Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL CONSULTIU

Núm. 106727
Resolució del president del Consell Consultiu de les Illes Balears de 5 de febrer de 2024 de delegació de competències en matèria de gestió econòmica i contractació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant la Resolució de 28 de juny de 2021 (publicada en el BOIB núm. 94, de 15 de juliol de 2021), es van delegar en la consellera secretària del Consell Consultiu les facultats de gestió i resolució pròpies d'aquesta Presidència en l'àmbit de la gestió econòmica i pressupostària, que consisteixen a autoritzar i disposar les despeses, reconèixer les obligacions i ordenar els pagaments, com també autoritzar els documents pressupostaris de despeses i ingressos. D'altra banda es van delegar en el conseller senyor Joan Oliver Araujo les facultats de gestió i resolució pròpies d'aquesta Presidència en l'àmbit de la contractació, que consisteixen a contractar obres, subministraments, serveis i altres prestacions necessàries per al funcionament del Consell Consultiu.

2. El Decret 34/2023, de 15 de desembre, de la presidenta de les Illes Balears (publicat en el BOIB núm. 170, de 16 de desembre de 2023), va disposar el nomenament dels membres del Consell Consultiu, i el Decret 37/2023, de 20 de desembre, de la presidenta de les Illes Balears (publicat en el BOIB núm. 172, de 21 de desembre de 2023), va disposar el nomenament del president i de la consellera secretària del Consell Consultiu de les Illes Balears. Atesos aquests nous nomenaments, és necessari dictar una nova resolució, en substitució de l'anterior, de delegació de les competències en matèria de gestió econòmica i contractació.

Fonaments de dret

1. L'article 9 de la Llei 5/2010, de 16 de juny, reguladora del Consell Consultiu de les Illes Balears, estableix les atribucions del president d'aquesta institució. En particular:

«i) Autoritzar i contractar obres, subministraments, serveis i altres prestacions necessàries per al seu funcionament.

»j) Autoritzar i disposar les despeses, reconèixer les obligacions i ordenar els pagaments, com també autoritzar els documents pressupostaris de despeses i ingressos.»

Altrament, l'article 9 preveu, en la lletra k, que el president pugui encarregar la gestió i l'execució de funcions específiques a algun o a alguns dels consellers i al personal del Consell Consultiu, quan el bon funcionament d'aquest òrgan ho aconselli.

Així mateix, la lletra d de l'apartat 1 de l'article 10 de la mateixa Llei inclou entre les funcions dels consellers «aquelles que els siguin delegades pel Ple o el president», i no hi ha dubte que aquest és el cas en què ens trobam.

2. Les lletres p i q de l'apartat 1 de l'article 16 del Reglament d'organització i funcionament del Consell Consultiu de les Illes Balears, aprovat pel Decret 38/2020, de 28 de desembre, fixen en termes similars als de la Llei 5/2010 les atribucions del president relatives a la gestió econòmica i pressupostària i a la contractació, amb especial menció de la normativa de finances de la Comunitat Autònoma, les lleis de pressuposts i la normativa contractual.

3. Els articles 9 i 10 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, estableixen, amb caràcter bàsic, el règim de delegació de l'exercici de les competències.

Les resolucions administratives que s'adoptin per delegació han d'indicar expressament aquesta circumstància i s'han de considerar dictades per l'òrgan delegant, d'acord amb l'article 9.4 de la Llei 40/2015, sens perjudici del règim d'avocació que disposa l'article 10 d'aquesta Llei.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Delegar en la senyora María Virtudes Marí Ferrer, consellera secretària del Consell Consultiu, les facultats de gestió i resolució pròpies d'aquesta Presidència, que consisteixen:

a) En l'àmbit de la contractació, a autoritzar i contractar obres, subministraments, serveis i altres prestacions necessàries per al funcionament del Consell Consultiu.

b) En l'àmbit de la gestió econòmica i pressupostària, a autoritzar i disposar les despeses, reconèixer les obligacions i ordenar els pagaments, com també autoritzar els documents pressupostaris de despeses i ingressos.

2. Disposar que aquesta Resolució substitueixi la del president del Consell Consultiu de les Illes Balears de 28 de juny de 2021 de delegació de competències en matèria de gestió econòmica i contractació, que quedarà sense efectes a partir de la data de publicació de la present Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, moment a partir del qual tindrà efectes la delegació de competències.

 

Palma, 5 de febrer de 2024

El president del Consell Consultiu de les Illes Balears Felio José Bauzá Martorell