Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 198805
Creació de llicències temporals d'autotaxi per la temporada 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple municipal en sessió celebrada en data 22 de març de 2024 ha aprovat la creació de llicències temporals d'autotaxi per a la temporada 2024. Es procedeix a publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears l'acord adoptat, la per a la difusió i coneixement públic .

1) Aprovar la creació de vint-i-cinc (25) llicències de caràcter temporal d'autotaxi per a la temporada estival de l'any 2024, així com, les condicions de prestació del servei d'acord amb allò establert a l'ANNEX de bases específiques de la convocatòria d'atorgament de llicències de caràcter temporal d'autotaxi per a la temporada estival 2024.

2) Procedir a la publicació del present acord al BOIB i al tauler d'anuncis ia la pàgina web de l'Ajuntament de Calvià perquè en prengueu coneixement públic.

 

Calvià, 27 de març de 2024

El tinent d'alcalde de Manteniment, Serveis Urbans, Cultura Món Rural i Benestar Animal Manuel Mas Sánchez

 

ANNEX

Bases específiques de la convocatòria d'atorgament de llicències de caràcter temporal d'autotaxi per a la temporada estival 2024

I.- Objecte i àmbit d'aplicació

L'objecte d'aquestes bases és la regulació de la convocatòria per a l'adjudicació de 25 autoritzacions de llicències de caràcter temporal d'autotaxi, entre l'1 de juny al 30 de setembre de 2024, ambdós inclosos.

El titular d'una llicència de caràcter temporal estarà habilitat per realitzar el servei de transport públic de viatgers en vehicles turisme a canvi d'un preu. Així, l'objectiu principal d'aquestes bases consisteix a ampliar, en temporada estival, la capacitat que el sistema de transport públic de viatgers en vehicle turisme pot prestar a cada moment, a través de l'augment de llicències, en aquest cas de caràcter temporal com a títol habilitant previst legalment per a la prestació del servei, a més de, afavorir-la mobilitat dels ciutadans i visitants del municipi de Calvià.

L'obtenció d'una llicència de caràcter temporal segons allò establert a les presents bases no podrà ser causa d'exclusió en futurs procediments per a l'obtenció d'una llicència ordinària de taxi.

II.- Característiques de les llicències de caràcter temporal

Les llicències de caràcter temporal d'àmbit municipal de transport públic de viatgers en vehicle turisme reuniran les següents característiques:

Temporal: la vigència de les llicències de caràcter temporal es limitarà als quatre (4) mesos estivals, període comprès entre l'1 de juny fins al 30 de setembre ambdós inclosos. La data de finalització de la llicència de caràcter temporal és el 30 de setembre de 2024.

Personal: La les llicències temporals tindrà caràcter personal i, per tant, aniran vinculades a l'atorgament d'aquestes a una persona que reuneixi els requisits corresponents ia un únic vehicle, que igualment reuneixi les característiques que es determinen per a l'adscripció de vehicles autotaxi, preferentment, per a llicències ordinàries de l'autotaxi de l'Ajuntament de Calvià i altres llicències temporals no cobertes en aquesta convocatòria per als titulars de vehicles d'assalariats del sector de l'autotaxi de l'Ajuntament de Calvià. Només es pot obtenir una llicència de caràcter temporal per persona, que, a més, estarà donada d'alta com a conductor/a.

Intransmissibles: Aquestes llicències de caràcter temporal no es podran transmetre en cap cas.

Revocables: Independentment de l'extinció de la llicència de caràcter temporal per caducitat, l'Ajuntament de Calvià la podrà revocar per incórrer en la pèrdua de qualsevol dels requisits exigits, pel reiterat incompliment de les condicions de prestació del servei, així com per l'incompliment de qualsevol de les circumstàncies que hagin estat tingudes en compte per a ladjudicació de les llicències de caràcter temporal objecte de les presents bases. Així mateix, en tot allò no previst a la Resolució i en aquestes bases, serà aplicable el Reglament municipal de servei públic transport de viatger de l'Ajuntament de Calvià i la Llei Sectorial.

Àmbit municipal: Aquestes llicències de caràcter temporal només habilitaran la prestació del servei amb origen a l'àmbit territorial del municipi de Calvià, sens perjudici de la possible autorització del Consell Insular per prestar el servei fora del mateix o excepte els acords amb altres municipis. Aquesta llicència de caràcter temporal quedarà condicionada al consentiment municipal.

III.- Determinació del nombre total de llicències

Aquestes bases estableixen un nombre màxim total de vint-i-cinc (25) llicències de caràcter temporal atorgables, i es constitueix un llistat de reserva per als casos de renúncia o incompliment d'algun dels adjudicataris.

El llistat de reserva estarà format, en cas que hi hagi més sol·licituds que llicències a atorgar, per una llista ordenada de sol·licitants conforme al resultat que hagin obtingut mitjançant sorteig públic.

Aquests números s'ordenaran atenent al que indica l'apartat 4 del article 52 (“les llicències de caràcter temporal han d'atorgar-se preferentment als titulars de les llicències de caràcter ordinari”), de la Llei 1/2024, de 16 de febrer, de millora de la regulació dels serveis de transport amb vehicles de fins nou places de les Illes Balears, per la qual es modifica la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transport terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears, així com la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'ordenació de els Transports Terrestres. Posteriorment, es publicaran al tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament de Calvià, i es marcarà l'ordre d'adjudicació de les llicències conforme al resultat que hagin obtingut mitjançant sorteig públic.

IV.- Procediment d'autorització

1.- Inici

Aprovat el Decret de la convocatòria de creació de llicències de caràcter temporal d'autotaxi per a la temporal estival de l'any 2024, s'haurà de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), així com al tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament de Calvià, i​​l'endemà de la data de la publicació determinarà l'inici del termini de tres (3) dies naturals per a la presentació de les sol·licituds i la documentació annexa. Si el darrer dia del termini establert coincidís en dissabte, diumenge o dia festiu, s'entendrà prorrogat al primer dia hàbil següent.

1. Requisits dels sol·licitants

Els requisits exigits per optar a la concessió de les llicències de caràcter temporal, ja siguin persones físiques o jurídiques, hauran d'acreditar en el moment establert a l'apartat dos (2) d'aquest mateix capítol que compleixen els requisits que es detallen a continuació:

  1.  

1. Requisits:

1.1. Ser persona física o jurídica

1.2. Complir amb les obligacions fiscals i socials i laborals establertes a la legislació vigent.

1.3. Disposar del permís de conduir espanyol de la classe B o superior en vigor i amb una antiguitat igual o superior als dos (2) anys i del permís municipal de conductor de l'Ajuntament de Calvià tots dos en vigor, així com complir amb la resta de requisits que assenyali el Reglament del servei d'autotaxi de Calvià.

1.4. Per a aquells que optin com a titulars de llicència municipal hauran de presentar acreditació del compliment de la declaració censal de trobar-se donat d'alta en impost corresponent i al règim especial de treballadors autònoms de la Seguretat Social, d'acord amb la documentació que es detalla a l'apartat següent.

1.5. Disposar d'un sistema de cobrament mitjançant targeta de crèdit.

En cap cas no es considera que es pot complir aquest requisit si s'ha interromput en algun moment la cotització amb motiu de jubilació, a excepció de la jubilació contributiva.

A més, es consideraran assalariats aquells casos en què no s'hagi formalitzat un contracte laboral per tractar-se d'un autònom en règim familiar, ja que depèn del titular de la llicència.

2.Sol·licituds i documentació a presentar

El termini de sol·licituds es obrirà l'endemà de la publicació al BOIB del present decret. Es presentarà instància adreçada a l'Alcaldia d'aquesta Corporació, en model recollit a l'annex corresponent. Aquest termini finalitzarà als set (7) dies hàbils posteriors a la data d'inici (considerats ambdós dies inclosos).

En cas que el darrer dia del còmput del termini sigui dissabte festiu, el termini es prorrogarà automàticament fins al dia hàbil següent. Quan es publiquin anuncis de correcció d'errors, rectificacions o aclariments, el termini de presentació de proposicions es computarà a partir de la data del nou anunci.

Les sol·licituds s'han de presentar, preferentment, per via telemàtica a través de la seu electrònica (Red Sara), i això és obligatori per a les persones jurídiques. Alternativament, es podran presentar de forma presencial al Registre General de l'Ajuntament de Calvià o al Registre General del Centre Municipal de Serveis de Palmanova. Per a ambdues modalitats, caldrà adjuntar la sol·licitud i els annexos (I, II i III) que s'encontraran publicats al tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament de Calvià. S'admetrà la documentació presentada sempre que estigui de conformitat amb les disposicions legals i compleixi els requisits establerts en aquestes.

Cada sol·licitant ha de presentar la següent documentació degudament emplenada:

a) Instància de sol·licitud emplenada (Annex I) on figura:

▪Dades personals del sol·licitant on hi ha de figurar nom complet, DNI/CIF, adreça, telèfon, correu electrònic.

▪Número de llicència en cas de titulars d'una llicència de taxi al municipi de Calvià que optin a la llicència de caràcter temporal.

▪Declaració responsable de l'exercici dels requisits establerts.

▪Autorització per permetre a l'Ajuntament consultar les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social establertes a la legislació vigent amb una antiguitat màxima de 6 mesos. Només cal marcar aquesta autorització en cas de no presentar els corresponents certificats acreditatius.

b) Model de declaració responsable (Annex II) on el sol·licitant es responsabilitza de:

▪Adscriure a la llicència temporal un vehicle d'acord amb el que estableix l'autorització.

▪Aportar una pòlissa d'assegurança de forma il·limitada (o almenys per import de 50 milions de euros) per la seva responsabilitat civil pels danys causats​​en ocasió del transport.

▪No estar sotmès a les prohibicions per contractar recollides a l'article 71 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

▪ Declara restar al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb la Seguretat Social i, en particular, amb l'Ajuntament de Calvià, imposades per les disposicions vigents.

▪Disposar del permís de conducció vigent i no haver esgotat els punts del carnet durant el període de validesa per obtenir la llicència de taxi.

c) Declaració jurada (Annex III) de no haver estat sancionat per resolució ferma en els dos darrers anys per les infraccions qualificades com a molt greus:

▪Declarar sota jurament que no haver estat sancionat per resolució ferma en els dos (2) últims anys per les infraccions qualificades com a molt greus de les previstes al Reial Decret 1478/2003, de 21 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament General de Circulació per a la seva aplicació i desplegament del text articulat de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles de Motor i Seguretat Viària i Reial decret legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i Seguretat Viària (BOE. núm. 261, 31 d'octubre de 2015).

3. Esmena de deficiències

Transcorregut el termini de presentació de sol·licituds l´Ajuntament de Calvià obrirà un termini de cinc (5) dies hàbils per esmenar deficiències.

A aquest efecte l'Ajuntament de Calvià exposarà al tauler d'anuncis i a la pàgina web municipal una relació dels sol·licitants que es trobin en aquesta circumstància pel que fa a la documentació que han de presentar.

L'endemà de la data de publicació d'aquesta relació al tauler d'anuncis i a la pàgina web municipal determinarà l'inici del còmput dels cinc (5) dies hàbils per a l'esmena.

4. Llista provisional d'admesos

En cas de no existir deficiències a corregir o corregides aquestes o, si escau, transcorregut el termini habilitat a aquest efecte sense esmena, s'elaborarà la llista provisional d'admesos que serà exposada al públic a través del tauler d'anuncis ia la pàgina web del Ajuntament de Calvià.

Publicada la llista provisional anterior, s'obrirà un termini de tres (3) dies naturals perquè les persones interessades puguin, si escau, al·legar allò que convingui al seu dret.

Si el darrer dia del termini establert coincidís en dissabte, diumenge o dia festiu, s'entendrà prorrogat al primer dia hàbil següent

5. Llista definitiva d'admesos

Transcorregut el termini per a la presentació d'al·legacions sense que s'hagin presentat o, si escau, resoltes aquestes, s'aprovarà la llista definitiva d'admesos que serà exposada al públic a través del tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament de Calvià amb expressió del número assignat per ordre de sol·licitud a cada sol·licitant.

Aquesta llista classificarà els admesos en dos grups d'accés titulars i assalariats, segons el que disposa a continuació i s'ha d'assenyalar dia, hora i lloc en què es durà a terme el sorteig per a l'adjudicació de les llicències de caràcter temporal.

6. Classificació dels sol·licitants

El procediment per a l'adjudicació de les llicències estableix la classificació següent dels sol·licitants i distribució de llicències per grups d'accés:

6.1. Grups d'accés:

Grup d'accés 1: Titulars de llicència municipal d'autotaxi que NO van accedir a la llicència de caràcter temporal a la passada convocatòria de l'any 2023.

Grup d'accés 2:Titulars de llicència municipal d'autotaxi que SÍ van obtenir la llicència de caràcter temporal a la convocatòria passada de l'any 2023.

Grup d'accés 3:assalariats del sector del taxi que hagin treballat a la passada convocatòria de l'any 2023.

Grup d'accés 4:assalariats del sector del taxi que estiguin en possessió del carnet de taxista que no van treballar el 2023.

6.2. Distribució de Llicències:

S'atorgarà un nombre màxim total de vint-i-cinc (25) llicències de caràcter temporal.

7. Procediment d'adjudicació:

El procediment d'adjudicació es regirà per sorteig públic per insaculació davant del secretari de la corporació municipal, per establir l'ordre de prelació dels sol·licitants, utilitzant tantes boles com sol·licituds s'hagin rebut i extraient-les totes per establir l'ordre dels adjudicataris provisionals i la llista d'espera.

Els números s'ordenaran atenent al que indica l'apartat 4 de l'article 52 (“les llicències de caràcter temporal s'han d'atorgar preferentment als titulars de les llicències de caràcter ordinari”), de la Llei 1/2024, de 16 de febrer, de millora de la regulació dels serveis de transport amb vehicles de fins a nou places de les Illes Balears per la qual es modifica Llei 4/2014, de 20 de juny, de transport terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears i Llei 16/1987, de 30 de juliol.

Dins el terme municipal de Calvià s'estableix un llistat de reserva d'atorgament de llicències de caràcter temporal a favor dels titulars de llicències ordinàries d'un total de vint-i-cinc (25) de caràcter temporal.

En cas que el nombre de titulars de llicències d'autotaxi no cobrisca el contingent de llicències atorgables, el nombre restant podrà ser cobert pels grups 2, 3 i 4 consecutivament enumerats en l'apartat 6.1 de les presents bases.

En cas que es presentin més sol·licituds que el nombre de llicències a atorgar, es constituirà una llista de reserva residual on poder acudir en supòsits de renúncies o vacants sobrevingudes, format per les sol·licituds que no s'hagin adjudicat ordenades conforme al sorteig realitzat.

8. Aprovació de la llista ordenada

Mitjançant resolució d'Alcaldia s'aprovarà una llista ordenada pels grups esmentats a l'apartat 6.1 de les presents bases que s'exposarà al tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament de Calvià a efectes de notificació individual a cadascun dels adjudicataris, inclosos aquells de la llista de reserva residual, si n'hi ha.

Per als titulars i assalariats del taxi inclosos en aquesta llista, la seva inclusió equival a la concessió provisional de la llicència de caràcter temporal, atorgant-se un termini per complir l'obligació d'aportar la resta de documentació necessària per a la finalització del corresponent expedient d'autorització. A aquests efectes, les dates seran publicades al tauler d'anuncis i a la pàgina web de l´Ajuntament de Calvià.

En el cas dels candidats de la llista de reserva residual, la seva inclusió a la llista ordenada no suposarà automàticament la concessió provisional de la llicència de caràcter temporal. La seva funció és actuar com a reserva en cas que cap dels titulars o assalariats del taxi formalitzi la documentació requerida, renunciï o incompleixi altres requisits. La possible concessió de llicència de caràcter temporal estarà subjecta a aquestes eventualitats i a la presentació oportuna de la documentació requerida, una vegada transcorregut el termini que s'estableixi per a la formalització de llicències de caràcter temporal dels titulars i assalariats del taxi inclosos a la llista provisional .

9. Documentació a presentar per a l'adjudicació definitiva

L'eficàcia de l'atorgament de llicència de caràcter temporal quedarà condicionada a la presentació per part de la persona interessada de la documentació següent:

a) Certificats acreditatius de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social establertes a la legislació vigent amb una antiguitat màxima de sis (6) mesos o autorització expressa signada per a la seva consulta per l'Ajuntament de Calvià (Annex I).

b) Certificat expedit per la Prefectura Provincial de Trànsit, en què s'acrediti que la persona interessada no ha estat sancionada per resolució ferma en els dos (2) últims anys per les infraccions qualificades com a molt greus de les previstes al Reial Decret 1428 /2003 , de 21 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament general de circulació per a l'aplicació i el desenvolupament del text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària aprovat pel Reial Decret Legislatiu 339/1990, de 2 de març, pel qual s'aprova el text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària (ara el vigent Reial decret legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre).

En cas de no tindre emès aquest certificat en termini per a la presentació de sol·licituds, els interessats hauran d'aportar els dos documents següents:

▪Sol·licitud de la cita (acreditant que s'han sol·licitat abans de la finalització del termini de presentació de documentació).

▪L'annex III emplenat amb la declaració jurada que no ha estat sancionat per resolució signa en els dos darrers anys per les infraccions qualificades com a molt greus de les previstes al Reial Decret 1428/2003, de 21 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament general de circulació per a l'aplicació i el desenvolupament del text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària aprovat pel Reial decret legislatiu 339/1990, de 2 de març. Això no obstant, el sol·licitant haurà d'aportar el certificat quan ho obtingui o en cas que, consti el consentiment exprés de l'interessat, podrà ser consultat per l'Ajuntament de Calvià (Annex I).

c) Còpia del contracte amb entitat bancària que acrediti que es disposa d´un sistema de cobrament mitjançant targetes de crèdit. Per a la devolució del dipòsit caldrà presentar un certificat de l'entitat bancària acreditatiu dels moviments al llarg del termini de durada de la llicència.

d) Quant al requisit de no haver-se jubilat, les persones amb edat suficient per trobar-se en aquesta circumstància hauran de presentar certificat negatiu, emès per l'institut Nacional de la Seguretat Social acreditatiu. Aquells que hagen optat per la modalitat de jubilació contributiva, hauran d'aportar certificat acreditatiu de tal extrem.

Pel cas dels conductors assalariats, hauran d'aportar a més la documentació que a continuació es detalla:

e) Certificat de vida laboral expedit per la Seguretat Social o qualsevol altre document que acrediti fefaentment l'exercici dels criteris que serveixin per adjudicar les llicències.

•Termini màxim per a la realització del pagament del cànon corresponent el 2024 (apartat 10.6 següent) i del dipòsit (apartat 10.1 següent): vuit (8) dies naturals des de la publicació al tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament de Calvià de la resolució definitiva d'adjudicació.

10.1. Dipòsit reemborsable

Acreditació d'haver efectuat un dipòsit (reemborsable en les condicions que es descriuran a continuació) de cinc-cents euros (500 €) a la Tresoreria de l'Ajuntament de Calvià.

La prestació d'aquest dipòsit respondrà (no es tornarà) en cas de:

•Renúncia a l'obtenció de l'autorització definitiva.

•La no obtenció de l'autorització definitiva per no presentar la documentació necessària en els terminis assenyalats.

•L'incompliment de l'obligació de retirar del vehicle i acreditar-ho així davant de l'Ajuntament mitjançant certificat de la ITV, havent retirat tots els distintius externs del vehicle original en el termini màxim d'un (1) mes des de la finalització de la vigència de la llicència temporal o en els casos de substitució regulats a l'apartat V.

•L´incompliment de l´obligació de presentar el permís de circulació passat a particular en el termini màxim d´un (1) mes des de la finalització de la vigència de la llicència temporal. En cas que no sigui possible presentar aquest requisit dins el termini indicat, es pot presentar un justificant de la Prefectura de Trànsit de la sol·licitud del canvi del permís de circulació passat a particular. Tot i això, s'haurà de presentar el permís tan aviat com s'obtingui al llarg del termini de durada de la llicència.

Transcorregut el període de vigència de l'autorització temporal per a la temporada 2024 i comprovat per l'Ajuntament el compliment dels requisits anteriors, es procedirà a la devolució del dipòsit una vegada finalitzi la temporada 2024, sempre que se segueixin complint la resta de requisits establerts per el reemborsament del dipòsit.

10.2. Disponibilitat i característiques del vehicle

Acreditació de disponibilitat d'un vehicle turisme, amb passi a servei públic amb un nombre màxim de nou (9) places inclosa la persona que condueix, inspecció tècnica de vehicles en vigor, en règim de propietat, usdefruit, arrendament financer o lísing, que reuneixi les característiques tècniques que segueixen:

•Antiguitat màxima de deu (10) anys des de la data de matriculació.

•Instal·lació d'aparell taxímetre. Atesa l'elevada demanda de sol·licituds d'instal·lació prevista, s'acceptarà la presentació de cita amb l'empresa instal·ladora autoritzada dins del mes de juny i s'exigirà simultàniament l'ús de l'aplicació taxímetre amb les tarifes oficials establertes per al municipi de Calvià, qüestions que seran comprovades pel departament de Mobilitat.

•Sistema GPS autoritzat per l'Ajuntament de Calvià.

• Preferentment el color de la carrosseria serà blanc.

•Llum verda.

•Indicació de tarifa al panell superior.

•Resta de condicions exigibles al Reglament de l'Ajuntament de Calvià per a la prestació del servei municipal de taxi.

El vehicle haurà de portar a les dues portes davanteres allò establert en relació amb la identificació externa (franges, colors, etc.) en les mateixes condicions d'identificació que els vehicles emparats per les respectives llicències municipals de taxi de l'Ajuntament de Calvià.

A cadascuna de les portes davanteres, es col·locarà una banda de color blau a la part central de la mateixa, de quinze centímetres d'amplada, que creuarà la porta en sentit vertical. Sobre la banda esmentada es col·locarà l'escut municipal i el número de llicència municipal que correspon al vehicle, en color negre.

També s'haurà d'inserir a la porta del maleter o porta del darrere, en el seu angle superior dret segons el sentit de la marxa del vehicle, i per aquest ordre, un rètol amb la paraula "Taxi", seguida de l'escut municipal i del número de la llicència. Les dimensions d'aquest rètol seran d'una sola peça.

A la cantonada superior de les portes davanteres figuraran en color vermell el número de la llicència fixa per al cas dels titulars i dautorització temporal assignat per l'Ajuntament per al cas dels assalariats d'acord amb la llista ordenada d'adjudicataris aprovi, que es recollirà a la targeta de transports i més avall haurà de figurar la llegenda "TEMPORAL", tot això en lletres de color vermell font Arial, negreta, de 185 punts d'amplada.

El número d'autorització figurarà igualment a la part posterior esquerra del vehicle, al mateix lloc on les llicències fixes porten la lletra corresponent als diferents tons en color vermell font Arial, negreta, de 185 punts d'amplada.

L'antiguitat màxima per a l'adscripció d'un vehicle a aquestes autoritzacions és de deu (10) anys comptats des de la data de la matriculació fins a la data màxima de presentació de documentació.

L'acreditació del compliment de tots els requeriments detallats s'acreditarà mitjançant la presentació d´un certificat de conformitat expedit a aquest efecte per l'estació de la Inspecció Tècnica de Vehicles del Consell de Mallorca.

El titular de la llicència temporal es compromet a sol·licitar tres rètols i instal·lar-los en el termini màxim de set (7) dies. Un cop instal·lats ho haurà de comunicar al departament de Mobilitat. Així mateix, es permet la instal·lació de plaques imantades sempre que es respectin les mateixes condicions expressades.

10.3. Assegurança de responsabilitat civil

S'haurà de tenir assegurada de forma il·limitada la responsabilitat civil amb tercers en ocasió de danys ocasionats per aquest servei (o com a mínim per import de 50 milions d'euros) durant el temps de vigència de l'autorització de cuatre (4) mesos estivals, període comprès entre l'1 de juny fins al 30 de setembre ambdós inclosos. La data de finalització de la llicència de caràcter temporal és el 30 de setembre.

10.4 Acreditació de disposar de conductor qualificat.

Acreditació de disposar de conductor o conductors qualificats, segons el cas, amb els corresponent/s permís/s de conducció espanyol de la classe B o superior en vigor i amb una antiguitat igual o superior als dos (2) anys, així com disposar el permís local de conductor i targeta identificativa tots dos en vigor exigida per l'Ajuntament de Calvià.

10.5 Justificant de disposar d´un sistema de cobrament

Justificant que acrediti que es disposa d´un sistema de cobrament que faciliti als usuaris el pagament del servei mitjançant targetes de crèdit.

 

10.6 Acreditació de pagament de cànon

Acreditació del pagament del cànon per l'import de tres-cents setanta-cinc euros (375,00 €) per cada mes, sent l'import total de la temporada estival de mil cinc-cents euros (1.500,00 €).

11. Procediment per cobrir renúncies d'adjudicataris provisionals

Si una vegada dictada la resolució de la llista ordenada, els adjudicataris renunciaran a la llicència de caràcter temporal o, si escau, aquesta no arribés a adquirir eficàcia per manca de presentació de la documentació necessària, la llicència corresponent a aquesta llicència quedarà vacant i l'Ajuntament de Calvià acudirà, perquè sigui coberta, al sol·licitant que correspongui segons l'ordre d'adjudicació resultant, incloent en aquesta consideració els candidats de la llista residual en cas que no hi ha suficients sol·licitants a la llista d'adjudicataris provisionals

Si una vegada dictada la resolució de la llista ordenada, els adjudicataris renunciaran a la llicència de caràcter temporal o, si escau, aquesta no arribés a adquirir eficàcia per manca de presentació de la documentació necessària o per no complir amb els requisits establerts, la llicència corresponent a aquesta autorització quedarà vacant. En aquest cas, l'Ajuntament de Calvià acudirà, perquè sigui coberta, al sol·licitant que correspongui segons l'ordre de prelació resultant, incloent en aquesta consideració els candidats de la llista residual en cas que no hi hagi suficients sol·licitants a la llista d'adjudicataris provisionals .

12. Emissió targeta de transports

Els sol·licitants que finalment compleixin tots els requisits i aconsegueixin l'atorgament d'una llicència de caràcter temporal rebran de l'Ajuntament de Calvià una targeta de transports acreditativa del títol habilitant obtingut, d'acord amb el model incorporat a l'annex corresponent, amb indicació del titular, termini de vigència i matrícula del vehicle.

Aquesta targeta s'expedirà durant el termini de vigència de l'autorització i en certificarà la validesa durant els quatre (4) mesos estivals, període comprès entre l'1 de juny fins al 30 de setembre ambdós inclosos. La data de finalització de la llicència de caràcter temporal és el 30 de setembre de 2024.

V.- Prestació del servei. Drets i obligacions

1. Exercici de l'activitat

1. La prestació d'aquest servei es realitzarà exclusivament mitjançant la utilització del vehicle vinculat a la llicència de caràcter temporal; no obstant això, es poden donar supòsits de substitució definitiva o temporal en els termes que s'indiquen a continuació:

Substitució definitiva: En cas que, durant la prestació del servei, el titular de l'autorització temporal vulgui substituir el vehicle vinculat a llicència de caràcter temporal atorgada, ho haurà de comunicar a l'Ajuntament de Calvià acreditant la disponibilitat del nou vehicle, amb les dades, el model i la matrícula i acreditació que compleix els mateixos requisits que s'exigeixen per a la concessió de les llicències temporals (apartat 10.2).

A més, caldrà acreditar mitjançant certificat de la ITV haver retirat tots els distintius externs del vehicle original.

Comprovat això, l'Ajuntament de Calvià dictarà una resolució autoritzant la substitució i emetrà a aquest efecte nova targeta de transports de caràcter temporal.

En cas de no complir els requisits anteriors, la substitució serà denegada.

Substitució temporal: Excepcionalment, es pot accedir a una substitució temporal en cas d'avaria o accident. En aquests casos, la persona interessada ho haurà de sol·licitar a l'Ajuntament mitjançant instància a què acompanyarà acreditació de disposar d'un altre vehicle per a la prestació del servei amb els requisits de l'apartat 10.2 i certificació de taller mecànic acreditatiu de la incidència i la durada estimada de la seva resolució.

En aquests casos excepcionals, s'admet que la titularitat del vehicle no coincideixi amb el de l'autorització i que el vehicle de substitució temporal tingui una antiguitat superior a deu (10) anys.

Igual que en el cas anterior, l'Ajuntament de Calvià, una vegada comprovat que es compleixen tots els requisits, autoritzarà la substitució temporal i emetrà a aquest efecte nova targeta de transports (també de caràcter temporal).

Això no obstant, aquest supòsit, per l'excepcionalitat del seu règim i atesa la durada de la vigència de llicència temporal, no pot excedir quinze (15) dies hàbils.

En cas que la previsió de substitució temporal excedeixi el termini indicat, la persona interessada haurà d'acudir al procediment de substitució definitiva abans regulat.

Transcorregut el termini de durada màxima de quinze (15) dies hàbils d'aquesta substitució temporal, el titular de l'autorització haurà d´acreditar davant l'Ajuntament de Calvià haver retirat els distintius externs del vehicle temporal.

Aquesta acreditació haurà de produir-se en el termini màxim de tres (3) dies hàbils des de la finalització del període de quinze (15) dies hàbils sense que, en cap cas, ambdós vehicles no puguin simultaniejar la prestació.

1.2.Els titulars de les llicències temporals hauran de comptar amb un o més conductors assalariats per garantir la prestació del servei en les condicions indicades a la present resolució

1.2. Tots els conductors hauran d'acreditar trobar-se en possessió del permís de conducció espanyol de la classe B o superior en vigor i amb una antiguitat igual o superior als dos (2) anys i la targeta identificativa municipal.

1.4.Els titulars de les llicències de caràcter temporal (es tracti de titulars de llicència municipal o si és el cas d'assalariats) s'han de trobar de manera ininterrompuda d'alta al règim especial dels treballadors autònoms durant els dies de vigència de la llicència.

1.1. Els titulars hauran d'assegurar la prestació del servei durant tots els dies corresponents al termini de vigència de l'autorització, excepte en cas que això es contradigui amb allò establert a la normativa laboral aplicable quant a la durada de les jornades i la distribució setmanal , així com la legislació que sigui aplicable en relació amb temps màxims de conducció i descans per al conductor.

Pel que fa als mateixos criteris anteriors, la prestació del servei no tindrà limitació horària.

1.2. Un cop conclòs el període de vigència de la llicència de caràcter temporal, els adjudicataris quedaran obligats a eliminar del vehicle tots els signes externs identificatius (llum verda, escuts, etc.) de l'activitat i acreditar-ho mitjançant la presentació a l'Ajuntament de Calvià d'un certificat emès per la ITV a aquest efecte en el termini màxim d'un (1) mes després de la finalització del torn de la llicència i acreditat el compliment d'aquesta exigència, els serveis competents del Ajuntament de Calvià emetran informe per procedir, en finalitzar la temporada 2024, a la devolució del dipòsit que es va efectuar en ocasió de l'adjudicació provisional de la llicència temporal.

2. Règim tarifari

En qualsevol cas, les tarifes que siguin aplicables són les mateixes que siguin aplicables per a les llicències de caràcter ordinari.

3. Règim sancionador

L'incompliment per part del titular d'una llicència temporal de les condicions de prestació del servei o la pèrdua d'alguna de les condicions exigides per obtenir-lo determinaria el fet d'entendre que s'estaria fent l'activitat de transport públic de viatgers sense el títol preceptiu habilitant , de manera que podrà ser sancionat, d'acord amb allò previst a la normativa general de Transports mitjançant l'oportú expedient sancionador tramitat a aquest efecte, d'acord amb el previst a la normativa general de transports (Llei 1/2024, de 16 de febrer, de millora de la regulació dels serveis de transport amb vehicles de fins a nou places de les Illes Balears per la qual es modifica Llei 4/2014, de 20 de juny, de transport terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears i Llei 16/1987 , de 30 de juliol).

L'incompliment del que recull el Reglament municipal quant al servei municipal de taxi determinaria la possibilitat de ser sancionat per l'Ajuntament d'acord amb el règim sancionador previst a aquest efecte.

4. Revocació

L'Ajuntament de Calvià podrà revocar la llicència temporal, que no tindrà caràcter de sanció, per incórrer en la pèrdua de qualsevol dels requisits exigits, així com pel reiterat incompliment de les condicions de prestació del servei i suposaria la pèrdua de tots els drets vinculats a la llicència temporal i la impossibilitat de prestar el servei que emparava.

Abans de resoldre la revocació de qualsevol llicència temporal, és preceptiu el tràmit d'audiència a la persona interessada. La revocació, com qualsevol altre acte administratiu, es pot recórrer en via administrativa.

 

ANNEX I INSTÀNCIA DE SOL·LICITUD

D./Dña. ............................................…….... ..., amb DNI/CIF n.º, ….……........……...... i domicili a ............ ……… ……... al carrer ....................................... . ............... codi postal ..................., telèfon n.º …………………… … ………., correu electrònic ........................................... .....................

En cas de titulars, n.º de llicència de taxi: ..................

EXPOSO

Que reuneixo tots i cadascun dels requisits exigits en l'autorització de llicències temporals aprovat per Decret d'Alcaldia de data ............ publicat al BOIB n.º ...... de data .. .......... i que per aquest motiu

(Marqueu la casella si és el cas)

(   ) Autoritzo​​a l'Ajuntament de Calvià a sol·licitar la informació relativa al compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social a què fa referència l'apartat IV.2.a).

(    ) Autoritzo​​a l'Ajuntament de Calvià a sol·licitar la informació relativa a sancions de trànsit a què fa referència l'apartat IV.2.a).

SOL·LICITpoder participar en el concurs establert a l'autorització esmentada per a l'atorgament d'una llicència municipal temporal de transport públic de viatgers en vehicle turisme, en les condicions que es preveuen i amb el compliment de les característiques que a continuació assenyalen (s'adjunta documentació acreditativa) :

 

Calvià, a.........de .................... de 2024.

 

Signat:………………………….

 

A L'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ

 

ANNEX II MODEL DE DECLARACIÓ RESPONSABLE

D./Dña. ............................................…….... ...., amb DNI/CIF n.º, ….……........……...... i domicili a ............ …… ………... al carrer ....................................... . ............... codi postal ..................., telèfon n.º …………………… … ………., correu electrònic ........................................... .....................

,DECLAR sota la meva responsabilitat:

I. Que adscriuré a la llicència temporal un vehicle dacord amb el que estableix el decret dautorització de llicències temporals.

II. Que aportaré una pòlissa dassegurança de forma il·limitada (o com a mínim per import de 50 milions deuros).

III. Que no em trobe sotmès/a en cap causa de prohibició per contractar previstes a l'article 71 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic.

IV. Que em trobe al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb la Seguretat Social i, en particular, amb lAjuntament de Calvià, imposades per les disposicions vigents.

V. Que el meu permís de conducció és vigent i que no he esgotat els puntsdel carnet durant el període de validesa del mateix per obtenir la llicència de taxi

 

Calvià, a ..... de .....................de 2024.

 

A L'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ

 

ANNEX III MODEL DE DECLARACIÓ JURADA

D./Dña. ............................................…….... ..., amb DNI/CIF n.º, ….……........……...... i domicili a ............ ……… ……... al carrer ....................................... . ............... codi postal ..................., telèfon n.º …………………… … ………., correu electrònic ........................................... .....................

DECLAR SOTA JORAMENT QUE:

•No he estat sancionat per resolució ferma en els dos darrers anys per les infraccions qualificades com a molt greus de les previstes al Reial Decret 1428/2003, de 21 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament General de Circulació per a la seva aplicació i el desplegament del text articulat de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles de Motor i Seguretat Viària i Reial decret legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i Seguretat Viària (BOE Núm. 261, 31 octubre de 2015).

Declaració que efectuo amb caràcter general legals, conscient de les responsabilitats d'ordre civil i penal que comporta.

I perquè consti i tingui els efectes oportuns, signo la present declaració a Calvià, a ...... de .................. de 2024.

 

Signat:

 

A L'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ