Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció tercera. Anuncis particulars

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 140026
Informació pública sobre l’Estudi d’impacte ambiental i actualització del Projecte d’explotació i del Pla de restauració per a l’explotació minera Can Negret (núm. 2169) que forma part dels termes municipals d’Alaró, Binissalem i Lloseta, la zona explotable de la qual forma part de la parcel·la 262 del polígon 3 d’Alaró

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears; amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i el Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost per la qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol·licitud de l'explotador amb NIF B85771269 d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Pot ser-hi aplicable el que es preveu en el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. A continuació, se n'assenyalen les característiques principals.

Expedient: 2015/24978-C.

Tipus d'activitat: extracció i restauració d'una explotació minera de la secció C).

Situació: forma part dels termes municipals d'Alaró, Binissalem i Lloseta. El límit de la zona explotable està dins de la parcel·la 262 del polígon 3 d'Alaró.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: el projecte d'explotació i de restauració objecte d'aquest estudi recull la reducció de la superfície del límit de possible explotació, que corresponia a 452.621,17 m2, per quedar en 370.247,69 m2 i un volum màxim d'explotació d'11.754.043,91 m3 de material brut. Es prendran les mesures següents: es realitzarà l'adaptació de la zona d'explotació a la resolució de regularització i al termini previst; es respectarà la zona humida, deixant-se el contorn sense explotar; s'establirà una superfície de protecció de 40 m al voltant de les cases existents i catalogades i una superfície de protecció de 250 m al voltant dels pous existents; finalment, s'establirà una àrea d'exclusió per afecció patrimonial. El projecte adapta i limita la superfície d'explotació a una zona denominada «Fase 1», amb una superfície total de 12.530 m2, dins de la superfície establerta com de límit de possible explotació.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental es pot examinar a la Direcció General d'Indústria i Polígons Industrials (Plaça de Son Castelló, 1, Polígon de Son Castelló, 07009 Palma) i també en la web de la Direcció General de Coordinació i Transparència.

Se'n pot obtenir la informació pertinent en l'òrgan substantiu (Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia), com també formular davant aquest òrgan les al·legacions que es considerin pertinents dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament:19 de febrer de 2024)

La directora general d'Indústria i Polígons Industrials Ingrid Liliana de la Fuente Loof Per delegació de competències Resolució de 20 de juliol de 2023 (BOIB núm. 103, de 22/07/2023)