Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 116078
Resolució del director gerent de l’Hospital de Manacor per la qual s’aprova la convocatòria per cobrir, pel sistema de lliure designació, el lloc de treball de cap de la Secció de Sistemes de la Informació de la plantilla orgànica autoritzada de l’Hospital de Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

És necessari cobrir el lloc de treball de cap de la Secció de Sistemes de la Informació corresponent a la plantilla orgànica autoritzada de l'Hospital de Manacor.

Fonaments de dret

1. La Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut (BOE núm. 301, de 17 de desembre de 2003).

2. L'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022 pel qual es regula el sistema de provisió de llocs de treball del personal estatutari de gestió i serveis del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l'Acord del Consell de Govern de 22 de maig de 2022 (BOIB núm. 70, de 31 de maig de 2022).

3. El Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents a l'àmbit educatiu i al sanitari.

4. L'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 4 de desembre de 2023, ratificat per l'Acord del Consell de Govern de 22 de desembre de 2023, pel qual s'estableix un barem únic de puntuació dels mèrits de coneixement de català aplicable a tots els procediments selectius, de provisió i mobilitat del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears.

5. Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari de la sanitat pública autonòmica a la persona titular de la direcció competent en matèria de recursos humans i relacions laborals i en les persones titulars de les gerències territorials (BOIB núm. 112, 12 d'agost de 2023).

Per tot això dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria per cobrir, pel sistema de lliure designació, el lloc de treball de cap de la Secció de Sistemes de la Informació de la plantilla orgànica autoritzada de l'Hospital de Manacor, d'acord amb les bases reguladores que es publiquen en l'annex 1.

2. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears .

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39 /2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar.

(Signat electrònicament: 23 de febrer de 2024)

El director gerent Per delegació del director general  (BOIB núm. 112, de 12/08/2023)

ANNEX 1 Bases de la convocatòria

1. Lloc de treball convocat

Cap de la Secció de Sistemes de la Informació de l'Hospital de Manacor.

2. Característiques del lloc de treball

2.1. Depèn orgànicament i funcionalment de la direcció de Gestió de la Gerència de l'Hospital de Manacor.

2.2. Ha d'exercir les funcions pròpies del cap o de la cap de la Secció de Sistemes de la Informació de l'Hospital de Manacor, entre les quals hi ha les següents:

a) Dirigir, organitzar, controlar i planificar el treball i els recursos humans de la unitat.

b) Fer el seguiment i el control dels acords contractuals amb les empreses que proporcionen serveis vinculats amb els sistemes d'informació de la Gerència.

c) Donar suport a la implantació de polítiques i projectes tecnològics del Servei de Salut i la Gerència.

d) Atendre i/o impulsar la innovació de sistemes d'informació.

e) Totes les funcions que li atribueixi la direcció de Gestió de la Gerència de l'Hospital de Manacor:

- Participar en comissions i comitès relacionats amb sistemes d'informació.

- Atendre plans de seguretat i qualitat dels sistemes d'informació , tant operatius com reglamentaris.

- Atendre plans de formació orientats a usuaris dels sistemes d'informació i al departament de sistemes d'informació.

- Col·laborar en la definició de processos i les gestions d'altres serveis on intervengui una part automatitzada de sistemes d'informació.

3. Requisits

3.1. Els que determina l'article 30.5 de la Llei 55/2033, de 16 de desembre, de l'estatut marc, i l'article 56 del Text refós de l'estatut bàsic de l'empleat públic.

3.2. Tenir la condició de personal estatutari fix de gestió i serveis i pertànyer a alguna categoria dels subgrups C1, A2 o A1.

3.3. Estar en la situació de servei actiu o de reserva de plaça a alguna institució sanitària del Sistema Nacional de Salut.

3.4. Segons el que estableix l'apartat 1 de la disposició transitòria segona de la Llei 4/2016, del 6 d'abril, de mesures de capacitació per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública, cal acreditar-ne els coneixements corresponents al nivell B2, o superior, per mitjà d'un certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o qualsevol dels expedits, reconeguts com a equivalents o homologats per la Direcció General de Política Lingüística que acreditin aquest nivell de coneixement.

3.5. Haver ocupat una plaça d'alguna categoria dels subgrups A1, A2 o C1 a departaments d'informàtica durant un període mínim de dos anys.

3.6. Aquests requisits s'han de complir a la data de publicació de la convocatòria i mantenir-se fins a la data de la presa de possessió, llevat del requisit de coneixements de català, que s'ha d'acreditar dins del termini per presentar sol·licituds.

4. Tràmit de sol·licitud

4.1 Els interessats a participar en aquesta convocatòria han de presentar la sol·licitud de participació emplenada per mitjà del model publicat al portal web www.hospitalmanacor.org, al qual poden accedir per la ruta següent: Inici > Informació per serveis > Serveis generals > Recursos humans > Convocatòries, llistats i adjudicació de places.

4.2 La sol·licitud per participar en el procés selectiu, adreçada a l'òrgan convocant, s'ha de presentar en el termini de vint dies naturals comptadors des de l'endemà de la data de publicació de la resolució de convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears .

4.3 S'ha de formalitzar al Registre General dels Serveis Centrals del Servei de Salut o per alguna de les vies que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4.4  Heu d'adreçar-vos al Departament de Recursos Humans de l'Hospital de Manacor (codi DIR 3 A04005007).

4.5  Juntament amb la sol·licitud cal aportar els documents següents:

a) Currículum, en què han de figurar com a mínim els apartats següents:

- Formació universitària

- Formació especialitzada: es valorarà especialment la formació específica sobre:

- Cursos relacionats amb noves infraestructures i tecnologies de SI/TI

- Cursos relacionats amb anàlisi de dades i intel·ligència de negoci

- Idiomes; especialment, anglès i català

- Cursos relacionats amb la gestió i normativa de qualitat

- Cursos relacionats amb el tractament de dades de caràcter personal i ús adequats dels SI

- Cursos en Gestió funcional de serveis de SI/TI

- Cursos en Planificació i ús estratègic de serveis de SI/TI

- Experiència professional

b) Fotocòpia compulsada del document d'identitat (DNI, NIE o passaport).

c) Fotocòpia compulsada del títol i del nomenament (o contracte).

d) Document que acrediti el nivell de coneixements de català, sens perjudici del que estableix la base 3.4.

e) Projecte tècnic de gestió del servei a què correspon el lloc de cap de secció convocat.

4.5. Els requisits i els mèrits s'han d'acreditar per mitjà de documents originals o fotocòpies compulsades.

5. Procediment de selecció

5.1. Per resoldre aquesta convocatòria, la Comissió de Selecció, que té la composició que figura a l'annex 2, valorarà els aspectes següents:

a) El projecte tècnic de gestió del servei, que el candidat ha de defensar públicament davant l'òrgan convocant, acompanyat dels assessors que consideri oportuns.

b) Els mèrits, acreditats documentalment, que s'hauran aportat juntament amb la sol·licitud.

6. Resolució de la convocatòria

6.1. Un cop vençut el termini per presentar sol·licituds i quan l'òrgan competent hagi verificat que els aspirants compleixen els requisits, la Comissió de Selecció avaluarà els mèrits i projectes de gestió presentats pels candidats a ocupar el lloc de treball, i proposarà a l'òrgan convocant el candidat idoni per al lloc.

6.2. L'òrgan convocant dictarà una resolució per designar la persona seleccionada, que es publicarà de la mateixa manera que la resolució de convocatòria. Contra aquesta resolució es poden interposar els mateixos recursos que s'especifiquen en aquesta convocatòria.

6.3. D'acord amb l'article 25 del Reial decret llei 1/1999, el lloc de treball convocat pot ser declarat desert si es considera que no ha concorregut cap candidat que sigui idoni per ocupar-lo.

6.4. Si la persona seleccionada té la condició de personal estatutari fix de l'Hospital de Manacor, continuarà ocupant la plaça de la seva categoria.

6.5. Si la persona seleccionada té la condició de personal estatutari fix de l'especialitat corresponent en un altre centre del Servei de Salut de les Illes Balears, ocuparà únicament el lloc de treball al centre de destinació i quedarà en situació de reserva respecte a la seva plaça estatutària fixa .

6.6. Si la persona seleccionada té la condició de personal estatutari fix de l'especialitat corresponent en un altre servei de salut o una altra administració sanitària, o de funcionari de carrera o personal laboral fix, ocuparà únicament el lloc convocat i quedarà respecte a la seva plaça o lloc d'origen en la situació administrativa que sigui procedent i en la que sigui declarada a l'administració d'origen.

7. Presa de possessió

La persona a qui se li hagi adjudicat el lloc de cap de servei objecte d'aquesta convocatòria ha de prendre possessió en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació del resultat final al BOIB.

8. Cessament

De conformitat amb l'apartat 5 de l'article únic del Decret 87/2006, de provisió de prefectures de caràcter assistencial del Servei de Salut de les Illes Balears, la persona seleccionada pot ser destituïda discrecionalment per l'autoritat que n'hagi acordat el nomenament.

ANNEX 2 Comissió de Selecció

La Comissió de Selecció està formada per tres membres, que són personal estatutari fix del Servei de Salut, del mateix grup professional (o d'un de superior) que el del lloc de treball convocat, tots amb veu i vot:

− President: Francisco Moranta Mulet, director de gestió i serveis generals de l'Hospital de Manacor; suplent: Joana Vidal Lladó, subdirectora de Gestió i Serveis Generals de l'Hospital de Manacor.

− Vocal: Pedro Juan Cabrer Sureda, tècnic superior de sistemes tecnològics i de la informació de l'Hospital de Manacor; suplent: Miquel Perelló Monserrat, cap del Control de Gestió de l'Hospital de Manacor.

− Secretària: Asunción Álvarez Fuster, cap de la Secció de Recursos Humans de l'Hospital de Manacor; suplent: Agustina Adrover Fortesa, cap del servei Unitat Administrativa de contractació de l'Hospital de Manacor.