Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 802783
Acord del Consell de Govern de 22 de desembre de 2023 pel qual es ratifica l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 4 de desembre de 2023, pel qual modifica l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022, pel qual es regulen els procediments de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut per mitjà de la creació de borses úniques de treball per a cada categoria i especialitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La disposició final segona del Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari, ha modificat l'article 30 lletra d) i l'article 50.1 lletra f) de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que regulen el requisit de coneixements de català per a la selecció i provisió de places del personal inclòs en el seu àmbit d'aplicació.

Pel que fa a la funció pública sanitària, aquesta modificació ha suposat l'eliminació del requisit de coneixements de català per a l'accés i ocupació de places com a personal estatutari sanitari del Servei de Salut de les Illes Balears i dels ens instrumentals que hi estan adscrits.

Pel seu caràcter dinàmic i permanent mereix una consideració especial l'impacte que pot suposar aquesta modificació legislativa (supressió del requisit de coneixements de català) en els procediments de selecció de personal estatutari temporal regulats per l'Acord del Consell de Govern de 20 de juny de 2022, pel qual es ratifica l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022, pel qual es regulen els procediments de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut de les Illes Balears per mitjà de la creació de borses úniques de treball per a cada categoria i especialitat (BOIB núm. 80, de 21 de juny de 2022).

A l'efecte d'impactar les conseqüències derivades de l'aprovació del Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, en les categories professionals de personal estatutari sanitari el procediment de selecció temporal del qual encara no hagi finalitzat en la data d'entrada en vigor del Decret llei esmentat, és necessari modificar puntualment l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022, pel qual es regulen els procediments de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut de les Illes Balears per mitjà de la creació de borses úniques de treball per a cada categoria i especialitat i introduir una disposició addicional vuitena.

Per això, de conformitat amb l'article 80.1 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, i de conformitat amb el que estableix la Resolució de la consellera de Salut de 8 d'agost de 2023 per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears, la Mesa Sectorial de Sanitat va adoptar un acord, pel qual modifica l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022, pel qual es regulen els procediments de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut per mitjà de la creació de borses úniques de treball per a cada categoria i especialitat.

D'altra banda, l'article 38 de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic disposa que, perquè els acords que versin sobre matèries de competència dels consells de govern de comunitats autònomes tenguin validesa i eficàcia, requereixen l'aprovació expressa i formal d'aquest òrgan.

Per tot això el Consell de Govern. A proposta de la consellera de Salut, en la sessió de dia 22 de desembre de 2023 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Ratificar l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 4 de desembre de 2023 pel qual modifica l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022 pel qual es regulen els procediments de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut per mitjà de la creació de borses úniques de treball per a cada categoria i especialitat

Segon. Ordenar que es publiqui íntegrament aquest Acord, que s'annexa, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i determinar que entri en vigor l'endemà de la seva publicació.

 

Palma, 22 de desembre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens

 

ANNEX Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 4 de desembre de 2023 pel qual es modifica l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022 pel qual es regulen els procediments de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut per mitjà de la creació de borses úniques de feina per a cada categoria i especialitat

Parts

Per l'Administració, el director general de Funció Pública, designat per la consellera de Presidència i Administracions Públiques, i el director general del Servei de Salut de les Illes Balears —o les persones en qui deleguin—, de conformitat amb el punt 2 de l'annex de l'Acord del Consell de Govern de les Illes Balears pel qual s'aprova el Reglament d'organització i funcionament de la Mesa Sectorial de Sanitat de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per la part sindical, els representants de les organitzacions sindicals presents en la Mesa Sectorial que consten com a signants d'aquest acord.

Antecedents

1. La disposició final segona del Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari ha modificat l'article 30 lletra d) i l'article 50.1 lletra f) de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de les Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que regulen el requisit de coneixements de català per a la selecció i provisió de places del personal inclòs en el seu àmbit d'aplicació.

2. Pel que fa a la funció pública sanitària, aquesta modificació ha suposat l'eliminació del requisit de coneixements de català per a l'accés i ocupació de places com a personal estatutari sanitari del Servei de Salut de les Illes Balears i dels ens instrumentals adscrits a aquest.

3. Pel seu caràcter dinàmic i permanent cal fer una consideració especial de l'impacte que pot suposar aquesta modificació legislativa (supressió del requisit de coneixements de català) en els procediments de selecció de personal estatutari temporal regulats per l'Acord del Consell de Govern de 20 de juny de 2022, pel qual es ratifica l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022, pel qual es regulen els procediments de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut de les Illes Balears per mitjà de la creació de borses úniques de feina per a cada categoria i especialitat (BOIB núm. 80, de 21 de juny de 2022).

4. A l'efecte de traslladar l'impacte de les conseqüències derivades de l'aprovació del Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, a les categories professionals de personal estatutari sanitari en què el procediment de selecció temporal encara no hagi finalitzat en la data d'entrada en vigor del Decret llei esmentat, és necessari modificar puntualment l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022, pel qual es regulen els procediments de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut de les Illes Balears per mitjà de la creació de borses úniques de feina per a cada categoria i especialitat i introduir una disposició addicional vuitena.

Per tot això, d'acord amb l'article 80.1 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut i de conformitat amb el que s'estableix en la Resolució de la consellera de Salut de 8 d'agost de 2023 per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears, les parts que integram la Mesa Sectorial de Sanitat ens reconeixem mútuament la capacitat legal necessària per subscriure el següent

Acord

1. S'aprova modificar l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022, pel qual es regulen els procediments de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut de les Illes Balears per mitjà de la creació de borses úniques de feina per a cada categoria i especialitat, amb la redacció següent:

Disposició addicional vuitena

Eliminació del requisit de coneixements de català i el seu impacte en les borses en procés d'actualització de personal estatutari sanitari.

1. En els processos selectius corresponents a categories professionals i especialitats de personal estatutari sanitari que s'hagin convocats amb anterioritat a l'entrada en vigor del Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, i que es trobin en fase de valoració de mèrits, no s'exigirà el requisit de coneixements de llengua catalana a les persones aspirants que no van poder acreditar aquest requisit en el moment de la data de tall de la borsa corresponent.

2. A totes les persones aspirants incloses en els processos selectius referits en el punt anterior se'ls valorarà d'ofici la puntuació de la capacitació lingüística de català d'acord amb el barem de mèrits previst en la convocatòria o tall respectius. En qualsevol cas, els punts que puguin correspondre a aquest mèrit i que s'hagin aportat amb posterioritat a la data de tall de la borsa corresponent no es valoraran fins a la següent actualització.

 

2. Aquest acord té efectes des de la data de publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Com a prova de conformitat, signam aquest document.

Palma, 4 de desembre de 2023

Per l'Administració

Per les organitzacions sindicals