Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 115578
Secretaria de la Junta de Govern.- Proposta d'aprovació del Pla Normatiu municipal 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern de Palma en sessió ordinària de dia 21 de febrer de 2024 ha adoptat l'acord següent:

1. Aprovar el Pla normatiu municipal 2024 amb les iniciatives reglamentàries següents:

ÀREA: Àrea de Turisme, Cultura, Esports, Restauració i Coordinació Municipal.

INICIATIVA: Aprovació del Reglament del Servei Municipal d'activitats i serveis esportius de l'Ajuntament de Palma.

SITUACIÓ ACTUAL: No hi ha cap reglament d'activitats i serveis esportius aprovat a l'Ajuntament de Palma.

D'acord a l'article 85.2 de la Llei 7/1985, de bases de règim local, la gestió és duu a terme mitjançant l'Institut Municipal de l'Esport de l'Ajuntament de Palma. Aquest realitzarà la seva gestió amb els seus propis mitjans, ocasionalment contractarà determinades activitats d'acord amb els Estatuts que el reguli.

Aquest Reglament té per objecte regular les competències, organització i funcionament així com descriure les prestacions que ofereix el Servei Municipal d'activitats i serveis esportius amb la finalitat de millorar l'atenció i adequar-la a les necessitats dels seus usuaris i de la ciutadania en general. Així mateix, té per objecte facilitar la convivència així com afavorir la participació i foment de l'esport de tots els col·lectius de la comunitat.

MOTIVACIÓ: D'acord amb l'article 312 de la Llei 9/2017 de contractes del sector públic, els contractes de serveis que comportin prestacions directes a favor de la ciutadania, i que en aquest cas es realitzen mitjançant l'Institut Municipal de l'Esport de l'Ajuntament de Palma, s'haurà de complir la següent prescripció: “a) Abans de procedir a la contractació d'un servei d'aquesta naturalesa s'ha d'haver establert el seu règim jurídic, que declari expressament que l'activitat de què es tracta queda assumida per l'administració respectiva, com a pròpia de la mateixa, determini l'abast de les prestacions a favor dels administrats i reguli els aspectes de caràcter jurídic, econòmic i administratiu relatius a la prestació de servei”.

RESPONSABLE: L'àrea de Turisme, Cultura, Esports, Restauració i Coordinació Municipal.

ÀREA: Àrea d'Infraestructures, Accessibilitat i Polígons Industrials.

INICIATIVA: Nova Ordenança Municipal d'obres en sòl públic municipal i d'ocupació de la via pública per obres.

SITUACIÓ ACTUAL: Vigent l'Ordenança d'instal·lació de conduccions de serveis en la via i espais públics en sòl urbà, BOCAIB núm. 88 de 20 de juliol de 1990. En preparació l'esborrany de la nova ordenança.

MOTIVACIÓ: Aquesta Ordenança sorgeix de la necessitat d'actualitzar la normativa vigent i d'integrar en un sol text els criteris que s'estan aplicant de conformitat amb les diferents resolucions i/o directrius que s'han dictat els darrers anys amb l'única finalitat d'atorgar-li un caràcter normatiu que permeti actuar de manera coherent i amb la seguretat jurídica necessària per a la regulació de la matèria de la que és objecte.

RESPONSABLE: Àrea d'Infraestructures, Accessibilitat i Polígons Industrials.

ÀREA: Àrea delegada de Seguretat Ciutadana i Civisme

INICIATIVA: Aprovació de l'Ordenança municipal per al foment de la convivència cívica a Palma

SITUACIÓ ACTUAL: Actualment aquesta matèria es regula mitjançant l' Ordenança municipal reguladora de l'ús cívic dels espais públics de Palma, aprovada en sessió plenària de l'Ajuntament de Palma de dia 28 de febrer de 2011, així com la seva modificació aprovada en sessió plenària de dia 26 de juliol de 2018. Des de la darrera modificació fins l'actualitat s'han revisat aspectes que s'han d'adequar normativament, així com noves situacions que s'han de regular per poder garantir un clima de civisme, de convivència social i respecte mutu entre la ciutadania. 

RESPONSABLE: Àrea delegada de Seguretat Ciutadana i Civisme

​​​​​​​​​​​​​​2. Publicar l'acord en el Portal de Transparència i en el BOIB.

 

Palma, 21 de febrer de 2024

El secretari adjunt Miquel Ballester Oliver