Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

OFICINA MUNICIPAL DE TRIBUTS

Núm. 204712
Acord definitiu de modificació de l'ordenança reguladora del preu públic per la prestació de serveis municipals de protecció animal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

ELEVACIÓ A DEFINITIU DE L'ACORD PROVISIONAL D'APROVACIÓ DE LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS MUNICIPALS DE PROTECCIÓ ANIMAL (ORD. NÚM 39).

El passat 29 de novembre de 2023 per la Junta de Govern Local es va adoptar acord provisional de modificació de l'ordenança fiscal número 39 reguladora del preu públic per la prestació dels serveis de protecció animal.

En el BOIB núm. 166 de 7 de desembre de 2023 (anunci 11715), així com en el tauler d'anuncis municipal de l'Ajuntament de Calvià, es va publicar l'acord per a l'aprovació inicial de la Modificació de la citada ordenança fiscal, el qual, juntament amb els seus respectius expedients es van exposar al públic i als interessats durant un termini de trenta (30) dies, perquè els poguessin examinar i presentar, si és el cas, les reclamacions que tinguessin per convenient.

Aquests terminis han estat objecte d'ampliació a conseqüència de la Resolució de la Alcaldía-Presidencia del Ajuntament de Calvià de data 15 de gener de l'any en curs, sobre suspensió dels termes i interrupció dels terminis motivat per l'atac informàtic de què van ser objecte els sistemes d'informació municipals, de manera que el termini ha finalitzat el dia 12 de febrer de l'any en curs.

Durant l'assenyalat termini s'ha recaptat i rebut el preceptiu informe sobre impacte de gènere de l'Institut Balear de la Dona, i així mateix s'han presentat al·legacions per part de les següents persones o entitats:

- Sr. Juan Recasens Oliver en nom del Grup Municipal Socialista de Calvià, mitjançant escrit ingressat en la Corporació el 22 de desembre de 2023 amb número 55770/23 de Registre General d'Entrada.

- D. Ortrud Tannenbaum en qualitat de Presidenta de la Fundació SOS Animal (entitat col·laboradora de la Conselleria 2/2005) i Sr. Maxi Lange en qualitat de Presidenta de SOS Animal (entitat col·laboradora de la Conselleria d'Agricultura 2/96), mitjançant escrit conjunt ingressat en la Corporació el 19 de gener de 2024 amb número CB165/2024 de Registre General d'Entrada.

Les al·legacions han estat estudiades i contestades mitjançant informe emès en data 4 de març de 2024 pel Cap del Servei de Medi Ambient i Transició Ecològica, en el qual es resolen les diferents qüestions plantejades.

D'acord amb l'anterior, havent finalitzat el termini d'informació pública de l'acord inicial d'aprovació de la modificació de l'ordenança fiscal número 39 reguladora del preu públic per la prestació de serveis de protecció animal, havent-se presentat i resolt les al·legacions presentades, i havent-se adoptat acord d'aprovació definitiu de la citada ordenança en sessió ordinària de la Junta de Govern Local celebrada el dia 20 de març de 2.024, de conformitat amb el previngut en els articles 15 i següents del Reial decret legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei d'Hisendes Locals,

RESOLC

Primer.- Elevar a definitiu l'acord provisional d'aprovació de la modificació de l'ordenança fiscal número 39 reguladora del preu públic por la prestació dels serveis de protecció animal, con la redacció definitiva que es conté, una vegada s'han resolt les al·legacions presentades, conforme al que es preveu en l'article 17.3 del Reial decret legislatiu 2/2004 de 5 de març por el que s'aprova el Text Refós de la Llei d'Hisendes Locals.

Segon.- Publicar en el BOIB la nova ordenança en compliment del que es disposa en l'article 17.4 del mateix text legal a l'efecte de la seva entrada en vigor, remetent l'acordo en el Govern de les illes Balears, Consell de Mallorca i Delegació del Govern a illes Balears.

Text de l'Ordenança:

 

ORDENANÇA  Reguladora del PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS MUNICIPALS DE PROTECCIÓ ANIMAL

CONCEPTE

Article 1º.

De conformitat amb l'article 127, en relació a l'article 41, ambdós del RDL 2/2004, de 5 de Març, per el que se aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, l'Ajuntament de Calvià seguirà percebent el preu públic per la prestació de serveis Protecció Animal, que es regirà per la present Ordenança.

FET IMPOSABLE

Article 2º.

El fet imposable del preu públic es la prestació dels serveis o realització d'activitats regulats en aquesta Ordenança.

SUBJECTE PASSIU

Article 3º.

Estan obligats al pagament les persones físiques i jurídiques, i les entitats a que es refereix l'article 35.4 de la Llei General Tributària, que sol·licitin els serveis regulats en aquesta ordenança amb caràcter voluntari i les que resultin beneficiades per la prestació dels serveis.

QUOTA TRIBUTÀRIA

Article 4º.

La quota tributària es determinarà per l'aplicació de les tarifes fixades a l'annex d'aquesta Ordenança.

EXEMPCIONS I BONIFICACIONS

Article 5.

Es concedirà exempció de les tarifes fixades a:

1. Les entitats de protecció animal sense ànim de lucre que tinguen un conveni de col·laboració vigent amb l'ajuntament de Calvià en actuacions de protecció y benestar animal.

2. A les persones en situació de vulnerabilitat (víctimes de violència masclista, desnonaments o en risc d'exclusió social) que acrediti aquesta situació per part de l'òrgan competent per a les tarifes aplicades a l'hora de cessió de l'animal al centre de protecció municipal.

MERITACIÓ I INGRÉS

Article 6.

1. D'acord amb l'article 46 del R.D.L. 2/2004, l'obligació de pagar el preu públic neix des de que s'inicia la prestació del servei o la realització de l'activitat.

2. Les persones o entitats que sol·licitin els serveis regulats per aquesta Ordenança hauran d'ingressar l'import del preu públic en el moment de fer la sol·licitud. Aquest ingrés tindrà caràcter d'autoliquidació, conformement amb l'article 45 del esmentat R.D.L 2/2004.

3. En els altres casos, l'Administració notificarà als obligats al pagament la liquidació del preu públic, l'import del qual s'haurà de fer efectiu en el lloc i dins el terminis que s'hi indiquin.

4. En cas de denegar-se la prestació del servei, o quan per causes no imputables al subjecte passiu el servei no es presti, els interessats podran sol·licitar la devolució de l'import ingressat.

5. Les deutes de l'esmentat preu públic se exigiran per al procediment administratiu de constrenyment.

 

​​​​​​​INFRACCIÓNS I SANCIONS

Article 7.

A tot allò relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries , així com a les sancions que hi corresponguin en cada cas, s'ajustarà al que disposen els articles 178 i següents de la llei General Tributària i a la resta de disposicions que la desenvolupin i complementin.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança va ser aprovada definitivament en data de 02 d'abril de 2024, i prèvia la seva publicació en el BOIB, entrarà en vigor en el termini de quinze dies contats a partir de dita publicació, conforme disposen els articles 70.2 i 65.2 de la Llei 7/1985, de Bases de les Hisendes Locals, i continuarà vigent fins a tant sigui derogada o modificada.

 

ANNEX QUADRE DE TARIFES

Import

a) Recollida i trasllat d'animals

a.1.- Cans

a.1.1.Al carrer, en horari normal laborable............................................................... 40,00

a.1.2. Al carrer, en horari nocturn o festiu................................................................ 50,00

a.1.3.A domicili............................................. ..................................................... .....40,00

(Només en els casos d'impossibilitat del propietari per desplaçar-se a les dependències municipals)

a.2.- Oví i Caprí

a.2.1 Al carrer, en horari normal laborable............................................................. 90,00

a.2.2 Al carrer, en horari nocturn o festiu............................................................. 100,00

a.3.-Porcí

a.3.1 Al carrer, en horari normal laborable........................................................... 175,00

a.3.2 Al carrer, en horari nocturn o festiu.......................................................... ...185,00

a.4.-Equí i Boví

a.4.1 Al carrer, en horari normal laborable........................................................... 200,00

a.4.2 Al carrer, en horari nocturn o festiu............................................................. 210,00

b) Estada, manutenció i observació sanitària, per dia

b.1.- Moixos....................................... ................................................. ................... 6,00

b.2.- Cans petits i mitjans (fins a mida tipus pointer).............................................. 6,00

b.3.- Cans grans........................................... ........................................................... 8,00

b.4.- Altres animals........................................... .................................................... 10,00

c) Serveis d'assistència veterinària

c.1.- Vacunació antiràbica........................................... ...................................... ...30,00

c.2.- Idem., combinada amb vacuna heptavalent............................................... ...50,00

c.3.- Implantació de microxip obligatori......................................... ..................... 40,00

c.4.- Passaport animal de companyia........................................ ........................... 15,00

c.5.- Cures, cirurgia, intervencions urgents i altres serveis d'assistència sanitària: aplicarà el barems d'honoraris recomanat pel Col·legi de Veterinaris, al qual se sumarà el cost dels productes mèdics i farmacèutics utilitzats, més 1 euro en concepte de despesa d'administració.

d) Esterilització de cans i moixos

d.1.- Cans

d.1.1.- Mascles............................................ .................................................. ....... 50,00

d.1.2.- Femelles............................................ .................................................. ... 100,00

d.2.- Moixos

d.2.1.- Mascles............................................ .................................................. ....... 30,00

d.2.2.- femelles............................................ .................................................. ...... 55,00

e) Recuperació d'animals per part dels propietaris

S'aplicaran les tarifes que corresponguin segons els epígrafs anteriors que corresponguin

f) Cessió d'animals al Centre Municipal d'Acollida

f.1.- Cans

f.1.1.- Mesura petita o mitjana (fins a tipus pointer)............................................... 100,00

f.1.2.- Grans (més gran que pointer)...................................... ................................. 150,00

f.1.3. Catalogats com a PPP (gossos potencialment perillosos).............................. 180,00

f.2.- Camades (cadells d'almenys 40 dies del mateix part)

f.2.1.- De raça petita i mitjana........................................ .......................................... 20,00

f.2.2.- De raça gran.......................................... ......................................................... 30,00

f.3.1.- Moixos o ventrada de moixets.................................... ................................... 12,00

g) Adopció d'animals per particulars

g.1.- Els que adoptin un animal en dipòsit, a més hauran d'abonar els preus fixats als epígrafs c) servei d'assistència sanitària

i d) esterilització que corresponguin.............. .................................................. ...................................... 35,00

En el cas d'adopció de Gossos Potencialment Perillosos (PPP) només s'abonarà la tarifa d'adopció i no el corresponent als preus fitxats en els epígrafs c) servei d'assistència sanitària

h) Eliminació de cadàvers (cans i moixos identificats amb microxip recollits a la via pública)

h.1. Incineració de moixos i cans petits i mitjans

(fins a mida tipus pointer)............................................ ........................................ 20,00

h.2. Incineració de cans grans.............................................. ................................ 30,00

h.3. Altres animals................................................ ............................................... 50,00

i) Expedició de la llicència per la possessió d'animals

potencialment perillosos.................................................................................................. 50,00

 

Calvià, en data de la signatura electrònica (2 d'abril de 2024)

El tinent de batle d'Economia, Contractació i Esports Javier Tascón Piña