Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 616678
Acord del Consell de Govern de 29 de setembre de 2023 pel qual es dona per assabentat del cessament i nomenament dels òrgans unipersonals de direcció de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 8 dels Estatuts de l'entitat pública empresarial Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), aprovats pel Decret 17/2015, de 10 d'abril, i modificats pel Decret 2/2016, de 15 de gener, estableix els òrgans de direcció de l'IBAVI, entre els quals figuren els òrgans unipersonals de direcció que la Presidència acordi crear i regular.

El dia 18 de gener de 2016, el que fou conseller de Territori, Energia i Mobilitat i president de l'Institut Balear de l'Habitatge, el senyor Joan Boned i Roig, va dictar la Resolució en virtut de la qual va crear els càrrecs de director o directora de les oficines de l'IBAVI a Menorca i Eivissa, com a òrgans unipersonals de direcció.

D'acord amb l'article 16 bis dels Estatuts de l'IBAVI, el nomenament i el cessament de les persones titulars dels òrgans unipersonals de direcció distints de la Gerència els efectua lliurement la Presidència de l'ens, que ha de comunicar la circumstància que pertoqui al Consell de Govern. Segons s'estableix en l'article 10 dels Estatuts, la Presidència de l'IBAVI recau en la persona titular de la conselleria competent en matèria d'habitatge; en aquest cas, la consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat.

La presidenta de l'IBAVI, en virtut de sengles resolucions dictades el dia 1 de setembre de 2023, va acordar:

— Donar-se per assabentada de l'extinció del contracte laboral de caràcter especial d'alta direcció signat el dia 12 de març de 2021 amb el senyor Pau Morlà Florit, qui ha ocupat el càrrec de director de l'oficina de l'IBAVI a Menorca fins al dia 30 de juny de 2023, i nomenar la senyora Águeda Reynés Calvache directora de l'oficina de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) a Menorca, com a òrgan unipersonal de direcció, amb efectes des de la data en què les parts signin el contracte laboral de caràcter especial d'alta direcció.

— Disposar el cessament de la senyora Lucia Prats Maffin com a directora de l'oficina de l'IBAVI a Eivissa i, en conseqüència, l'extinció, amb efectes del dia de la signatura d'aquesta Resolució, del contracte laboral de caràcter especial d'alta direcció formalitzat amb aquesta el dia 28 d'abril de 2021; i nomenar la senyora Elena García Toyas directora de l'oficina de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) a Eivissa, com a òrgan unipersonal de direcció, amb efectes des de la data en què les parts signin el contracte laboral de caràcter especial d'alta direcció.

La Direcció General de Pressuposts i Finançament i la Direcció General de Funció Pública, de conformitat amb el que estableix l'apartat 5 de l'article 20 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, els dies 1 i 14 de setembre de 2023, emeteren els informes previs i favorables sobre els aspectes pressupostaris i de legalitat d'ambdues contractacions, respectivament.

El 20 de setembre de 2023 s'han signat els nous contractes d'alta direcció entre l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) i les senyores Águeda Reynés Calvache i Elena García Toyas com a directores de les oficines de l'IBAVI a Menorca i Evissa, respectivament.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, en la sessió de 29 de setembre de 2023, adoptà entre d'altres l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat de les resolucions de la presidenta de l'IBAVI d'1 de setembre de 2023 per les quals es va disposar el cessament del senyor Pau Morlà Florit i la senyora Lucia Prats Maffin, i el nomenament de la senyora Águeda Reynés Calvache i la senyora Elena García Toyas, com a directores de les oficines de l'Institut Balear de l'Habitatge a Menorca i Eivissa, respectivament.

Segon. Ordenar la publicació d'aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 29 de setembre de 2023

El secretari del Consell de Govern Antoni Costa Costa per suplència d'acord amb l'article 3.2 del Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears.