Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 799242
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 4 de desembre de 2023, relatiu a l’aprovació de l’Oferta Pública 2023 (exp. 0605-2023-000158)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Insular de Menorca ha d'aprovar i publicar anualment la seva oferta pública d'ocupació, d'acord amb el que estableixen els articles 91.1 de l'LBRL i l'article 128 del TRRL, seguint els criteris fitxats en la normativa bàsica estatal.

Cada any les lleis de pressupost de l'Estat fixen, en l'exercici de la seva competència atorgada pels articles 149.1.13 i 156.1 de la Constitució, els criteris d'aplicació obligatòria per part de les administracions públiques a l'hora d'aprovar la seva oferta pública.

La Llei 31/2022, de 23 de desembre, de Pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2023 (LPE), disposa en l'article 20 que al llarg de l'any la incorporació de nou personal a les administracions públiques estarà sotmesa als límits establerts en aquesta i es determina que la taxa de reposició serà de fins a un màxim del 120 per cent de les baixes produïdes en els sectors essencials que es detallen i d'un 110 per cent per a la resta sectors.

Així mateix, l'LPE estableix el procediment de càlcul de les taxes de reposició d'efectius, a l'efecte d'aplicar el percentatge màxim en cada cas, tot establint-ne les excepcions, que es computarà a partir de la finalització de la prestació de serveis per jubilació, mort, renúncia, declaració d'excedència sense reserva de lloc de feina, pèrdua de la condició de funcionari de carrera o extinció del contracte de treball i finalment les altes i baixes produïdes per concursos de trasllat a altres administracions públiques.

La taxa de reposició d'un o diversos sectors o col·lectius prioritaris es pot acumular a altres sectors o col·lectius prioritaris. Igualment, la taxa de reposició dels sectors no prioritaris es pot acumular als sectors prioritaris.

L'apartat 4 de l'article 20.2 estableix que, amb caràcter extraordinari, cada administració pot autoritzar una taxa específica que sigui necessària per donar compliment a l'objectiu previst en la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, perquè la temporalitat en l'ocupació pública no superi el 8 per cent de les places de naturalesa estructural en cadascun dels seus àmbits, sempre que vengui justificat d'acord amb l'instrument de planificació pluriennal.

L'article 70 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (TREBEP), aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, estableix que el corresponent reial decret pel qual s'aprovi l'oferta d'ocupació pública podrà contenir mesures derivades de la planificació de recursos humans. En aquest sentit, mereix especial menció la promoció interna, que l'esmentat text refós configura com una de les mesures de planificació de recursos humans que té com a objectiu contribuir a la consecució de l'eficàcia en la prestació dels serveis i que ha de ser facilitada per l'Administració com a via per a l'adquisició de les corresponents competències i requisit necessari per a la progressió en la carrera professional des de nivells inferiors als superiors.

La cap del Servei de Gestió de Persones va emetre l'informe corresponent en data 28 de novembre de 2023.

La Mesa General de Negociació, en data 9 de novembre de 2023, va acordar aprovar l'Oferta Pública d'Ocupació de 2023 del Consell Insular de Menorca.

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Serveis Generals i en exercici de les competències atribuïdes en l'article 33 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars;

El Consell Executiu, per unanimitat i en votació ordinària, adopta l'acord següent:

Aprovar l'Oferta Pública d'Ocupació 2023 del Consell Insular de Menorca, que s'adjunta com a document annex.

ANNEX OFERTA PÚBLICA OCUPACIÓ 2023

PLAÇA

REL JUR

GRUP

ESCALA / SUBESCALA

REPOSICIÓ

PROMOCIÓ INTERNA

TOTAL

 

 

 

 

5%

Ordinària

RPD

 

RPD

 

ADMINISTRATIU

FUN

C1

AGA

16

1

 

2

1

20

ARQUITECTE

FUN

A1

AET

1

 

 

2

 

3

ARXIVER

FUN

A2

AET

1

 

 

 

 

1

ASSESSOR JURÍDIC

FUN

A1

AET

4

 

 

2

1

7

AUXILIAR ARXIU

FUN

C1

AESE

1

 

 

 

 

1

AUXILIAR CUIDADOR

FUN

C1

AET

2

4

 

 

 

6

AUXILIAR FARMÀCIA

FUN

C1

AET

1

 

 

 

 

1

AUXILIAR D'INTERNAT

FUN

AP

AESE

2

 

 

 

 

2

AUXILIAR INFERMERIA

FUN

C1

AESE

4

2

 

 

 

6

AUXILIAR ADMINISTRATIU

FUN

C2

AGAX

4

 

 

1

 

5

ENGINYER TECNIC AGRICOLA

FUN

A2

AET

1

 

 

 

 

1

ENGINYER TECNIC INDUSTRIAL

FUN

A2

AET

3

 

 

 

 

3

OFICIAL BRIGADA

FUN

C2

AESE

1

 

 

 

 

1

PATRÓ

LAB

C2

AESE

1

 

 

 

 

1

PEÓ

LAB

AP

AESE

4

 

 

 

 

4

PSICÒLEG

FUN

A1

AET

2

 

 

 

 

2

TÈCNIC DE GESTIÓ

FUN

A2

AGG

5

 

 

 

 

5

TÈCNIC DE MEDI AMBIENT

FUN

A2

AET

2

 

 

 

 

2

TÈCNIC DE TURISME

FUN

A2

AET

2

 

 

 

 

2

TÈCNIC GESTIÓ CULTURAL

FUN

A2

AET

1

 

 

 

 

1

TÈCNIC GESTIÓ PERSONES

FUN

A2

AET

1

 

 

 

 

1

TREBALLADOR SOCIAL

FUN

A2

AET

1

1

 

 

 

2

TÈCNIC INFORMÀTIC

FUN

A2

AET

 

1

 

 

 

1

 

 

 

 

60

9

0

7

2

78

BOMBER

FUN

C1

AESE

13*

 

 

29**

 

42

TÈCNIC DE PREVENCIÓ I EXTINCIÓ

FUN

A2

AET

1

 

 

 

 

1

 

* Les places de bomber provinents de la promoció interna per estabilització que han quedat desertes.

** La promoció interna dels bombers ho és per reclassificació del subgrup C2 al subgrup C1.

Contra aquest acord, que no esgota la via administrativa, podeu interposar, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la data de recepció d'aquesta notificació, recurs d'alçada davant el Ple del Consell Insular, sens perjudici que pugueu utilitzar qualsevol altre recurs que considereu procedent en dret.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat si no se us n'ha notificat la resolució quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 19 de desembre de 2023

Per delegació del president, ​​​​​​​El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (DP 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-7-2023)