Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 104662
Convocatòria d'accès, canvi de nivell i manteniment a la carrera professional horitzontal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per resolució de la consellera executiva de Promoció Econòmica, Cooperació Municipal i Recursos Humans de data 13 de febrer de 2024 es va acordar l'aprovació de la convocatòria següent:

CONVOCATÒRIA D'ACCÉS, CANVI DE NIVELL I MANTENIMENT A LA CARRERA PROFESSIONAL HORITZONTAL

Introducció

L'article 9.1 del Text Refós de l'Acord de la Carrera Professional Horitzontal del personal del Consell Insular d'Eivissa estableix que “El procediment d'accés als diferents nivells que integren la carrera professional horitzontal l'inicia d'ofici l'òrgan competent mitjançant l'aprovació de la convocatòria corresponent, que ha de tenir preferentment caràcter anual i com a màxim biennal.”

En sessió ordinària del dia 30 de setembre de 2022, el Ple del Consell Insular d'Eivissa va acordar modificar l'acord adoptat en la sessió extraordinària de dia 15 de maig de 2019, en virtut del qual es va aprovar el Text refós de l'Acord de la carrera professional horitzontal del personal del Consell Insular d'Eivissa (d'ara endavant Text refós), publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears, núm. 129, de 4 d'octubre de 2022, que va implantar la carrera professional horitzontal i la percepció d'un complement retributiu per aquest concepte, que havia de ser plenament efectiu a partir de l'entrada en vigor del pressupost general del Consell Insular d'Eivissa per a l'any 2023.

Per Resolució núm. 2022001843, de 19 d'octubre de 2022, la consellera executiva del Departament de Benestar Social i Recursos Humans del Consell Insular d'Eivissa va disposar obrir un termini extraordinari de presentació de sol·licituds perquè únicament el personal de nou accés al sistema de carrera professional horitzontal que complís els requisits establerts en el text refós de la carrera professional del personal del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 129, de 4 d'octubre de 2022) pogués obtenir el nivell inicial.

En data 2 d'abril de 2023 la consellera executiva del Departament de Benestar Social i Recursos Humans va dictar la resolució núm. 2023000788, d'aprovació de la relació definitiva de persones incloses dins el sistema de carrera administrativa del Consell Insular d'Eivissa.

L'any 2023 va ser el primer exercici d'implantació efectiva del reconeixement del complement de carrera professional horitzontal del personal del Consell Insular d'Eivissa, d'acord amb el calendari recollit a l'apartat 5.1 del Text refós.

Primer. Objecte

L'objecte d'aquest acord és l'obertura als empleats/empleades públics/públiques del Consell Insular d'Eivissa, del procediment d'accés, canvi de nivell i manteniment de la carrera professional horitzontal, establint els requisits i els tràmits corresponents per a la presentació, quantificació i valoració corresponent a l'any 2024.

Segon. Àmbit d'aplicació

Personal a qui és aplicable la carrera professional.

Els empleats públics del Consell Insular d'Eivissa que tenen dret a la carrera professional horitzontal són:

a) Personal funcionari de carrera i personal laboral fix.

b) Personal funcionari interí i personal laboral temporal que hagin assolit un nivell dins el Consell Insular d'Eivissa.

Personal a qui no és aplicable la carrera professional.

a) Personal eventual.

b) Alts càrrecs.

c) Personal laboral indefinit no fix, declarat per sentència judicial i que no hagi superat un procés selectiu.

 

​​​​​​​Tercer. Requisits dels empleats/empleades públics/públiques

a) Manteniment de nivell

Empleats/empleades públics/públiques inclosos/incloses dins del sistema de carrera administrativa del Consell Insular d'Eivissa.

Per mantenir el nivell assolit a la carrera professional, a partir del dia 1 de gener de 2024, s'han d'haver realitzat les hores de formació que s'indiquen:

TOTS ELS NIVELLS

Grup A1

Grup A2

Grup B

Grup C1

Grup C2

Agrupacions professionals

35

30

25

20

15

10

La data a tenir en compte a efectes econòmics serà la de compliment dels temps d'accés als diferents nivells sempre i quan aquests s'hagin produït amb posterioritat a l'1 de gener de 2023.

En cas de compliment anterior a aquesta data els efectes econòmics serà l'1 de gener de 2023.

b) Canvi de nivell

Empleats/empleades públics/públiques que es trobin inclosos/incloses dins del sistema de carrera administrativa, que amb posterioritat a la data d'aprovació de la relació definitiva, hagin acomplert els requisits de temps (segons l'article 9.4 del Text refós), que donin lloc a l'accés a un nivell superior, juntament amb la formació adient.

A més de comptar amb la formació necessària per el manteniment de nivell, del punt a) abans esmentat, hauran d'aportar les següents hores de formació:

TOTS ELS NIVELLS

Grup A1

Grup A2

Grup B

Grup C1

Grup C2

Agrupacions professionals

35

30

25

20

15

10

Es valorarà tota la formació que s'hagi efectuat després del reconeixement del nivell inicial de la carrera i, per tant, no s'hagi valorat per l'adquisició del nivell inicial.

La data a tenir en compte a efectes econòmics serà al mes següent del compliment del requisit necessari per canviar de nivell sempre i quan aquest s'hagi produït amb posterioritat a l'1 de gener de 2023. En cas de compliment anterior a aquesta data els efectes econòmics serà l'1 de gener de 2023.

c) Noves incorporacions

Empleats/empleades públics/públiques, no inclosos dins la carrera professional, que durant l'any 2023, hagin complert els criteris per accedir a la carrera professional horitzontal d'acord amb el temps mínim recollit ( l'article 4 del Text refós).

Període mínim de serveis prestats a l'administració per accedir a cada nivell és el següent:

- Nivell I: 5 anys.

-Nivell II: 5 anys des de l'accés al nivell I (10 anys de servei).

-Nivell III: 5 anys des de l'accés al nivell II (15 anys de servei).

-Nivell IV: 5 anys des de l'accés al nivell III (més de 20 anys de servei).

La data a tenir en compte a efectes econòmics serà la del mes següent del compliment del requisit d'accés, quan aquest s'hagi produït amb posterioritat a l'1 de gener de 2023. En cas de compliment anterior a aquesta data els efectes econòmics serà l'1 de gener de 2023.

El requisits de temps i la forma d'acompliment que doni l'accés a la carrera serà segons els que preveu Text refós (article 4).

Les hores de formació seran les previstes a l'article 7 del Text refós, concretament:

Nivell

Grup A1

Grup A2

Grup B

Grup C1

Grup C2

Agrupacions professionals

Nivell I

35

30

25

20

15

10

Nivell II

70

60

50

40

30

20

Nivell III

105

90

75

60

45

30

Nivell IV

140

120

100

80

60

40

Quart. Formació

La formació requerida serà aquella que s'hagi realitzat a partir de l'1 de gener de 2024 impartida per les entitats previstes al Text refós (article 8), excepte la que es presenti per noves incorporacions, que es tendran en compte totes les hores realitzades durant la vida laboral de l'empleat a l'administració pública (article 7), i per canvi de nivell que s'acceptarà la formació que s'hagi realitzat després del reconeixement del nivell inicial i, per tant, no s'hagi valorat per l'adquisició del nivell inicial.

Aquesta formació, que en tot cas serà voluntària, pot ser del pla de formació d'aquesta Corporació o qualsevol altra formació impartida per l'INAP, l'EBAP, FELIB, per les universitat, pels col·legis professionals, per l'Administració de l'Estat, autonòmica o local, i altres cursos convalidats per l'EBAP o per qualsevol organisme dependent d'una administració pública.

La formació reglada (graus, màsters, postgraus...) impartida per les Universitats, així com la resta de formació, únicament podrà ser acceptada si té relació directe amb el lloc que ocupa l'empleat/ada públic/a en cada moment (article 7 del Text refós).

La formació presentada fora de termini no es pot valorar per adquirir el nivell corresponent.

Cinquè. Sol·licituds

El termini per a la presentació de la sol·licitud i de la documentació acreditativa per a les noves incorporacions a la carrera i el canvi de nivell serà d'UN MES des de l'endemà de la publicació de la present convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes.

El termini per acreditar el compliment dels requisits que donen lloc al manteniment del nivell de la carrera serà entre l'1 i el 31 d'octubre de 2024.

La formació s'acreditarà mitjançant l'aportació d'un certificat d'assistència o d'aprofitament.

El temps de serveis prestats s'haurà d'acreditar mitjançant la presentació d'un certificat de serveis prestats model Annex I. Els empleats/empleades d'aquesta Corporació poden demanar que s'incorpori d'ofici a l'expedient el certificat de serveis prestats.

La sol·licitud s'haurà de presentat mitjançant registre electrònic a la seu.conselldeivissa.es, a la pestanya tràmits: «catàleg de tràmits»_ «recursos humans» i, teniu que triar l'opció que correspongui «accés carrera professional»,»canvi de nivell carrera professional» o «manteniment de la carrera professional».

Sisè. Avaluació de les sol·licituds

La Comissió de Valoració de la Carrera Professional serà l'encarregada d'avaluar les sol·licituds aportats pels empleats/empleades públics/públiques per comprovar si es compleixen requisits per accés a la carrera, canvi de nivell o manteniment.

La Comissió de Valoració actuarà d'acord al previst a l'article 11 del Text refós.

Setè. Resolució de les sol·licituds

Una vegada valorada la documentació, es publicarà en el Portal de l'Empleat una llista dels empleats valorats, en què ha de figurar el número del document nacional d'identitat, la categoria professional i el nivell reconegut.

En el termini màxim de 10 dies des de l'endemà al de la publicació de la llista, els empleats que no hi estiguin conformes, hi podran presentar reclamacions. Una vegada examinades aquestes, es publicarà la llista definitiva i resoldrà l'òrgan competent. Contra aquesta resolució es podrà interposar un recurs d'acord amb la normativa aplicable.

El manteniment de la carrera professional es valorarà a la finalització del termini de presentació de sol·licituds (que serà de l'1 al 31 d'octubre de 2024). Aquells empleats/empleades que no acreditin el nivell de formació per tal de mantenir el nivell de carrera, comportarà la suspensió del complement de carrera fins el compliment dels requisits.

Les possibilitats pressupostàries de la Corporació marcaran el desenvolupament de l'aplicació dels resultats de la convocatòria un cop valorat el cost total que suposa, així com les disposicions que pugui suposar l'aprovació de la Llei General de Pressupostos per a l'any 2024.

Vuitè. Aprovació de la convocatòria

Aquesta convocatòria s'aprovarà per la Consellera Executiva del Departament de Promoció Econòmica, Cooperació Municipal i Recursos Humans del Consell Insular d'Eivissa, i es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Contra la seua aprovació, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa, en el termini d'un mes, des de l'endemà de la seua publicació, tot d'acord amb els articles 112 i 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 66 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars.

 

Eivissa, 19 de febrer de 2024

El secretari general del Consell Insular d'Eivissa ​​​​​​​Pedro Bueno Flores