Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 616727
Acord del Consell de Govern de 29 de setembre de 2023 pel qual es dona per assabentant del cessament i nomenament del gerent de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

La Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears és una entitat del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que s'adscriu a la Conselleria de Famílies i Afers Socials, segons el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i Decret 17/2023, de 20 d'agost, de la presidenta.

La Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a l'article 20, apartat 4, estableix que les entitats del sector públic instrumental poden disposar d'una gerència o òrgan unipersonal equivalent, per a la direcció, administració i gestió ordinària de l'entitat. A l'article 20, apartat 5, segon paràgraf, s'estableix que en tot cas, prèviament al nomenament o a la contractació dels gerents o altres òrgans unipersonals de direcció de l'entitat han d'emetre un informe la Direcció General de Pressuposts i Finançament (de l'actual Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació) i la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques (actual Direcció General de Funció Pública, de la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques) en relació, respectivament, amb els aspectes pressupostaris i de legalitat del nomenament o la contractació que es proposi.

A l'article 21, apartat 1, s'estableix que el nomenament o la contractació dels gerents i dels altres òrgans unipersonals de direcció de la resta d'entitats del sector públic instrumental autonòmic ha d'efectuar-se d'acord amb l'establert a la normativa aplicable i en els estatuts de l'entitat. En tot cas, el nomenament o la contractació i el cessament de qualsevol d'aquests òrgans unipersonals de direcció, quan no corresponguin al Consell de Govern, hauran de comunicar-se a aquest òrgan en el termini màxim de set dies, i els acords pels quals el Consell de Govern es doni per assabentat hauran de publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies.

Els Estatuts de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears, la darrera modificació dels quals fou aprovada per l'Acord del Patronat en data 30 de juny de 2022 (BOIB núm. 132 d'11 d'octubre), a l'article 11 estableixen que entre els els òrgans de la Fundació s'inclou el gerent o la gerent. A l'article 27, apartat 1, s'estableix que el Patronat, a proposta del president o de la presidenta, ha de nomenar un gerent o una gerent, com a òrgan de direcció de la Fundació amb funcions de gestió, que ha de recaure en una persona amb titulació universitària i un perfil professional adient. El nomenament del gerent o la gerent de la Fundació s'ha de comunicar al Consell de Govern.

A l'apartat 5 de l'article 27 es preveu que el gerent o la gerent, a més dels supòsits establerts en el contracte de treball corresponent i la normativa laboral aplicable, cessa automàticament quan es realitza el nomenament d'un nou gerent o, si no, en el termini màxim de tres mesos des del cessament de la persona que el va proposar pel càrrec. En tot cas, el cessament s'ha de comunicar al Consell de Govern.

D'acord amb el certificat de la seva secretària, el Patronat de la Fundació, en la sessió de data 20 de setembre de 2023, a proposta de la presidenta, va nomenar la senyora Sira Fiz Vozmediano, com a gerent de la Fundació.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Famílies i Afers Socials, en la sessió de 29 de setembre de 2023, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del cessament de la senyora Alexandra Pavlovic Djurdjev com a gerent de la la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears.

Segon. Donar-se per assabentat del nomenament de la senyora Sira Fiz Vozmediano com a gerent de la la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears.

 

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 29 de setembre de 2023

El secretari del Consell de Govern Antoni Costa Costa Per suplència d'acord amb l'article 3.2  del Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la  presidenta de les Illes Balears