Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 802766
Acord del Consell de Govern de 22 de desembre de 2023 pel qual es prorroga la vigència del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 23 de desembre de 2021 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 175 l'Acord de Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 pel qual s'aprova el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023, adoptat d'acord amb l'article 6 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

Aquest Acord va establir que el Pla Estratègic de Subvencions tindria un període de vigència de tres anys, des de l'1 de gener de 2021 fins al 31 de desembre de 2023.

El nou Govern de les Illes Balears resultant del darrer procés electoral autonòmic té la intenció de fixar uns nous objectius per al Pla Estratègic de Subvencions que haurà de regir durant els anys 2024 a 2026, en el marc de la senda iniciada mitjançant els decrets llei 4/2023, 5/2023 i 6/2023, i dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma per a l'any 2024, dirigits tots a millorar la qualitat de vida de la ciutadania de les Illes Balears. Així, es pretén aconseguir una major eficiència en l'Administració pública autonòmica, crear un entorn empresarial favorable que promogui la inversió i el creixement econòmic —amb especial atenció a l'economia blava— i la creació de llocs de feina en el sector privat, juntament amb la necessària transició ecològica i digital impulsada per la inversió dels fons europeus a les Illes Balears, i adoptar mesures addicionals destinades a solucionar el problema de l'habitatge dels ciutadans de les Illes Balears, sense oblidar, evidentment, la promoció de l'educació, la sanitat i l'esport.

Així mateix, i per a les línies amb un import superior al milió d'euros, es volen fixar indicadors de resultat, els quals permetran apreciar, d'una manera més efectiva, l'eficàcia i l'eficiència de les subvencions concedides, mitjançant la comparació entre els resultats obtinguts i els objectius marcats.

En aquest context, el disseny i el contingut del nou Pla Estratègic de Subvencions per als exercicis 2024-2026 s'ha allargat en el temps, i, per tant, és necessari prorrogar temporalment la vigència del Pla Estratègic de Subvencions corresponent als exercicis 2021-2023, fins a l'aprovació del nou Pla, que es preveu es produeixi abans de la finalització del primer trimestre de 2024.

Atès tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, en la sessió de dia 22 de desembre de 2023 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Prorrogar la vigència del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023 fins que s'aprovi i desplegui els efectes el nou Pla Estratègic de Subvencions.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 22 de desembre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens