Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 798905
Resolució del conseller d’Educació i Universitats dicti una resolució de concessió i denegació dels ajuts econòmics per al curs 2022-2023 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i/o dansa públiques reconegudes per la Conselleria d’Educació i Universitats els titulars de les quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patronats municipals i dels conservatoris municipals de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 27 de juliol de 2023, es va publicar al BOIB núm. 105, la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 20 de juliol de 2023, a proposta del director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives, per la qual es convoquen els ajuts econòmics per al curs 2022-2023 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i/o dansa públiques reconegudes per la Conselleria d'Educació i Universitats els titulars de les quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patronats municipals i dels conservatoris municipals de les Illes Balears.

L'import total de la subvenció és de 495.500 euros.

2. El 29 de setembre de 2023, s'ha constituït la Comissió Avaluadora que, després de revisar i avaluar les sol·licituds d'acord amb els criteris i requisits establerts en la convocatòria, ha acordat aprovar, per unanimitat, l'informe del Servei dels Ensenyaments de Règim Especial, juntament amb el seu annex, en el que figura el concret repartiment dels imports de la subvenció, per que s'elevi a proposta de resolució del director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives.

En aquest moment ja s'ha comprovat que totes les entitats sol·licitants s'han presentat dins el termini que estableix la convocatòria i que compleixen els requisits de titularitat pública, d'una administració pública territorial, corporació local o patronat municipal o conservatori municipal: sigui per tractar-se de conservatori municipal (Manacor, Felanitx, Inca), sigui per tractar-se d'escola de música reconeguda de titularitat pública; i que totes elles es troben al corrent del corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

Pel que fa al càlcul de l‘import de la subvenció, aquest s'ha duit a terme seguint els criteris de la convocatòria: pel que fa al nombre d'alumnes que donen dret a la subvenció, conforme el número resultant de la comprovació de les dades al GestIB; pel que fa a les especialitats, s'han tengut en compte les especialitats instrumentals; finalment, pel que fa a la quantitat sobrant, s'ha efectuat el prorrateig previst al punt setè.6 de la convocatòria.

3. El 2 d'octubre de 2023 s'ha publicat a la web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i infraestructures Educatives la proposta de resolució de concessió i denegació dels ajuts econòmics per al curs 2022-2023 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i/o dansa públiques reconegudes per la Conselleria d'Educació i Universitats els titulars de les quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patronats municipals i dels conservatoris municipals de les Illes Balears.

4. Contra la proposta de resolució anterior s'han presentat dues esmenes: una d'elles per part de l'Ajuntament d'Inca i l'altra, per part de l'Ajuntament de Santanyí; davant aquestes esmenes, s'ha emès informe per part del Servei instructor del procediment, que s'ha elevat a aprovació de la Comissió Avaluadora, en el sentit següent: a) la reclamació de l'Ajuntament d'Inca no es pot estimar perquè no compleix el requisit establert al punt sisè 1.c de la convocatòria; b) la reclamació de l'Ajuntament de Santanyí s'ha d'estimar perquè implica la correcció d'una errada aritmètica en l'import inicialment concedit a l'Ajuntament de Santanyí; en conseqüència s'han de corregir les quanties provisionalment assignades en l'annex 1.

Així mateix, totes les entitats han presentat el compte justificatiu d'acord amb el que s'indica en la convocatòria.

5. El 22 de novembre de 2023 s'ha reunit la Comissió Avaluadora, que ha aprovat i adoptat, per unanimitat, l'informe esmentat en el número anterior.

6. Atès que dues de les entitats participants, superen els 30.000 euros –l'Escola de Música i Arts Escèniques Reconeguda de Ciutadella (43.951,34 euros) i Escola de Música Reconeguda de Palma (37.447,64 euros)-, s'ha sol·licitat informe a la Intervenció General d'acord  amb l'article 117.2 de la Llei 14/2014,  de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per tal que es comprovassin els extrems recollits a l'Acord del Consell de Govern de 20 de juny de 2022. El 14 de desembre de 2023, s'ha emès informe de conformitat de fiscalització prèvia limitada de la Intervenció.

7. El director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives ha emès, el 15 de desembre de 2023, proposta de resolució de concessió i denegació dels ajuts econòmics per al curs 2022-2023 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i/o dansa públiques reconegudes per la Conselleria d'Educació i Universitats els titulars de les quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patronats municipals i dels conservatoris municipals de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears.

3.  Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

4. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 desembre, pel qual s'aprova el text refós de subvencions.

5. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura.

6. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 20 de juliol de 2023, a proposta del director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives, per la qual es convoquen els ajuts econòmics per al curs 2022-2023  per contribuir al sosteniment de les escoles  de música i/o dansa públiques reconegudes per la Conselleria d'Educació i Universitats els titulars de les quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patronats municipals i dels conservatoris municipals de les Illes Balears.

7. L'acord adoptat per la Comissió Avaluadora el 22 de novembre de 2023, és favorable a la concessió dels ajuts amb indicació de les entitats beneficiàries i quanties, que especifica en documenta annex  i serveix de base a aquesta proposta de resolució.

8. Llei 14/2014, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; i l'Acord del Consell de Govern de 20 de juny de 2022.

Atesos els fets i fonaments anteriorment citats, d'acord amb la proposta de resolució del director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives de 15 de desEmbre de 2023 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i/o dansa públiques reconegudes per la Conselleria d'Educació i Universitats els titulars de les quals siguin administracions públiques territorials, corporacions locals o patronats municipals i dels conservatoris municipals de les Illes Balears, dict la següent

 

Resolució

1. Aprovar la concessió i denegació dels ajuts sol·licitats a les entitats que es relacionen en el document annex.

2. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer pública aquesta resolució a la pàgina web http://dgplacen.caib.es.

La resolució que es dicti ha d'indicar el peu de recurs següent:

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El recurs potestatiu de reposició s'entén desestimat si no s'ha resolt i no se n'ha notificat la resolució en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la interposició. En aquest cas, resta expedita la via jurisdiccional contenciosa administrativa en els termes que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Contra aquesta Resolució, també s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (18 de desembre de 2023)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany

 

ANNEX PROPOSTA D'AJUTS CONCEDITS A ESCOLES DE MÚSICA I DANSA PÚBLIQUES  RECONEGUDES PER LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

SOL·LICITUD

CIF

Quantia Concedida €

Escola de Música Reconeguda d'Alcúdia

P0700300G

22.605,5

Escola de Música Reconeguda d'Algaida

P0700400E

15.335,05

Escola de Música Reconeguda d'Artà

P0700600 J

17.388,85

Escola de Música Reconeguda de Campos

P0701300F

9.762,4

Escola de Música Reconeguda de Capdepera

P0701400D

15.321,35

Escola de Música i Dansa Reconeguda d'Esporles

P0702000A

19.031,89

Escola de Música i Dansa Reconeguda Pare Aulí de Felanitx

G57521098

14.718,91

Escola de Música i Dansa Reconeguda Antoni Torrandell d'Inca

P0702700F

7.804,44

Escola de Música i Dansa Reconeguda de Manacor

P0703300D

17.868,07

Escola de Música Reconeguda Pare Antoni Martorell i Miralles de Montuïri

P0703800C

7.530,6

Escola de Música Reconeguda Miquel Tortell de Muro

P0703900A

13.582,47

Escola de Música Reconeguda de Palma

P0704000I

37.447,64

Escola de Música Reconeguda de Petra

Q0700693E

7.804,44

Escola de Música Reconeguda de Pollença

P0704200E

21.263,69

Escola de Música Reconeguda de Porreres

P0704300C

11.158,98

Escola de Música Reconeguda de Sa Pobla

P0704400A

17.046,55

Escola de Música Reconeguda de Santa Margalida

P0705500G

6.161,4

Escola de Música Reconeguda Andreu Torrens de Santa Maria

P0705600E

9.365,33

Escola de Música Reconeguda de Santanyí

P0705700C

23.071,03

Escola de Música Reconeguda de Sóller

P0706100E

12.295,42

Escola de Música Reconeguda de Vilafranca de Bonany

P0706500F

9.036,72

Escola de Música Reconeguda Patronat Municipal de Música d'Eivissa

P5702603A

26.767,87

Escola de Música Reconeguda Can Blau de Sant Josep de Sa Talaia

P0704800B

17.320,39

Esc. Munic. De Música de Formentera

P0702400C

13.993,23

Escola de Música Reconeguda d'Alaior

P0700200I

11.843,59

Escola de Música i Arts Escèniques Reconeguda de Ciutadella (EMAC)

P0701500A

43.951,34

Escola de Música i Dansa Reconeguda des Mercadal

P0703700E

27.726,31

PROPOSTA D'AJUTS CONCEDITS CONSERVATORIS MUNICIPALS DE LES ILLES BALEARS

SOL·LICITUD

CIF

Quantia Concedida

Conservatori Municipal de Felanitx - Fundació Felanitx per a la Música i les Arts Escèniques

G57521098

17.772,22

Conservatori Municipal de Manacor - Ajuntament de Manacor

P0703300D

20.524,32

 

​​​​​​​PROPOSTA D'AJUTS DENEGATS CONSERVATORIS MUNICIPALS DE LES ILLES BALEARS

SOL·LICITUD

Motiu de denegació

Conservatori Municipal d'Inca - Ajuntament d'Inca

No compleix el requisit establert a l'apartat Sisè 1.c de la convocatòria

 

Palma, 15 de desembre de 2023

El director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives Ismael Alonso Sánchez