Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT CARTOGRÀFIC I GEOGRÀFIC DE LES ILLES BALEARS

Núm. 800026
Acord del Consell d’Administració de l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears de 18 de desembre de 2023 pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública ordinària per a l’any 2023 corresponent al personal laboral de l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. Els Estatuts de l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears (d'ara endavant, l'ICGIB), aprovats mitjançant el Decret 19/2023, de 27 de març, de modificació del Decret 27/2014, pels quals s'aproven els Estatuts de l'entitat pública empresarial Servei d'Informació Territorial de les Illes Balears, en l'article 21, disposa que el personal laboral propi al servei de l'ICGIB li és aplicable la normativa autonòmica en matèria de funció pública i que es regeix, a més de per les disposicions de l'Estatut bàsic de l'empleat públic que li siguin aplicables i la resta de normes laborals i convencionals aplicables al personal d'aquesta naturalesa, per la Llei 7/2010 i les normes d'ocupació pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que ho disposin expressament.

2. L'article 70.1 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, disposa que: «Les necessitats de recursos humans, amb assignació pressupostària, que s'hagin de proveir mitjançant la incorporació de personal de nou ingrés han de ser objecte de l'oferta d'ocupació pública, o a través d'un altre instrument similar de gestió de la provisió de les necessitats de personal [...]».

3. L'article 18 de la Llei 11/2022, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023, estableix, entre altres aspectes, el següent:

Article 18

Oferta pública d'ocupació

1. Durant l'any 2023, i sens perjudici del que disposa l'apartat següent, el nombre total de places de nou ingrés del personal de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic, i també, si escau, els sectors, les funcions i les categories professionals en les quals s'han de concentrar, i les places que ha d'incloure l'oferta pública d'ocupació, s'han de fixar de conformitat amb la delimitació que, amb caràcter bàsic, faci l'Estat per a l'any 2023, per mitjà de la norma de rang legal corresponent i en el marc dels pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2023, o, si no n'hi ha, amb la que resulta de la Llei 22/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2022, i d'acord també amb l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

[...]

2. En tot cas, les ofertes públiques d'ocupació de personal funcionari, de personal estatutari, de personal funcionari docent i de personal laboral de l'Administració de la comunitat autònoma i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic requereixen els informes previs i favorables de la Direcció General de Funció Pública i de la Direcció General de Pressuposts, que s'han de pronunciar, respectivament, sobre els aspectes de legalitat aplicables i sobre els aspectes pressupostaris i de sostenibilitat financera, a sol·licitud motivada de l'òrgan directiu competent per raó de la matèria. [...]

4. L'article 20 de la Llei 31/2022, de 23 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2023, pel que fa a l'oferta d'ocupació pública ordinària (OPO), disposa, entre d'altres:

1.1 La incorporación de personal de nuevo ingreso con una relación indefinida en el sector público, a excepción de los órganos contemplados en el apartado Uno.e) del artículo anterior, se llevará a cabo a través de la Oferta de Empleo Público, como plasmación del ejercicio de la planificación en un marco plurianual.

1.2. Las sociedades mercantiles públicas y entidades públicas empresariales, fundaciones del sector público y consorcios participados mayoritariamente por las Administraciones y Organismos que integran el sector público, se regirán por lo establecido en las disposiciones adicionales vigésima primera, vigésima segunda y vigésima tercera.

1.3. La configuración concreta de la Oferta de Empleo Público se llevará a cabo a través de la tasa de reposición de efectivos, instrumento con el que se concreta la planificación y se le otorga dimensión en términos de efectivos con respecto de la plantilla actual, así como a través del resto de medidas contenidas en este artículo.

2.1. La Oferta de Empleo Público se articulará a través de las siguientes tasas de reposición de efectivos:

a) En los sectores prioritarios la tasa será del 120 por cien y en los demás sectores del 110 por cien.

2.2 Las Administraciones Públicas deberán tener en cuenta las plazas de personal interino por vacante y personal laboral temporal por vacante nombradas en el año 2023. En todo caso, las vacantes ocupadas por este personal deberán incluirse en la Oferta de Empleo Público correspondiente al ejercicio en que se produce su nombramiento y, si no fuera posible, en la siguiente, salvo que se decida su amortización.

5. La taxa de reposició de les societats mercantils públiques i entitats públiques empresarials, les fundacions del sector públic i els consorcis del sector públic es regeix pel que estableixen les disposicions addicionals vint-i-uena, vint-i-dosena, vist-i-tresena de la Llei 31/2022, ja esmentada. Aquestes disposicions remeten per al càlcul a l'article 20 de la mateixa Llei 31/2022.

L'Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears ha tingut en compte per al càlcul de la taxa 0 altes i 0 baixes durant l'any 2022; si be també ha tingut en compte que hi ha dos llocs de treball dotats pressupostàriament i sense ocupar des de fa uns anys, els quals no varen poder ser inclosos en el seu moment dins l'Oferta Pública d'Ocupació Ordinària anual per ser la taxa de reposició aplicable un percentatge molt baix sobre les baixes, el qual implicava un resultat que la taxa de reposició fos aproximadament de cero (0).

6. Respecte a la promoció interna, el Conveni col·lectiu estableix, en el seu article 26, que la convocatòria de promoció interna requereix que hi hagi les vacants corresponents i que existeixi la possibilitat que, mitjançant el compliment d'uns requisits concrets, el personal laboral fix integrat en l'àmbit d'aquest conveni pugui accedir des d'un determinat nivell a un altre d'igual o superior. A aquests efectes, i per no complir-se els requisits, l'ens ha reservat un 0 % de les places per cobrir-les mitjançant aquest torn.

7. L'article 59 del TREBEP regula la reserva de persones amb discapacitat en les ofertes d'ocupació pública, article d'aplicació als ens del sector públic instrumental, d'acord amb el que preveu la disposició addicional primera. Aquest article disposa que en les ofertes d'ocupació pública s'ha de reservar una quota no inferior al set per cent de les vacants per ser cobertes entre persones amb discapacitat, que es consideren com les definides en l'apartat 2 de l'article 4 del Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre.

8. Aquesta oferta d'ocupació pública es va negociar en la sessió de la Comissió de negociació de l'Oferta Pública d'Ocupació Ordinària del dia 15 de desembre de 2023.

9. En data 15 de desembre de 2023 s'han emès els informes favorables de la Direcció General de Funció Pública i de la Direcció General de Pressuposts i Finançament.

10. Segons l'article 13 dels Estatus de l'ICGIB, correspon al Consell d'Administració aprovar l'oferta d'ocupació pública de l'ICGIB així com aprovar els criteris bàsics de selecció del personal, d'acord amb els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat en el marc de la normativa vigent.

Per tot això, s'adopta el següent

Acord

Primer. Aprovar l'oferta pública ordinària per a l'any 2023 corresponent al personal laboral de l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears, que suposa un total de 2 places corresponents al torn lliure, amb la distribució indicada a l'annex 1 que s'adjunta i en els termes establerts en aquest Acord.

Segon. Oferir pel torn d'oferta d'ocupació pública ordinària les places següents, d'acord amb el desglossament següent:

2 places de personal laboral que pertanyen al torn lliure corresponent a la taxa de reposició d'efectius i 0 places de personal laboral corresponent al torn de promoció interna.

Tercer. Reservar una quota mínima d'un 7 % del total de les vacants objecte de l'oferta perquè les cobreixin persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, d'acord amb el que disposa l'article 59.1 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i la resta de normativa aplicable.

Quart. Disposar que les convocatòries corresponents a l'oferta d'ocupació pública ordinària s'han d'executar en el termini improrrogable de tres anys comptadors des de la data de la publicació d'aquest Acord.

Cinquè. L'articulació dels corresponents processos selectius haurà de garantir el compliment dels principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.

Sisè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Setè. Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell d'Administració en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2, 10.1 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici que la persona interessada en pugui interposar qualsevol altre que consideri procedent.

ANNEX 1 Oferta d'ocupació pública ordinària

Grup                   Categoria/especialitat                                 Illa                                        Nombre de llocs de treball

                                                                                                                                Torn lliure    Torn promoció interna    Total

A/B                 Tècnic/a superior informàtic/a SIG

                       Tècnic/a informàtic/a SIG                                Mallorca                           1                                                           1

B                    Tècnic/a mitjà topògraf/a                                  Mallorca                           1                                                           1

Total                                                                                                                                  2                             0                            2

 

Palma, (signat electrònicament:19 de desembre de 2023)

El secretari del Consell d'Administració Andreu Fuster Amer