Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 616790
Acord del Consell de Govern de 29 de setembre de 2023 pel qual es designa la Direcció general d’Empresa, Autònoms i Comerç punt de contacte a l’efecte de la Llei 20/2013, de 9 de desembre, de garantia de la unitat de mercat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 20/2013, de 9 de desembre, de garantia de la unitat de mercat (LGUM), té per objecte establir les disposicions necessàries per fer efectiu el principi d'unitat de mercat en el territori de tot l'Estat. L'article 26 de la Llei, relatiu al procediment en defensa de la llibertat d'establiment i de circulació per les autoritats competents, estableix en l'apartat quart que aquestes autoritats han d'actuar i cooperar mitjançant la xarxa de punts de contacte per a la unitat de mercat. Així mateix, considera punts de contacte, entre d'altres, l'autoritat que designi cada comunitat autònoma o ciutat amb estatut d'autonomia.

Per Acord del Consell de Govern de 6 de juny de 2014, l'Institut d'Estudis Autonòmics, llavors adscrit a la Conselleria de Presidència, va ser designat punt de contacte a l'efecte de la LGUM i des de llavors ha exercit diligentment les funcions corresponents.

En establir-se una nova estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma, i produir-se una reordenació de competències de gran abast, mitjançant els Decrets de la presidenta de les Illes Balears 8/2023, de 10 de juliol i 12/2023, de de 10 de juliol —aquest darrer modificat pels Decrets 16/2023, de 20 de juliol, i 17/2023, de 23 d'agost—, es considera ara més adequat i operatiu que les tasques inherents a l'esmentat punt de contacte siguin exercides per la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia a través de la Direcció general d'Empresa, Autònoms i Comerç, atesa la connexió entre el cercle de competències d'aquest òrgan directiu i les actuacions administratives d'aplicació de la LGUM que implica la condició de punt de contacte.

Per tot això, a proposta conjunta de la consellera de Presidència i Administracions Públiques i el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, el Consell de Govern en la sessió de dia 29 de setembre de 2023 adoptà l'Acord següent:

Primer. Designar la Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç, de la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, punt de contacte als efectes de la Llei 20/2013, de 9 de desembre, de garantia de la unitat de mercat.

Segon. Deixar sense efecte la designació de l'Institut d'Estudis Autonòmics, com a punt de contacte, feta per l'Acord de Consell de Govern de 6 de juny de 2014.

Tercer. Donar trasllat de la documentació pertinent a la Direcció general d'Empresa, Autònoms i Comerç, així com de la informació necessària per al compliment eficaç d'aquest Acord de forma immediata, a partir de l'endemà de la publicació d'aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Quart. Aquest Acord té efectes des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.”

 

Palma, 29 de setembre de 2023

El secretari del Consell de Govern Antoni Costa Costa per suplència  d'acord amb l'article 3.2 del Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears.