Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 616701
Acord del Consell de Govern de 29 de setembre de 2023 pel qual es dona per assabentant del cessament i nomenament del gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears és una entitat del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que s'adscriu a la Conselleria de Famílies i Afers Socials, segons el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i Decret 17/2023, de 20 d'agost, de la presidenta.

La Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a l'article 20, apartat 4, estableix que les entitats del sector públic instrumental poden disposar d'una gerència o òrgan unipersonal equivalent, per a la direcció, administració i gestió ordinària de l'entitat. A l'article 20, apartat 5, segon paràgraf, s'estableix que en tot cas, prèviament al nomenament o a la contractació dels gerents o altres òrgans unipersonals de direcció de l'entitat han d'emetre un informe la Direcció General de Pressuposts i Finançament (de l'actual Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació) i la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques (actual Direcció General de Funció Pública, de la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques) en relació, respectivament, amb els aspectes pressupostaris i de legalitat del nomenament o la contractació que es proposi.

A l'article 21, apartat 1, s'estableix que el nomenament o la contractació dels gerents i dels altres òrgans unipersonals de direcció de la resta d'entitats del sector públic instrumental autonòmic ha d'efectuar-se d'acord amb l'establert a la normativa aplicable i en els estatuts de l'entitat. En tot cas, el nomenament o la contractació i el cessament de qualsevol d'aquests òrgans unipersonals de direcció, quan no corresponguin al Consell de Govern, hauran de comunicar-se a aquest òrgan en el termini màxim de set dies, i els acords pels quals el Consell de Govern es doni per assabentat hauran de publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies.

Els Estatuts del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, aprovats per Acord de la Junta Rectora del Consorci en la sessió de 16 de desembre (BOIB núm. 8 de 18 de gener de 2020), a l'article 12.1.2, preveuen que per acomplir les finalitats que té assignades, el Consorci es regeix, quant a altres òrgans de direcció, pel o la gerent del Consorci. A l'article 14 k, preveuen que la Junta Rectora té, entre altres atribucions, nomenar el o la gerent del Consorci, a proposta del president o presidenta de la Junta Rectora. El nomenament s'ha de comunicar al Consell de Govern.

A l'article 18, apartat 2, es preveu que el nomenament del o la gerent ha de recaure en una persona amb una titulació mínima universitària de grau o equivalent o superior i amb experiència en l'àmbit de les finalitats del Consorci, que ha d'exercir-lo amb dedicació exclusiva. El o la gerent ha de mantenir amb el Consorci una relació de naturalesa laboral, com a personal d'alta direcció, que es regeix per les clàusules que estipula el contracte de treball corresponentment i, supletòriament, per les disposicions vigents en matèria laboral.

A l'article 18, apartat 4, s'estableix que el o la gerent, a més dels supòsits establerts en el contracte de treball corresponent i en la normativa laboral aplicable, cessa automàticament quan es disposa el nomenament d'un nou gerent, i també quan cessa la persona que el va proposar per al càrrec. En tot cas, el cessament s'ha de comunicar al Consell de Govern.

D'acord amb el certificat del seu secretari, la Junta Rectora del Consorci, en la sessió de 20 de setembre de 2023, va nomenar el Sr. Alejandro Mora Martín com a gerent del Consorci, a proposta de la presidenta de la Junta Rectora.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Famílies i Afers Socials, en la sessió de 29 de setembre de 2023, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del cessament del senyor Juan Manuel Martínez Álvarez, com a gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears.

Segon. Donar-se per assabentat del nomenament del senyor Alejandro Mora Martín com a gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears.

 

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 29 de setembre de 2023

El secretari del Consell de Govern Antoni Costa Costa Per suplència d'acord amb l'article 3.2 del Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears