Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 14419
Departament de Personal. acord de la Junta de Govern d'Integració definitiva del personal del Patronal Municipal de Reallotjament i Reinserció Social (PMRRS) a l'ajuntament de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma en sessió de 5 de desembre de 2017, acordà:

“ Fets

En data 4 d’octubre de 2016, i a requeriment de la gerent del Patronat Municipal de Reallotjament i Reinserció social (PMRRS), aquest Departament de Personal emet informe favorable a la viabilitat de la integració del personal del PMRRS  en el cas de la seva dissolució. No obstant, s’indica que el procés d’integració haurà de tenir el corresponent Pla d’ordenació de recursos humans, el qual, a més de seguir els tràmits reglamentaris que s’escaiguin, haurà de ser objecte de negociació.

En aquest cas es preveu que les funcions encomanades al Patronat seran assumides per l’Àrea de Benestar i Dret social; per la qual cosa, l’Ajuntament assumirà la prestació del servei mitjançant la gestió directa per la pròpia organització.

Per Acord plenari de data 27 de juliol de 2017 es va aprovar la dissolució del Patronat Municipal de Reallotjament i Reinserció Social amb data de efectes del 31 de juliol de 2017.

En data de 13 de setembre de 2017, la Junta de Govern va aprovar la integració provisional del personal adscrit al Patronat Municipal de Reallotjament i Reinserció Social. La integració definitiva quedava condicionada a tots els efectes al que prevegi el Pla d’Ordenació de Recursos Humans que la regula, el qual es trobava pendent de tramitació i negociació amb les organitzacions sindicals. Tot això als efectes de garantir l’eficàcia i adequació a la normativa del procés d’integració, assegurar la comprovació dels requisits i condicions del personal afectat pel procés i principalment garantir la protecció provisional dels seus drets legítims.

Els efectes d’aquesta integració provisional eren del dia 31 de juliol fins a la resolució definitiva del procediment d’integració.

La negociació del contingut del Pla d’ordenació de recursos humans relatiu al procés d’integració del personal del PMRRS a l’Ajuntament de Palma ha finalitzat en data de 14 de setembre de 2017 amb acord de la Mesa General de Negociació conjunta del personal funcionari i laboral d’aquest Ajuntament.

Per acord de Junta de Govern de data  27 de setembre de 2017 es va aprovar el pla d’ordenació pe a la integració del personal del PMRRS a l’Ajuntament de Palma.

Atès l’informe sobre les contractacions laborals del personal del Patronat Municipal de Reallotjament i Reinserció Social signat per la cap de servei de Selecció de Provisió i Gestió de data de 8 de novembre de 2017, així com l’informe de retribucions de data 12 de setembre de 2017 del Servei de Nòmines.

La Mesa General de Negociació de l’Ajuntament de Palma en sessió de 16 de novembre de 2017 va aprovar la integració definitiva del personal de del Patronat Municipal de Reallotjament i Reinserció Social.

Vist l’informe de proposta teòrica de la relació de llocs de feina del personal laboral per integrar al personal provinent del PMRRS.

Fonaments de dret

1. L’article 7 del Real decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, que aprova el Text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic, preveu que el personal laboral al servei de les administracions públiques es regula, a més de per la legislació laboral i per altres normes convencionalment aplicables, pels preceptes d’aquest estatut que ho disposi.

2.  El Conveni col·lectiu del personal laboral de l’Ajuntament de Palma aprovat pel Ple en sessió de data 26/04/2001, el qual regirà les relacions laborals dels treballadors una vegada integrats.

3. L’article 8 del Conveni col·lectiu del personal laboral de l’Ajuntament de Palma pel que fa a l’antiguitat dels treballadors.

4. L’article 27  del Real decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, que aprova el Text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic, respecte a les retribucions del personal laboral, preveu que les mateixes es determinen d’acord amb la legislació laboral, el conveni col·lectiu que sigui aplicable i el contracte de treball, respectant en tot cas el que estableix l’article 21 del present estatut.

5. L’article 25 del Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d’octubre, que aprova el text refós de la llei de l’Estatut dels treballadors, preveu que els treballadors tindran dret al reconeixement del dret a la promoció econòmica en funció del treball desenvolupat, i tenint en compte el que preveu l’article 15.6 del Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d’octubre, que aprova el text refós de la llei de l’Estatut dels treballadors, s’ha d’abonar l’antiguitat als treballadors.

6. L’article 44 del Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d’octubre, que aprova el text refós de la llei de l’Estatut dels treballadors, que preveu la successió d'empreses en el sentit de que el canvi de titularitat d'una empresa, d'un centre de treball o d'una unitat productiva autònoma no extingirà per si mateix la relació laboral, i el nou empresari subrogat en els drets i obligacions laborals i de Seguretat Social de l'anterior, incloent els compromisos de pensions, en els termes que preveu la normativa específica.

Per tot això, atès l’article 127 de la llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local i l’Acord de delegació de competències de la Junta de Govern de Palma en els titulars de les Àrees i Àrees delegades pres el 28 d’octubre de 2015, el cap de departament que subscriu proposa a la Junta de Govern l’adopció del següent:

ACORD

Primer. Integrar definitivament al personal laboral del Patronat Municipal de Reallotjament i Reinserció social (PMRRS) a l’Ajuntament de Palma, en les categories professionals i nivells retributius que se relacionen a continuació:

1. Integrar definitivament al Sr. Juan Jose Navarro Hernández com a personal laboral  no fixa de l’Ajuntament de Palma, a la categoria professional de tècnic grau mitjà-gestió i adscriure’l al lloc de treball L00020007, expansió 1, de la Secció de Gestió Central i Territorial de l’Àrea de Benestar i Drets socials.

Percebrà les retribucions que preveu la taula retributiva del personal laboral de l’Ajuntament de Palma per a la categoria de tècnic mitjà, nivell I, amb jornada de 40 hores, més els triennis reconeguts des de la data d’integració definitiva.

La seva jornada serà de 40 hores setmanals i realitzarà l’horari que preveu el Pla Director de Benestar Social.

2. Integrar definitivament a la Sra. Mónica Muñoz Comes com a personal laboral no fixa de l’Ajuntament de Palma, a la categoria professional de tècnic de grau mitjà- gestió econòmica i adscriure-la al lloc de treball L00020003, expansió 1, del Departament Financer de l’Àrea d’Economia, Hisenda i Innovació.

Percebrà les retribucions que preveu la taula retributiva del personal laboral de l’Ajuntament de Palma per a la categoria de tècnic mitjà, nivell I, amb jornada de 37,5 hores. 

Atorgar un complement personal d’integració anual per import de 1.465,47 euros, el qual serà abonat mensualment i es prorratejarà en 12 pagues.

Tot això, més els triennis reconeguts des de la data d’integració definitiva.

La seva jornada general de 37,5 hores setmanals i realitzarà l’horari general d’administració.

3. Integrar definitivament a la Sra. Margalida Petrus Serra com a personal laboral no fixa de l’Ajuntament de Palma, a la categoria professional de tècnic mitjà educadora Social i adscriure-la al lloc de treball L00020005, expansió 1, de la Secció de Gestió Central i Territorial de l’Àrea de Benestar i Drets Socials.

Percebrà les retribucions que preveu la taula retributiva del personal laboral de l’Ajuntament de Palma per a la categoria de tècnic mitjà, nivell I, amb jornada de 40 hores més els triennis reconeguts des de la data d’integració definitiva.

La seva jornada serà de 40 hores setmanals i realitzarà l’horari que preveu el Pla Director de Benestar Social.

4. Integrar definitivament a la Sra. Antonia Roca Monjo com a personal laboral  no fixa de l’Ajuntament de Palma, a la categoria professional de tècnic mitjà treballadora social i adscriure-la al lloc de treball L00020002, expansió 1, de la Secció de Gestió Central i Territorial de l’Àrea de Benestar i Drets Socials.

Percebrà les retribucions que preveu la taula retributiva del personal laboral de l’Ajuntament de Palma per a la categoria de tècnic mitjà, nivell I, amb jornada de 37,5 hores.

Atorgar un complement personal d’integració anual per import de 6.375,75 euros anuals, el qual serà abonat mensualment i es prorratejarà en 12 pagues.

Tot això, més els triennis reconeguts des de la data d’integració definitiva.

La seva jornada serà de 37,5 hores setmanals i realitzarà l’horari  general d’administració.

5. Integrar definitivament a la Sra. Neus Rebassa Roig com a personal laboral no fixa de l’Ajuntament de Palma, a la categoria professional de tècnic mitjà treballadora social i adscriure-la al lloc de treball L00020004, expansió 1, de la Secció de Gestió Central i Territorial de l’Àrea de Benestar i Drets Socials.

Percebrà les retribucions que preveu la taula retributiva del personal laboral de l’Ajuntament de Palma per a la categoria de tècnic mitjà, nivell I, amb jornada de 40 hores, més els triennis reconeguts des de la data d’integració definitiva.

La seva jornada serà de 40 hores setmanals i realitzarà l’horari que preveu el Pla Director de Benestar Social.

6. Integrar definitivament a la Sra. Pilar Aramburu Gimenez com a personal laboral no fixa de l’Ajuntament de Palma, a la categoria professional de tècnic mitjà orientadora laboral social i adscriure-la al lloc de treball L00020006, expansió 1, de la secció de Gestió Central i Territorial de l’àrea de Benestar i drets socials.

Percebrà les retribucions que preveu la taula retributiva del personal laboral de l’Ajuntament de Palma per a la categoria de tècnic mitjà, nivell I, amb jornada de 40 hores, més els triennis reconeguts des de la data d’integració definitiva.

La seva jornada serà de 40 hores setmanals i realitzarà l’horari que preveu el Pla Director de Benestar Social.

7. Integrar definitivament a la Sra. Mónica Alonso Muñoz com a personal laboral  no fixa de l’Ajuntament de Palma, a la categoria professional de tècnic mitjà educadora social i adscriure-la al lloc de treball L00020005, expansió 2, de la secció de Gestió Central i Territorial de l’àrea de Benestar i drets socials.

Percebrà les retribucions que preveu la taula retributiva del personal laboral de l’Ajuntament de Palma per a la categoria de tècnic mitjà, nivell I, amb jornada de 40 hores, més els triennis reconeguts des de la data d’integració definitiva.

La seva jornada serà de 40 hores setmanals i realitzarà l’horari que preveu el Pla Director de Benestar Social.

Segon. Requerir als treballadors per a què en el termini de 15 dies aportin un certificat de serveis prestats (Annex1) als efectes que el Departament de Personal dugui a terme el reconeixement individual de triennis de uns dels treballadors integrats

Tercer. Requerir a la treballadora Neus Rebassa Roig per a que aporti al departament de personal en el termini de 15 dies el certificat de català nivell B.

Quart. Advertir als treballadors que, segons disposa l’article 11 la Resolució de 28 de desembre de 2012 de la Secretaria d'Estat d'Administracions Públiques, tots els empleats públics hauran de registrar en el sistema de control horari del seu centre de treball totes les entrades i sortides corresponents a la seva modalitat de jornada.

Per la qual cosa, una vegada duta a terme la integració definitiva, els treballadors vindran obligats a enregistrar les seves entrades i sortides del seu centre de treball i el control horari dels mateixos es durà a terme per part de la Secció del Control Horari del Departament de Personal.

Cinquè. Deixar sense efectes l’acord de la Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma de data 30 d’abril de 2013 ( BOIB núm. 67, d’11 de maig de 2013), el qual preveia la creació d’una nova columna a la relació de llocs de treball del personal laboral de l’Ajuntament de Palma, atès que el mateix no es va executar i no te cap efecte retributiu ni econòmic.

Sisè. Aprovar la relació adjunta de llocs de treball del personal laboral de l’Ajuntament de Palma, integrant dins aquesta el personal provinent del PMRRS.

Setè. Aquest acord tindrà efectes de l’1 de gener de 2018 (inclòs).

Vuitè. Comunicar aquest acord al Registre de Personal, a la regidoria de Benestar i Drets Socials, a la delegada del personal laboral de l’Ajuntament de Palma i als treballadors i treballadores integrats, advertint-los dels recursos administratius i/o judicials escaients.

Novè. Publicar el present Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Desè.- Donar compte d’aquest Acord al Ple Municipal.”

Contra aquest acte administratiu, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l’ha dictat, d’acord amb l’article 123 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. El termini per interposar-lo és d’un mes comptat des de l’endemà de rebre aquesta notificació. En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que no s’hagi resolt el de reposició.

El recurs de reposició potestatiu s’haurà de presentar al Registre General d’aquest Ajuntament o a les dependències a què es refereix l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, abans esmentada, i s’entendrà desestimat quan no s’hagi resolt i notificat la resolució, en el termini d’un mes, comptat des de l’endemà de la seva interposició, i en aquest cas quedarà expedita la via contenciosa administrativa.

Si no s’utilitza el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, d’acord amb l’article 123 abans esmentat i el que disposa la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, segons les competències determinades pels articles 8 i 10 de la Llei 29/1998, en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de rebre aquesta notificació, tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri convenient.

  

Palma, 19 de desembre de 2017

El cap de departament de Personal
(p.d. Decret de Batllia núm. 3000/2014,
BOIB núm.36, de 4 de març de 2014)
Antoni Pol Coll

 

PROPOSTA 461 - MODIFICACIÓ PARCIAL R.LL.T. PERSONAL LABORAL

ÀREA:

AEC

ÀREA D'ECONOMIA, HISENDA I INNOVACIÓ

ÒRGAN:

AEC011

COORDINACIÓ GENERAL D'ECONOMIA, HISENDA I INNOVACIÓ / DIRECCIÓ ECONÒMICO-FINANCERA

UNITAT:

AEC0112000

DEPARTAMENT FINANCER


LLOCS DE TREBALL DE NOVA CREACIÓ

 

CODI

LLOC DE TREBALL

NL

TL

CE

CLAB

FP

ADM

TJ

TH

NIVELL

CATEGORIA/ESPECIALITAT

REQUISITS

CAT

OBS

L00020003

TÈCNIC/A MITJÀ - GESTIÓ ECONÒMICA

1

G

0

C

AJP

JG1

H1

1

TÈCNIC/A DE GRAU MITJÀ ESPECIALITAT GESTIÓ ECONÒMICA

B2

AA

ÀREA:

ABD

ÀREA DE BENESTAR I DRETS SOCIALS

ÒRGAN:

ABD011

COORDINACIÓ GENERAL DE BENESTAR I DRETS SOCIALS / DIRECCIÓ GENERAL DE BENESTAR SOCIAL

UNITAT:

ABD0110210

SERVEI DE BENESTAR SOCIAL / GESTIÓ CENTRAL I TERRITORIAL


LLOCS DE TREBALL DE NOVA CREACIÓ

CODI

LLOC DE TREBALL

NL

TL

CE

CLAB

FP

ADM

TJ

TH

NIVELL

CATEGORIA/ESPECIALITAT

REQUISITS

CAT

OBS

L00020004

TREBALLADOR/A SOCIAL

1

G

0

C

AJP

JEA

HE30

1

TREBALLADOR/A SOCIAL

B2

AA

L00020002

TREBALLADOR/A SOCIAL

1

G

0

C

AJP

JG1

H1

1

TREBALLADOR/A SOCIAL

B2

AA

L00020006

ORIENTADOR/A LABORAL

1

G

0

C

AJP

JEA

HE30

1

ORIENTADOR/A LABORAL

B2

AA

L00020005

EDUCADOR/A SOCIAL

2

G

0

C

AJP

JEA

HE30

1

EDUCADOR/A SOCIAL

B2

AA

L00020007

TÈCNIC/A MITJÀ - GESTIÓ

1

G

0

C

AJP

JEA

HE30

1

TÈCNIC/A DE GRAU MITJÀ ESPECIALITAT GESTIÓ

B2

AA

LLEGENDA

NL

NÚMERO DE LLOCS

TL

TIPUS DE LLOC

G

GENÈRIC

FP

FORMA DE PROVISIÓ

C

CONCURS

ADM

ADSCRIPCIÓ A ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

AJP

AJUNTAMENT DE PALMA

TJ

TIPUS DE JORNADA

JG1

JORNADA GENERAL - 37,5 HORES SETMANALS

JEA

JORNADA ESPECIAL AMPLIADA - 40 HORES SETMANALS

TH

TIPUS D'HORARI

HE30

HORARI PLA DIRECTOR PERSONAL BENESTAR SOCIAL VIGENT

H1

HORARI D'ADMINISTRACIÓ

OBS

OBSERVACIONS

AA

A AMORTITZAR

CE

COMPLEMENT ESPECÍFIC

0

 €