Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 117019
Acord del Consell de Govern de 23 de febrer de 2024 pel qual es dona per assabentat del nomenament i el cessament dels òrgans unipersonals de direcció de la Fundació Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb els ens del sector públic instrumental de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears distints dels organismes autònoms, el segon paràgraf de l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa:

El nomenament o la contractació dels gerents i dels altres òrgans unipersonals de direcció de la resta d'ens instrumentals del sector públic autonòmic s'ha de fer d'acord amb el que estableixin la normativa aplicable i els estatuts de cada ens. En tot cas, el nomenament o la contractació i el cessament de qualsevol d'aquests òrgans unipersonals de direcció, quan no corresponguin al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan en el termini màxim de set dies, i els acords pels quals el Consell de Govern es doni per assabentat s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies.

D'acord amb l'article 1 dels Estatuts de la Fundació Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears, aquesta entitat és un organisme de titularitat pública de naturalesa institucional amb personificació privada, sense ``anim de lucre, que té afectat, de manera duradora, el patrimoni a la realització dels fins fundacionals d'interès general que es detallen en els Estatuts. Aquest ens està vinculat a la Conselleria de Salut, d'acord amb el que es disposa a l'annex 1 del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries del Govern de les Illes Balears.

Per altra banda, l'article 17.1.g) dels Estatuts de la Fundació esmentada disposa que correspon al Patronat de la Fundació aprovar la contractació del director gerent i disposar-ne el cessament. Així mateix, l'article 29.1 dels Estatuts estableix que el Patronat, a proposta del president i amb la conformitat prèvia del director científic, ha de nomenar un director gerent com a òrgan de direcció de la Fundació amb funcions de gestió.

El Patronat de la Fundació Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears, presidit per la persona titular de la conselleria competent en matèria de salut —d'acord amb l'article 13.3.a) dels Estatuts—, en la sessió del passat 12 de febrer va destituir —amb efectes de 16 de febrer de 2024— el senyor Sergio Camacho Clavijo com a director gerent de la Fundació. Així mateix, va nomenar —amb efectes de 17 de febrer de 2024— el senyor Carlos Enrique Herrero com a director gerent de la Fundació.

Així doncs, i d'acord amb allò que es disposa a l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut, en la sessió de dia 23 de febrer de 2024 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del cessament —amb efectes de 16 de febrer de 2024— del senyor Sergio Camacho Clavijo com a director gerent de la Fundació Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears.

Segon. Donar-se per assabentat del nomenament —amb efectes de 17 de febrer de 2024— del senyor Carlos Enrique Herrero com a director gerent de la Fundació Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 23 de febrer de 2024

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens