Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 616578
Acord del Consell de Govern de dia 29 de setembre de 2023 pel qual es dona per assabentat del nomenament del director adjunt de l’Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'AETIB és una entitat pública empresarial de les establertes en l'article 2.1.b) de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El Decret 18/2018, de 20 de juny, pel qual es reorganitza, reestructura i regula l'AETIB (BOIB núm. 77, de 23 de juny), aprova els Estatuts d'aquest ens. Aquest Decret es va modificar mitjançant el Decret 4/2022, de 28 de febrer (BOIB núm. 31, d'1 de març).

L'article 12 d'aquests Estatuts disposa que la persona adjunta a la Direcció és nomenada i separada lliurement mitjançant resolució de la Presidència de l'AETIB, de conformitat amb el que estableix l'article 21 de la Llei 7/2010 o la normativa que la substitueixi, i que la relació laboral és l'especial de personal d'alta direcció regulada en el Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost, o en la normativa que el substitueixi.

Així mateix, l'article 7 dels Estatuts disposa que el president o presidenta de l'Agència és la persona titular de la conselleria competent en matèria de turisme. Mitjançant el Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, es disposa el nomenament de Jaume Bauzá Mayol com a conseller de Turisme, Cultura i Esports.

El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, disposa que l'ens AETIB està adscrit a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports.

Per Resolució del president de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears de 14 d'agost de 2023, es va nomenar Francisco Ferrer Tur director adjunt d'aquest ens amb efectes a partir del contracte laboral d'alta direcció corresponent.

Així mateix, d'acord amb el segon paràgraf in fine de l'article 21.1 de la Llei 7/2010, si el nomenament i el cessament de les persones titulars de les gerències i altres òrgans unipersonals de direcció de les entitats del sector públic instrumental autonòmic no corresponen al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan i els acords pels quals se n'assabenta s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Turisme, Cultura i Esports, en la sessió de dia 29 de setembre de 2023 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del nomenament de Francisco Ferrer Tur, com a director adjunt de l'AETIB.

Segon. Ordenar la publicació d'aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 29 de setembre de 2023

El secretari del Consell de Govern Antoni Costa Costa Per suplència d'acord amb l'article 3.2 del Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears.