Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 799632
Resolució del conseller d’Educació i Universitats de 20 de desembre de 2023, a proposta de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, per la qual es concedeixen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d’educació infantil i ajuts en espècie per a l’acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d’educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 20 de desembre de 2023, la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. El 28 de març de 2023 el conseller d'Educació i Universitats va convocar, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts per a la creació de places de primer cicle d'educació infantil corresponents a la convocatòria 2020-2024, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 40, de 30 de març de 2023).

2. El 29 d'agost de 2023, es va publicar la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 21 d'agost de 2023 per la qual s'amplia el crèdit i es modifica la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023 per la qual es convoquen, per als exercicis 2023 al 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts per a la creació de places de primer cicle d'educació infantil, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

3. Aquesta convocatòria correspon al Programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

4. La Direcció General de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, a través de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància com a òrgan instructor del procediment, va examinar les sol·licituds i va fer els requeriments de documentació pertinents als sol·licitants per poder valorar les peticions d'acord amb el barem.

5. En aquest període, l'Ajuntament d'Andratx va fer una sol·licitud incompleta i se li va requerir que presentàs la documentació necessària. Passat el termini de presentació de documentació sense resposta, es considera que l'Ajuntament d'Andratx desisteix de la seva petició.

 

6. L'Ajuntament de Búger va presentar una renúncia a la sol·licitud que havia fet dins termini.

7. La Comissió Avaluadora es va reunir dia 22 de setembre de 2023 per examinar, valorar i informar sobre les sol·licituds, així com per valorar la proposta provisional de resolució de concessió, segons consta en l'acta de sessió estesa el mateix dia.

8. El 25 de setembre de 2023, la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat va emetre la proposta provisional de resolució de concessió dels ajuts esmentats.

9. D'acord amb l'apartat A.2) del punt quart de l'annex 1 de la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023 per la qual es convoquen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts corresponents a la convocatòria 2020-2024, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, la creació es finança a raó de 12.600,00 € (amb el límit del cost efectiu) per cada plaça de 1r cicle d'educació infantil creada.

10. D'acord amb l'apartat 3.a) del punt cinquè del mateix annex 1 de la Resolució, el cost dels serveis d'acompanyament i assessorament s'estima en una mitjana de 622 € per plaça de nova creació.

11. La dotació màxima aprovada per a la concessió dels ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques, per dur a terme l'ampliació de l'encàrrec al mitjà propi TRAGSATEC, és de 248.800,00 € i segons el punt 3.b) de la base cinquena de l'annex 1 de la Resolució, en el cas que el total dels ajuts sol·licitats excedeixi la quantia màxima assignada en el pressupost de l'encàrrec, el servei es minorarà proporcionalment en aquells serveis que suposin exclusivament una col·laboració en hores d'assistència. La quantia a concedir s'ha minorat proporcionalment a cada entitat sol·licitant fins arribar al màxim de la dotació.

12. D'acord amb el punt 3 de la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 21 d'agost de 2023 per la qual s'amplia el crèdit i es modifica la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023 per la qual es convoquen, per als exercicis 2023 al 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts complementaris per als beneficiaris dels corresponents a la convocatòria 2020-2024, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, el nombre de places previst per a la creació de noves places es pot incrementar amb el romanent que es produeixi en els ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts per a la creació i consolidació de places de primer cicle d'educació infantil corresponents a la convocatòria 2020-2024, convocats en l'annex 2. Aquest import és d'1.707.589,13 € que s'han de sumar als 8.106.010,88 € prevists per aquesta convocatòria de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, corresponent als exercicis 2023-2025.

13. El punt 3 de la base quinzena de la convocatòria estableix que aquesta Resolució s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

2. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre de 2004).

3. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

 

​​​​​​​4. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023 per la qual es convoquen, per als exercicis 2023 a 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts per a la creació de places de primer cicle d'educació infantil corresponents a la convocatòria 2020-2024, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 40, de 30 de març de 2023).

5. La Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 21 d'agost de 2023 per la qual s'amplia el crèdit i es modifica la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023 per la qual es convoquen, per als exercicis 2023 al 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil i ajuts complementaris per als beneficiaris dels ajuts per a la creació de places de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 119, de 29 d'agost de 2023).

Proposta de resolució

Propòs al conseller d'Educació i Universitats que dicti una resolució en els termes següents:

1. Acceptar la renúncia de l'Ajuntament de Búger als ajuts de creació per al centre sol·licitat.

2. Concedir per als exercicis 2023 al 2025, ajuts per a la creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, ajuts en espècie per a l'acompanyament i assessorament a les entitats públiques sol·licitants dels ajuts de creació de places públiques de primer cicle d'educació infantil a les entitats sol·licitants que figuren en l'annex 1 i, en el cas dels beneficiaris dels ajuts en espècie, per les activitats subvencionables que figuren a l'annex 2.

3. Declarar la no admissió o la denegació de les sol·licituds d'ajut que figuren en l'annex 3, juntament amb la indicació dels motius de la no admissió o denegació.

4. Condicionar la concessió dels ajuts a què fan referència els apartats anteriors al compliment efectiu de les obligacions assumides per les entitats beneficiàries, d'acord amb les bases de la convocatòria i la normativa reguladora dels ajuts i subvencions públiques.

5. Notificar aquesta Resolució a les entitats sol·licitants mitjançant la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, (firmado electrónicamente: 20 de diciembre de 2023)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany

La directora general proposant Neus Riera Estarellas

 

ANNEX 1  Ajuts per a la creació de places públiques exercicis 2023-2025

SOL·LICITANT

ILLA

CIF

Centres

Places de creació

Quantia creació

Ajuts en espècie

Quantia ajuts en espècie

Ajuntament d'Algaida

Mallorca

P0700400E

EI Flor De Murta

30

378.000,00 €

si

11.904,31 €

Ajuntament d'Eivissa

Eivissa

PO702600H

Platja d'en Bossa

111

1.398.600,00 €

si

44.045,93 €

Ajuntament des Castell

Menorca

P0706400I

EI Es Castell

37

466.200,00 €

si

14.681,98 €

Ajuntament de Felanitx

Mallorca

P0702200G

EI Es Faralló

43

541.800,00 €

no

0,00 €

Ajuntament de Llubí

Mallorca

P0703000J

EI Moixaina

12

151.200,00 €

no

0,00 €

Ajuntament de Mancor de la Vall

Mallorca

P0703400B

EI Montaura

18

226.800,00 €

no

0,00 €

Ajuntament de Marratxí

Mallorca

P0703600G

A determinar (Sant Marçal)

104

1.310.400,00 €

si

41.268,26 €

Ajuntament de Sa Pobla

Mallorca

P0704400A

EI Huialfàs

18

226.800,00 €

no

0,00 €

Ajuntament de Sant Josep

Eivissa

P0704800B

A determinar

37

466.200,00 €

si

14.681,98 €

Ajuntament de Sant Llorenç

Mallorca

P0705100F

EI Na Pol

19

239.400,00 €

si

7.539,39 €

Ajuntament de Santa Eulària

Eivissa

P0705400J

Santa Eulària des Riu

111

1.398.600,00 €

si

44.045,93 €

Ajuntament de Santa Eulària

Eivissa

P0705400J

Sant Carles

74

932.400,00 €

si

29.363,96 €

Ajuntament de Selva

Mallorca

P0705800A

EI Cals Mestres de Caimari

12

151.200,00 €

si

4.761,72 €

Ajuntament de Son Servera

Mallorca

P0706200C

A determinar

74

932.400,00 €

si

29.363,96 €

Ajuntament de Vilafranca

Mallorca

P0706500F

EEI Cucarells

18

226.800,00 €

si

7.142,58 €

 

 

ANNEX 2 Actuacions tècniques i juridicoadministratives concedides

Sol·licitant

Illa

NIF

Centre

Actuacions previstes

Ajuts A

Ajuts B

a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)

h)

i)

j)

k)

a)

b)

c)

d)

Ajuntament d'Algaida

Mallorca

P0700400E

EI Flor De Murta

x

x

x

x

x

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Ajuntament d'Eivissa

Eivissa

P0702600H

Platja den Bossa

x

x

x

x

x

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Ajuntament des Castell

Menorca

P0706400I

EI Es Castell

 

x

x

x

x

 

x

 

x

x

 

x

x

x

 

Ajuntament de Marratxí

Mallorca

P0703600G

A determinar (Sant Marçal)

x

x

x

x

x

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

Eivissa

P0704800B

A determinar

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

 

 

 

 

Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

Mallorca

P0705100F

EI Na Pol

 

x

x

x

x

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Ajuntament de Santa Eulària des Riu

Eivissa

P0705400J

EI Santa Eulària des Riu

 

x

x

x

x

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Ajuntament de Santa Eulària des Riu

Eivissa

P0705400J

EI Sant Carles

 

x

x

x

x

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Ajuntament de Selva

Mallorca

P0705800A

EI Cals Mestres de Caimari

x

x

x

x

x

 

x

x

x

x

x

x

x

x

 

Ajuntament de Son Servera

Mallorca

P0706200C

A determinar

 

x

x

x

x

 

x

x

x

x

x

x

x

x

 

Ajuntament de Vilafranca

Mallorca

P0706500F

EEI Cucarells

 

x

 

 

 

 

x

x

x

x

x

x

 

 

 

A. Ajuts tècnics

  1. Suport tècnic en la recerca de possibles ubicacions (solars, reconversió d'espais i immobles…) dels centres i places de nova creació i consolidació de places de primer cicle d'educació infantil, objecte de subvenció.

  2. Suport tècnic per redactar la documentació tècnica per a l'adequació (física i a la normativa) de la ubicació dels centres i places de nova creació i consolidació de places de primer cicle d'educació infantil, objecte de subvenció.

  3. Suport per elaborar documentació tecnicoadministrativa per a la licitació de la redacció dels projectes per crear i consolidar places de primer cicle d'educació infantil, així com per supervisar les ofertes rebudes.

  4. Suport en la direcció tècnica dels projectes.

  5. Suport per elaborar documentació tecnicoadministrativa per a la licitació d'obres, serveis i subministraments, així com per supervisar les ofertes rebudes.

  6. En el cas de municipis de menys de 2.500 habitants, suport per a la redacció del projecte per a la creació de noves places i consolidació de places de primer cicle d'educació infantil objecte de subvenció.

  7. Visites d'obra a totes les illes i assistència en la direcció d'obra, així com en la coordinació de seguretat i salut de les obres en les actuacions programades pels ajuntaments per a la creació i consolidació de places de primer cicle d'educació infantil objecte de subvenció per dur a terme la supervisió de les obres.

  8. Assessorament tècnic i educatiu sobre els projectes presentats per assegurar que les instal·lacions possibilitaran el bon funcionament del centre des del punt de vista educatiu i d'atenció als infants de menys de tres anys.

  9. Col·laboració en la recopilació i implementació de la normativa tècnica d'aplicació als projectes d'obres noves per a la creació i consolidació de places de primer cicle d'educació infantil.

  10. Control del terminis d'execució i documentació justificativa dels diferents projectes de creació, consolidació i reconversió posats en funcionament a partir de les convocatòries i convenis de la Conselleria d'Educació i Formació Professional amb les diferents entitats titulars.

  11. Redacció d'informes sobre l'estat dels projectes de creació, consolidació i reconversió de places a les Illes Balears.

B. Ajuts juridicoadministratius

  1. Suport en totes les tasques del departament jurídic de l'ajuntament o entitat pública beneficiària dels ajuts en tot el que afecta la creació i consolidació de places de primer cicle d'educació infantil objecte de subvenció.

  2. Suport en l'elaboració de documentació juridicoadministrativa per a la licitació d'obres, serveis i subministraments.

  3. Suport en l'elaboració de documentació juridicoadministrativa per a la licitació dels serveis d'atenció als infants d'edats corresponents al primer cicle d'educació infantil.

  4. Redacció de contractes i documentació administrativa.

 

ANNEX 3 Denegació de sol·licituds

Motiu 1: manca documentació

Motiu 2: renúncia

SOL·LICITANT

ILLA

CIF

Motiu denegació

Ajuntament d'Andratx

Mallorca

P0700500B

1

Ajuntament de Búger

Mallorca

P0700900D

2