Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 198561
Resolució de la directora general de Cultura de 19 de març de 2024 de modificació dels annexos 1 i 2 de la Resolució del director general de Cultura de 19 d’octubre de 2023 per la qual es convoquen les proves de l’any 2024 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb l'article 6 del Decret 21/2019, de 21 de març, d'avaluació i certificació de coneixements de català, correspon actualment a la directora general de Cultura convocar les proves per obtenir els certificats oficials de llengua catalana. La convocatòria s'ha de fer sempre mitjançant una resolució que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Mitjançant la Resolució del director general de Cultura de 19 d'octubre de 2023 (BOIB núm. 145, de 26 d'octubre), es van convocar les proves de l'any 2024 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana.

Diverses circumstàncies fan necessari modificar l'annex 1 (bases de la convocatòria) i l'annex 2 (tribunals) de la Resolució de 19 d'octubre de 2023.

Així, d'una banda, l'activació d'un nou tràmit telemàtic per a la inscripció a les proves implica necessàriament la modificació del punt 4 de la base tercera («Pagament») i la base quarta («Modalitats d'inscripció»).

De l'altra, el Consell Consultiu de les Illes Balears ha sol·licitat a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports que es modifiqui la composició dels tribunals en els quals consta com a suplent una tècnica adscrita actualment a aquest organisme.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar l'apartat 2.a) de la base tercera de l'annex 1 de la Resolució del director general de Cultura de 19 d'octubre de 2023, que queda redactat de la manera següent:

a) Si la inscripció és telemàtica, es pagament es pot fer:

— Mitjançant targeta bancària. El tràmit telemàtic enllaça directament amb el web de l'Agència Tribunal de les Illes Balears (ATIB) (www.atib.es).

— Presencialment. En aquest cas, en el web de l'ATIB s'ha de generar el model 046 per presentar-lo a una oficina bancària i fer la liquidació a les entitats col·laboradores. Posteriorment, el justificant de pagament s'ha d'adjuntar al tràmit telemàtic d'inscripció.

2. Modificar la base quarta de l'annex 1 de la Resolució del director general de Cultura de 19 d'octubre de 2023, que queda redactada de la manera següent:

1. Inscripció telemàtica

a) La inscripció telemàtica s'ha de fer a través del tràmit telemàtic disponible al web del Servei de Formació i Certificació de Coneixements de Català (https://www.caib.es/webgoib/institut-d-estudis-balearics > Inscripció a les proves) i a la Seu Electrònica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (seuelectronica.caib.cat).

b) Les persones interessades han de consultar les relacions provisionals i definitives d'admesos i d'exclosos que s'esmenten en la base sisena, atès que tan sols es consideraran inscrites i tindran dret a examen les persones que apareguin com a admeses en les llistes definitives.

b) Si la persona interessada no figura en les llistes provisionals d'admesos i d'exclosos, en el termini d'al·legacions haurà de presentar el justificant del registre per acreditar que realment es va inscriure en el termini corresponent.

3. Inscripció presencial

a) La inscripció presencial es pot fer a les oficines del Servei de Formació i Certificació de Coneixements de Català (c. d'Alfons el Magnànim, 29, 1r pis, porta 3, Palma) o a qualsevol dels llocs que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

b) S'ha de presentar la documentació següent:

 

— La sol·licitud correctament emplenada i signada, d'acord amb el model disponible al web del Servei de Formació i Certificació de Coneixements de Català (https://www.caib.es/webgoib/institut-d-estudis-balearics > Inscripció a les proves) i a la Seu Electrònica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (seuelectronica.caib.cat).

— El justificant de pagament de la taxa corresponent.

— Si escau, la documentació que acrediti alguna de les situacions que donen dret a la bonificació o exempció de la taxa, d'acord amb el punt 2.3 de la base tercera.

— En el cas de sol·licitar adaptació de les condicions de la prova per discapacitat, l'informe d'adaptació de la Direcció General d'Atenció a la Dependència o còpia del document que acrediti que s'ha sol·licitat aquest informe d'adaptació. En aquest darrer cas, cal que l'informe es lliuri en el termini de deu dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de l'acabament del període d'inscripció.

— En el cas de sol·licitar adaptació de les condicions de la prova per trastorn de la lectoescriptura (dislèxia) o trastorn per dèficit d'atenció (TDA), informe en què es reconegui aquesta condició.

— En el cas d'inscriure's a les proves del certificat de llenguatge administratiu, com a mínim, el nivell C1 de llengua catalana, si no ha estat expedit per la Direcció General de Política Lingüística.

Si la persona interessada ja ha presentat en convocatòries anteriors de proves alguns dels documents requerits i encara no han caducat, aquests no s'han de presentar novament i en la sol·licitud d'inscripció s'ha d'indicar de quins documents es tracta i en quina convocatòria es van presentar.

c) En el cas que la sol·licitud i la resta de la documentació es presentin en un registre que no sigui el del Servei de Formació i Certificació de Coneixements de Català, dins el termini d'inscripció se n'ha d'enviar el justificant de registre i una còpia de tota la documentació a l'adreça electrònica del Servei, per tenir constància que s'ha duit a terme el tràmit.

d) Una vegada que s'hagi rebut la documentació i s'hagi comprovat que és correcta, les persones interessades rebran per correu electrònic el justificant d'inscripció com a comprovant de la formalització de la inscripció. Si la persona interessada no figura en les llistes provisionals d'admesos i d'exclosos, aquest document és el que haurà de presentar en el termini d'al·legacions per acreditar que realment es va inscriure en el termini corresponent.

e) En tot cas, les persones interessades han de consultar les relacions provisionals i definitives d'admesos i d'exclosos que s'esmenten en la base sisena, atès que tan sols es consideraran inscrites i tindran dret a examen les persones que apareguin com a admeses en les llistes definitives.

3. Corregir el nom de la secretària titular del Tribunal del nivell B1:

  • Secretària: Marta Caamaño Heras

4. Modificar els membres suplents dels tribunals dels nivells B1, B2, C2 i llenguatge administratiu, que consten en l'annex 2 de la Resolució del director general de Cultura de 19 d'octubre de 2023:

Tribunal del nivell B1

Membres suplents

Presidenta: Maria Teresa Juan Garcia

Secretària: Antònia Serra Bennàssar

Vocal primera: Jaume Mas Ferrà

Vocal segona: Catalina Company Vidal

Vocal tercera: Carme Sánchez Alemany

Tribunal del nivell B2

Membres suplents

Presidenta: Antònia Fullana Miralles

Secretari: Francesc Perelló Felani

Vocal primera: Irene Calafat Picornell

Vocal segona: Carme Sánchez Alemany

Vocal tercera: Cristina Gaviño Vadell

Tribunal del nivell C2

Membres suplents

President: Joan Mut Munar

Secretària: Marta Caamaño Heras

Vocal primer: Xavier Barceló Pinya

Vocal segona: Irene Calafat Picornell

Vocal tercera: Esther Cayuela Pons

Tribunal de llenguatge administratiu

Membres suplents

Presidenta: Maria Teresa Juan Garcia

Secretària: Aina Maria Cifre Bennàsar

Vocal primer: Bartomeu Riera Rodríguez

Vocal segona: Margalida Pons Amengual

Vocal Tercera: Llibertat Ramos Mestre

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller de Turisme, Cultura i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 22 de març de 2024)

La directora general de Cultura Ricarda Margarita Vicens Schluhe