Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 313832
Ordre 15/2024 del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia de per la qual s’aproven les funcions dels llocs de treball del personal funcionari adscrit a l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Decret 8/2023, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura orgànica de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, crea, entre altres, la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia.

L'annex 1 del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i adscriu a l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) a la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia.

La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, a l'hora de regular les ordres de funcions dels llocs de treball del personal funcionari estableix en l'article 34.3 que cada conseller o consellera determina les funcions dels llocs de treball adscrits a la seva conselleria, amb l'informe previ de la conselleria competent en matèria de funció pública, i n'ordena la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

D'acord amb el que disposa l'article 49.1 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, l'Ordre s'adequa als principis de bona regulació aplicables als projectes normatius de l'Administració autonòmica, de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència, eficiència, qualitat i simplificació, establerts en la normativa estatal bàsica.

La nova estructura orgànica de les conselleries de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears exigeixen l'aprovació d'una nova ordre de funcions dels llocs de treball de personal funcionari de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) i la conseqüent derogació dels annexes 3 i 6 de l'Ordre del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 14 de juliol de 2021 per la qual s'aprova la relació de funcions dels llocs de treball del personal funcionari de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i la del personal dels ens públics instrumentals autonòmics adscrits a la Conselleria, pel que fa als llocs de treball de personal funcionari adscrits a l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL).

Per tot això, d'acord amb els articles 46.2, 47.3 i 53 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, i l'article 34 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i de conformitat amb les pautes i els criteris formals que fixa la Instrucció 1/2012, de 28 de febrer, de la directora general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis per la qual es fixen els criteris per elaborar les ordres de funcions dels llocs de treball del personal funcionari, dict la següent

Ordre

Article 1 Objecte

L'objecte d'aquesta Ordre és aprovar les funcions dels llocs de treball del personal funcionari de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) i la seva estructura jeràrquica, d'acord amb el que estableixen els l'annexes 1 i 2, i referides, únicament, als llocs de treball dotats econòmicament en els pressuposts i als no dotats en previsió de ser-ho.

Article 2 Descripció de funcions

1. La descripció de funcions dels diferents llocs de treball continguda en els annexos d'aquesta Ordre s'ha de considerar una relació succinta, de manera que les funcions enumerades no tenen caràcter exhaustiu ni excloent.

2. La funció d'expedició de còpies autèntiques a què es refereix la legislació en matèria de procediment administratiu comú correspon al personal funcionari que es determini per la persona titular de la Direcció respecte dels documents que formen part dels expedients que tenguin cada unitat de la conselleria sota la seva custòdia, i també a les unitats administratives autoritzades per a l'edició d'anuncis en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, pel que fa als documents objecte d'edició.

3. Els llocs de treball jerarquitzats de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) tenen les funcions genèriques que estableix el punt II quart de la Instrucció 1/2012, de 28 de febrer, de la directora general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis per la qual es fixen els criteris per confeccionar les ordres de funcions dels llocs de treball del personal funcionari.

4. Correspon als caps i a les caps de servei i de departament, en el seu cas, la funció de dirigir, coordinar i supervisar els ritmes de feina i la presència en el lloc de treball del personal adscrit al servei o al departament.

Article 3 Règim de suplències

1. En el cas de vacant de caps de departament o de servei o en absència de la persona titular, n'ha d'assumir les funcions el cap o la cap de departament o de servei que designi l'òrgan directiu al qual està adscrit el lloc de treball, tot això sens perjudici del règim ordinari de suplències que, si escau, s'estableixi.

2. En la resta de llocs de treball vacants o en absència de la persona titular, n'assumeix les funcions la persona que ocupi el lloc de treball immediatament superior jeràrquicament, de conformitat amb l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria única Normes que es deroguen

Queden derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que contradiguin el que disposa aquesta Ordre i expressament els annexes 3 i 6 de l'Ordre del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 14 de juliol de 2021 per la qual s'aprova la relació de funcions dels llocs de treball del personal funcionari de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i la del personal dels ens públics instrumentals autonòmics adscrits a la Conselleria, pel que fa als llocs de treball adscrits a l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL).

Disposició final única Entrada en vigor

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, (signat electrònicament: 16 de maig de 2024)

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia Alejandro Sáenz de San Pedro García

Documents adjunts