Aportació del Consell Insular d'Eivissa                                                                   35.000,00

TOTAL                                                                                                                    123.978